כתבה מעניינת

space1

New member
אני מגלומן??? מה פתאום!

אני מחכה ליום שניצן יחליט להקים כיכר זהה לזו שבסמוך למכללה למנהל, ובמרכזה יוצב פסל בדמותו, כך שכל הנכנס בשערי העיר יהיה חייב להשתחוות לו... הבן אדם חי בסרט רע, ראשון הפכה בעשור האחרון לתאומה של ת"א, וזו ממש לא מחמאה. שימו לב גם שכל הכתבה הוא רק מדבר על עוד בנייה, והפיכת ראשון לעיר השלישית בגודלה (משמע כ-300000 תושבים), ולא מזכיר מילה אחת על יצירת מקומות עבודה. 80% מהאנשים העובדים צריכים בבוקר להימלט לת"א. למה בראשון אין היי-טק כמו ברחובות? ואם כבר אתה בונה מגדלים, למה לא להקים איזה בניין משרדים עם מאות מקומות עבודה? אני גם מתקשה להבין איך הוא מרשה לעצמו לחשוב על נמלים ושדות תעופה, כשאפילו לתחזק גינה עלובה במרכז העיר הוא לא מצליח (או לא רוצה?). זה פשוט עצוב שתושבי המרכז והמזרח נאלצים להסתפק בשיירת עצים שנטועה באמצע שום מקום (ויש שלט שהוצב ע"י מחלקת גינון ונוף שדואג ליידע אותנו שזה "חורשה", או "פארק"), כאשר תושבי המערב מקבלים עשרות דונמים של דשא, אגמים ומסלולים לריצה. (ומילא אם הם היו יודעים להעריך מה יש להם, אבל יש שם כאלה ערסים שרק מפרקים והורסים מכל הבא ליד).

חןשסק

New member
../images/Emo45.gif מסכימה. וזה עצוב מאוד

שאין כל כך הרבה מה לעשות נגדו... הכל שם למעלה מושחתים ולנו האזרחים אין דרך להתנגד (אלא אם כן נתנגד פיזית, אבל למה שזה יקרה...)

demoloc

New member
נו והנמל מושלם לזה

נמל פעיל יצור אלפי מקומות עבודה נוספים ויביא איתו הרבה כסף לאזור (שזה בצורה ברורה יתרום לעיר). בקשר לזה שהמערב מקבלים יותר מהמרכז\מזרח? צודק
, טעון שיפור.

space1

New member
נמל לא יצור תעסוקה לתושבי העיר

זה יהיה מקביל להקמת תחנת כח ליד הים. כמו חברת החשמל - כך גם רשות הנמלים: קשרים על פני כישורים. כך שאם אין לכם מכר ברשות הנמלים, אל תצפו למצוא שם עבודה. (כמובן שייתכן שיפריטו אותם עד שניצן יבנה את הנמל שלו, או שפצצת אטום איראנית תיפול כאן קודם ותזרז את הליכי "פינוי ובינוי").

demoloc

New member
נמל דורש אלפי משרות

(וזה בלי להכליל את כל מה שבא מסביב) , לא כולן תאוייש על ידי פרוטקציה. אולי רק הבכירות

NoWords

New member
כתבה מפחידה.

נבהלתי מכל מה הוא מתכנן לראשון.
נכון מה שspace1 אומר.. ממש עצוב המצב..

SupeRonit

New member
בלי לקרוא יש לי הרגשה שידועה לי

המגמה המוצגת בו.לא צריך הרבה מהאיש שקרא למוסד רשמי בעיר על שמו עוד בימי כהונתו וחייו.האיש שתנופת הבנייה לנגד עיניו בלי התחשבות באיכות החיים של אלו שכבר חיים פה.כמה עוד נמשיך להתלונן ??!

כל הכבוד למאיר ניצן שחושב על

התפתחות העיר, זה באמת חשוב!!! אבל ....קצת יותר חשוב להסתכל מסביב ולשפר את הקיים קודם כל לפני שרצים לבנות עוד. יש שכונות שפשוט עושה לי רע מלהסתכל עליהם , ממש שכונות מוזנחות ואני מדברת כמובן על אזור מרכז- מזרח העיר. מדרכות משובשות שאני הולכת עם עגלת תינוק ונאלצת לרדת לכביש כדי ללכת נורמלי. שטחים של אדמה עם קצת עצים מסכנים במקום דשר עם מגרש משחקים. בניינים ישנים שלא היה מזיק להם לקבל קצת צבע. צואת כלבים כל מטר . בקיצור לא יזיק קצת לשפר את הקיים לפני העשייה של החדש.

Shark Alarm

New member
אני חיב להגיב על משהו ../images/Emo26.gif

רשמת את המשפט הבא: "בניינים ישנים שלא היה מזיק להם לקבל קצת צבע" אם מדובר בבניינים ציבוריים-עירוניים, הרי שאת צודקת, אבל אם כוונתך לבנייני מגורים יש בידך טעות. אני זוכר שבזמנו, לפני שעברנו דירה, וועד הבית רצה לשפץ את החזות של הבנין (כולל צביעה חיצונית) נגבה כסף מהדיירים ומכספי הועד. אין כאן כל קשר לעירייה.. ולגבי שיפור הישן- זה כבר כמה זמן שעובדים על שיפוץ הרצל ורוטשילד. ראיתם כמה בלאגן זה עושה בעיר. תחשבו על זה שאם כל פרוייקטי השיפוץ היו נעשים בו זמנית, מה היה קורה...

לגבי צביעת הבניינים התכוונתי למגורי

וחשבתי שלעירייה יש חלק מזה גם. אז כנראה שטעיתי. ולגבי השיפוצים , אני לא יודעת למה אבל נראה כאילו לוקח המון המון זמן כל פרויקט.

space1

New member
מילה לגבי עניין צואת הכלבים

(נו טוב, קצת יותר ממילה), זוהי תופעה שרווחת יותר באזור מרכז העיר, וזה מהסיבה שאין לבעלי הכלבים שטחים פתוחים שבהם ניתן לטייל עם חיית המחמד. כמובן שקיימת האחריות על בעלי הכלבים לאסוף את מה שכלביהם השאירו, אך אני לא יכול שלא להסתכל לעיר הסמוכה, נס-ציונה, שם יש פארק מיוחד לכלבים, ולקנא. (הא, והשטחים הפתוחים שעוד נותרו יגודרו בקרוב עם שלט "כאן יוקמו מגדלי ניצן/שכונת ניצנים/מרכז מאיר וכד')

למעלה