כתבה מענינת

ליאור OZ

New member
כתבה מענינת

אני קורא בפורום התוסס הזה מזה זמן מה וחושב שהמאמר הזה יעניין חלק מהמשתתפים.

yosense

New member
../images/Emo45.gif אני כבר רשום

אך מאחר ו Ynet בתשלום, אשתמש בו יותר בעתיד

אפשר לבקש לדעת לפחות

מה הנושא של המאמר? לטובת אלו מאיתנו שאינם רוצים להירשם למעריב (כמו שלא נרשמו מעולם ללמה-נט)? תודה מראש.

yosense

New member
נושא המאמר

שמעריב לא!!! יגבה כסף על גלישה באתר, ועל כל חלקיו... אבל הם החליפו את ההודעה בלינק המצורף בנתיים -

"רשע זה כאן"

שום דבר שלא ידעת קודם: "רשע זה כאן, ומזמן. התגובות של העובדים הזרים מזכירות תגובות של ילד מוכה... העובדים הזרים הם בעצם תת אדם של החברה הישראלית... הכי קל, והכי לא חוכמה, זה לשנוא את העובד הזר, הנכה-מלידה, החלש והמתרפס... היום זה עובד זר שחוטף אלה בראש, מחר זה הילד שלכם... מחרתיים הסבא שלכם... בסוף, כשהשנאה וההשפלה יגיעו לשיא, [העבד] יתפוצץ"

yosense

New member
יחד עם זה..

באים כל מיני סיפורים והפחדות. אני משתגע מכמה הרבה אלימות אני חווה מישראלים ובישראל מבלי להיות עובד ´זר´

האמת העצובה היא...

שבכל מקום שיש בו זרים, יש שנאת זרים. המדינות היחידות שבהם אין אנטישמיות הן אלה שבהן אין יהודים. השאלה איך החברה מתמודדת עם הבעיה היא כבר דיון אחר.

yosense

New member
שנאה ../images/Emo36.gif../images/Emo26.gifסקרנות

בארצות שבהן האנשים אינטיליגנטים = שהם בטוחים שהם יודעים מעט יש יחס גוב לזרים ואינטגרציה בין כולם. לדוגמא : ספרד, שבה מתאחדים בפדרציה מספר עמים בעלי שפות שונות והיסטוריה שונה - נכון שיש בעיה של ETA המחתרת הבאסקית, אך היא בהחלט לא מעידה על האופי של הרוב.. והרוב פה הוא 100% לא גזעני. יש בעיה מסויימת עם המרוקאים בגלל בעיה של עבריינות גבוהה אצלהם, זנות, גנבה, והתנהגות גסה. וזה מתבקש. ברזיל - גם ברזיל היא חברה שמאגדרת כמו עוד מדינות בדרום אמריקה מהגרים מאירופה ומקומיים. גם באפריקה בכלל, שנאת הזרים אם היא קיימת , היא תוצאה של הקולוניאליסטים. ולא איזה מבט מלמעלה של השחור על הלבן.. ההתרשמות שלי שאלו שאין בהם שנאת זרים יש בהם איזו סקרנות לשונה ורצון ללמוד. החברות ששונאות זרים בנויות מפרטים שיודעים הרבה מאד לדעתם. הסקרנות מהשונה היא הצד השני של שנאת הזר ועדינות היא ההיפך מידענות

בגלל זה בשנות השלושים

תגובות אופייניות למדינות העולם לגבי זרם היהודים שניסו לברוח מהתופת הקרבה באירופה הייתה: אוסטרליה - אין לנו בעיה יהודית, ואנחנו רוצים לשמור את זה כך... שוויץ וקנדה - יש לנו מספיק, גם אחד זה יותר מידי.. ואת פניה של אירופה ניתן לבחון לפי הכתובת על הקיר אז - יהודי לך לפלשתין היום - יהודי צא מפלשתין

Ayelet CA

New member
עם (?) ישראל...

אנחנו לא עם, אנחנו אוסף של שבטים: האשכנזים לא משתגעים אחרי המזרחיים שמצידם לא מטורפים על הרוסים אשר לא אוהבים את האתיופים, וכולם ביחד לא ממש מחבבים את החרדים. אין שפה משותפת, אין ערכים משותפים, אין תרבות משותפת, אין כבוד הדדי.

