כתבה מטרידה....

יכולים לבקש כל מיני אישורים

הבעיה היא אחרת...
ברבנות.. ביום הדין, יכולים לבקש מאם הילד אישור מגורם רפואי/ קופ"ח כי לא התבצעה תרומת ביצית. זה לא כזה מופרך...
אז מה לעשות? לוותר?
לעשות זאת רק בחו״ל?
צריך לשים גבול באיזה שהוא מקופ כי יש אינסוף אפשרויות שיקרו....
איילת

ליה155

New member
בטח שלא לוותר...

אז מה לעשות? לוותר?
לעשות זאת רק בחו״ל?
צריך לשים גבול באיזה שהוא מקופ כי יש אינסוף אפשרויות שיקרו....
איילת
בטח שלא לוותר...
לעשות בארץ.. אבל למזער נזקים.
כמה שאפשר כמובן..

האם יש להם דרך לדעת על כך שהילד מתרומת ביצית, אם האם אינה

הכתבה אכן מטרידה אבל
אני יהודייה ובן זוגי יהודי ויש לנו 2 בנות מתרומת ביצית ועוד שניים בדרך (תאומים מתרומה שניה) ולא חשבנו אפילו לא לרגע לבוא לבית דין רבני כלשהו ולבקש אישור על היהדות. המידע על עצם התרומה הוא לא רלוונטי לאף אחד מלבד עצמנו.ולכן בנותיי נחשבות יהודיות וזהו. לא הולכת ובוחשת בזה ומבקשת אישורים.
מרגיז שזו התגובה של בית הדין שיורדים לרזולוציה של תאים ולא לעצם היולדת (מה שחשוב באמת) אבל אין לנו הרבה מה לעשות בנידון מלבד לא לשתף
האם יש להם דרך לדעת על כך שהילד מתרומת ביצית, אם האם אינה
מדווחת על כך?

אשרת 1972

New member
אני מניחה שהפסיקה הזו תחייב תיקון לחוק

כתבה מטרידה....
בית דין רבני: נולדת מתרומת ביצית? לא תוכר כיהודי
https://m.ynet.co.il/Articles/5628876
שכן המחוקק בחוק נתן דעתו לעניין בקשה לנישואים על מנת לבדוק שמגישי הבקשה אינם קרובים גנטית , אני מניחה שנציגי הרבנות ישבו עם נציגי הרבנות ויגיעו להסכמות כמו ההסכמות שפתרו את עניינם של הקטינים שנולדו מתרומת זרע , החלטה של בית הדין הרבני אינה תקדימית כי בתי הדין לא מתייחסים לתקדימים והם אינם כבולים בהחלטות זה של השני כמו הערכאות האזרחיות לכן בתי דין אחרים יכולים לתת החלטות שונות לגמרי באותו נושא .

אני מקווה מאוד שאף אחד לא יחשוב

שכן המחוקק בחוק נתן דעתו לעניין בקשה לנישואים על מנת לבדוק שמגישי הבקשה אינם קרובים גנטית , אני מניחה שנציגי הרבנות ישבו עם נציגי הרבנות ויגיעו להסכמות כמו ההסכמות שפתרו את עניינם של הקטינים שנולדו מתרומת זרע , החלטה של בית הדין הרבני אינה תקדימית כי בתי הדין לא מתייחסים לתקדימים והם אינם כבולים בהחלטות זה של השני כמו הערכאות האזרחיות לכן בתי דין אחרים יכולים לתת החלטות שונות לגמרי באותו נושא .
אני מקווה מאוד שאף אחד לא יחשוב
לעצמו שהוא יכול להיכנס לפרטים כל כך חסויים כמו מי נולד מתרומת ביצית במיוחד מי שלא עשתה זאת דרך משרד הבריאות. פנינו לגופים פרטיים ושילמנו מספיק כסף על הפרטיות הזו.
אני תוהה עם זה חוקי מבחינה משפטית

נורא ואיום

כתבה מטרידה....
בית דין רבני: נולדת מתרומת ביצית? לא תוכר כיהודי
https://m.ynet.co.il/Articles/5628876
נורא ואיום
מזעזע מכל בחינה.
זה לא אמור לעודד כשמדובר על תרומה מתורמת ישראלית יהודייה, להיפך, אם אפילו מיהודייה כך, על אחת כמה וכמה מחו"ל, שברור שרוב הסיכויים שהתורמת אינה יהודייה.
הפסיקה המקובלת היא שהתינוק הולך אחר היולדת. אבל פה זה פשוט אבסורד שמדובר בתורמת יהודייה מישראל, שחלק מהבדיקות והשאלות שעברה לפני התרומה היו לגבי יהדותה. עוד עוולות מבית הרבנות.
יתכן שאם נביא כך את ילדינו, אנחנו באופן אישי נערוך גיור לחומרה (אני מדברת על תרומה מחו"ל, לא מהארץ! היה שלב שחשבנו וגם היינו בתהליך של תרומה מהארץ, וזה היה אחד השיקולים, שלא נצטרך שום גיור!), ובכל מקרה הרבנות לא צריכה להתערב.
&nbsp

למעלה