כתבה מ - TheMarker

NightElf

New member
כתבה מ - TheMarker

בלינק הזה. נאלצתי למחוק את השרשור הקודם שבו הועתקה הכתבה במלואה, מכיוון שהדבר מפר זכויות יוצרים, אנא המנעו מלהעתיק כתבות באופן מלא, ופשוט תנו לינק אליהן, תודה

NightElf

New member
ואם יש בעיות

אז כנסו לכאן : http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=%2Fibo%2Frepositories%2Fstories%2Fm1_2000%2Frr20050915_5089.xml&origin=ibo&layer=hp&layer2=&layer3=consumer

לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

השכר הממוצא לשכר של שכיר בחודש יוני 2005 היה 7360 שקל לחודש וזה לא כולל רק אקדמאים מה שאומר שרמי בתור אקדמאי בהחלט מקבל שכר מתחת לממוצע של האקדמאים שצריך להיות עוד יותר גבוהה מהסכום שהוזכר ובטח שלא 5000 כמו שנרשם בכתבה. כמו כן לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מצבו של השכיר הממוצא שהכתבה מתיימרת להציג השתפר פלאים שהרי השכר הממוצא ביוני 2004 היה 6920 ש"ח כ 440 שקל פחות ולכן הכתבה הזאת שמתיימרת להציג את המצב הבלתי אפשרי בהחלט שלא מייצגת את הממוצע וגם לא מראה את השיפור שחל בשכר הממוצא של השכירים בשנה האחרונה.

לקשמי

New member
שטויות!

אני גרה בתל אביב, בדירה שכורה (זאת השנייה שלי בתל אביב) וחיה טוב מאוד. הדירה הקודמת שגרתי בה, השכירות בה היתה 300 דולר לחודש, וזאת שאני גרה בה עכשיו, היא 280 דולר לחודש. שתי הדירות נמצאות במרכז תל אביב, שללא ספק נחשב מקום טוב, הדירה הנוכחית שלי יותר גדולה (ויותר זולה) מהקודמת, כך שבניגוד למה שכתוב בכתבה, דירת חדר בתל אביב לא חייבת לעלות 400 דולר. אוכל - אני כידוע צמחונית וזה אולי מוזיל קצת את ההוצאות אבל אפילו כשאכלתי בשר, לא שילמתי יותר מ-400 שקל בחודש על אוכל. לא ברור לי איך החישוב שלהם שם הגיע ל-800 ומשהו שקל בחודש על אוכל. טלוויזיה אין לי בבית, אבל אני לא מרגישה שבגלל זה אני לא חיה חיים נורמאלים. אפשר בהחלט לחיות בלי טלוויזיה. הבעיות הכלכליות שלי התחילו רק בזמן שלא עבדתי. עד אז עבדתי בשכר מינימום ועדיין במשך שנים, כולל מעברי דירה וכו', לא ידעתי מה זה מינוס! היום כאמור אני במינוס כי הייתה תקופה שלא עבדתי, אבל עכשיו, תודה לאל אני עובדת עם משכורת מעל המינימום כך שכמו שהסתדרתי בשנים קודמות, עד ההתפטרות שלי מהעבודה, אני אסתדר גם עכשיו. והסכומים שמגיעים אליהם בכתבה ממש לא הגיוניים, לפחות לאדם שהוא לא בזבזן מטבעו.

למעלה