מיילדת שהיא אחות לעומת מיילדת שאינה
אחות: שתיהן יכולות להיות מוסמכות, אבל יש בהחלט מיילדות שאינן מוסמכות בין אם הן אחיות ובין אם לאו. לא קראתי את הכתבה אז אני לא יודעת בדיוק מה התארים שהם משתמשים בהם שם, אבל בעקרון מיילדת שהיא גם אחות מוסמכת ועברה בנוסף הכשרה מיוחדת למיילדות תקרא CNM שזה CERTIFIED NURSE MIDWIFE. מיילדת שהיא מוסמכת ועברה הכשרה ספציפית למיילדות (שלוקחת, בנוסף ללימודים מאד אינטנסיביים, כמה שנים טובות של לימודים מעשיים בד"כ אצל מיילדת שלוקחת אותה לעבוד איתה ומלמדת אותה כל מה שצריך) תקרא CPM שזה CERTIFIED PROFESSIONAL MIDWIFE. ויש עוד כמה הסמכות, אפשר לקרוא על הכל
בקישור הזה. LAY MIDWIFE, ככל הידוע לי ולפי מיטב הבנתי, היא מיילדת שלא הוסמכה באופן רשמי וההכשרה שלה לא "מסודרת" כמו של מיילדת שהיא, למשל, לא אחות אבל עברה הכשרה ולימודים מסודרים והוסמכה רשמית. אם אני עושה כאן השוואה (מאוד מאוד גסה ולא מדוייקת, אבל זה מה שעולה לי בראש
) למקצוע ייעוץ ההנקה, אז ה-CNM תהיה אחות מוסמכת שעברה הכשרה לייעוץ הנקה וקיבלה בנוסף ל-RN גם את התואר IBCLC. ה-CPM תהיה משולה לאחת כמוני, שאינה אחות אבל עברה את המסלול המפרך והוסמכה ל-IBCLC מבלי להיות RN קודם לכן. וה-LAY MIDWIFE תהיה אולי כמו מדריכת לה לצ'ה מאוד מנוסה וותיקה, שלעתים יודעת היטב מה היא עושה ומה היא מייעצת (לא תמיד פחות טוב ממישהי מוסמכת, אגב) אבל לא עברה הכשרה ספציפית ולא קיבלה תאר אלא "יודעת את העבודה" משנים של נסיון ועבודה מעשית. אני חושבת שאת אלו מנסים להוציא מחוץ לחוק, ולא את המוסמכות (CNM & CPM).