כמה שכותב המאמר צודק - אבל...

למה יש לי הרגשה שהקוראים חושבים שכותב המאמר גילה פה את אמריקה? מדינת ישראל היתה מאז ומעולם מדינה שמיבאת "חוטבי עצים ושואבי מים". בשנות ה-50 היו אלה העולם בני עדות המזרח ויוצאי צפון אפריקה. החל ממלחמת ששת הימים הסטטוס של אלה השתפר במקצת כי את מקומם תפסו הפלסטינאים. אחר כך פרצה האינתיפאדה ו... שימו לב למקריות התיזמון: "מבצע שלמה" - הביאו את האתיופים... זה לא כל כך הצליח ובלית ברירה החלו ליבא באופן גלוי וללא בושה "חוטבי עצים ושואבי מים" בשכר... יצא המרצע מן השק. ולמי שלא מתמצא: היחס הזה לעובדים הזרים זר לחלוטין לרוח היהדות אשר מצווה אותנו לכבד את "הגר היושב בתוכך". אבל מה לעשות שהקשר בין התנהלות המדינה לדת היהודית הוא מקרי ביותר? יש לי ידיד שהיגר בזמנו מברית-המועצות ולאחר מספר שנים היגר לארה"ב כל עוד נפשו בו. הוא היה אומר: "ברחתי מישראל כי היא הזכירה לי יותר מדי את רוסיה". שיהיה לכם יום נהדר.

וואו, כתבה קשה ועצובה

מזכיר לי את כל מה שאני שונאת בארץ את הקושי הבלתי נסבל של הקיום. מזכיר לי לפעמים למה אני פה... ולא שהאמריקאים מדהימים ביחסם למיעוט הפורטוריקני למשל, אבל יש פה בכל זאת איזשהוא כבוד הדדי מינימלי אחד לשני משהו בסגנון "חיה ותן לחיות"... חבל כל כך שבארץ גם המינימום הזה הוא בלתי אפשרי... פשוט עצוב.

Maple Leaf

New member
כנראה שזה הפרצוף האמיתי

של מדינת ישראל הרשמית. פשוט איבדו את האנושיות, מעריצים רק כוח וממהרים להשתמש בו על חלשים. כשעוד הייתי שם היה קופץ לי וריד - עכשיו אני שמח שאני רחוק.

כתבה קשה ואמיתית ולא מראה קצה קצהו

של מאורות העבדים והווי העולם השלישי בסביבת התחנה המרכזית. חבר שוטר,שהיה ממונה על מחלק הזרים ערך לי סיור היכרות בסביבת התחנה המרכזית. קשה לתאר את המראות של משכנות העוני בהם חיים עבדים אלה של הזמן החדש. בחלק האחורי של קולנוע מרכז במרתף שחולק למדורים שקטנים יותר מתאי כלא שוכנים להם במיטות על קומות עשרות עובדים ללא תנאי היגיינה מינימליים דרך אגב בעל המבנה הגובה שכר בעבור תאי כלא אלה היא חברה גדולה ומכובדת העוסקת במסחר והשכרת דלא ניידי ושמה מוזכר בדרך כלל כאשר מדברים על נכסים יוקרתיים, דירות פאר ושכונות יוקרה מסתבר שידם אינה בוחלת בכלום ההוי של ע(ו)בדים אלה מסתכם בשתיית בירה בעשרות בארים זולים שכל התפריט שלהן כולל בירה, בירה ובירה ארגזים לאורך ורוחב ושום דבר מחוץ לזה על הקיר מסכי טלוויזיה המקרינים סרטים כחולים מסביב לשעון שהופסקו כאשר נכנסנו לראות מה קורה שם. הפחד מכל מה שמזכיר שלטונות ומשטרה מוחשי ובולט על פני השטח ואני לא מתפלאת שחלק מהפצועים בפיגוע העדיפו שלא לקבל טיפול ובלבד שלא להיחשף. ואם מישהו חושב שהשד הזה לא יצא מהבקבוק לא יודע מה מצפה לו ומי שהמציא את האמרה שיהודים הם רחמנים בני רחמנים לא ביקר בתחנה המרכזית מזמן.

למעלה