יכול להיות .....
אני מכיר הרבה אנשים גדולים שצמחו במערכות הממוסדות , אבל הבעיה היא שככל שעולה קרנן של המערכות הממוסדות , יש פחות ופחות יכולת להכיל חשיבה מחוץ לקופסה.
אני , בעבר למשל , ניסיתי להתקבל להיות מטפל בקופת חולים כללית , ואפילו ביקשתי ממנהל מרפאה מסוים שיעזור לי , ואני יודע שהוא עזר.
אבל מה שהתברר לי שהפריע , זה שהיו אנשים שהשם שלי היה עבורם כמו "סדין אדום" - בגלל שכתבתי כל מיני דברים נגד ההתמסדות של הרפואה הסינית בארץ , ובגלל שכתבתי שהעיקר זה לטפל לפי תחושה של המרידיאנים , ושמפות המרידיאנים מיושנות ולא מעודכנות לאדם המודרני.
(כיום אני לא מצטער על ה"אבדה" הזו , ורק מקווה שריבונו של עולם יעזור שמי שלא רצו אותי שם , ימצאו אותי לבסוף במקום משפיע הרבה יותר ....
מנסיוני הדל , אנשים שמזוהים עם ממסד , כולל ממסד עלוב ומצ'וקמק , אינם מסוגלים שמשהו יפגע בו , כי זה הופך להיות מה שמגדיר "אותם".
כך היה באינקוויזיציה בימי הביניים , כך זה עם קבוצות כדורגל , וכך זה גם היום אצל הרבה אנשים.
כשאנשים ריקים מבפנים , הם חייבים משהו חיצוני שיתן להם ערך , והם יצאו עבורו למסעי צלב , ויפגעו באנשים אחרים למענו).
אני חושב שהאנשים הכי משכילים בעולם הם האוטודידקטים בסופו של דבר , כי הם לא מחוייבים למסגרות המקובלות.
הם חוקרים באופן חופשי , והם חוקרים להנאתם.
רק שהיום המסגרות המקובלות יוצרות באופן מכוון "הדרה" של הידע , על ידי כל מיני סינונים שרק בעזרת תעודות כאלו וכאלו ניתן לרכוש ידע כזה וכזה .... וגם בזה התנסיתי לצערי.
(לימודי התעודה שיש לי של 4 שנים רפואה סינית , לא מספיק להרבה מקומות נפוחים ושחצנים כדי שאתקבל למגמות טיפוליות מסוימות).
אבל לשמחתי היום יש אינטרנט ויש ספרים , וזה יוצר אפשרויות חדשות.
כל מה שאני מתעסק בו היום , חוץ מאשר בעבודה , זה בכלל במחקר.
מחקר של החוויה האנושית , ומחקר כיצד ליצור טרנספורמציה של הגוף האנושי למשהו אחר - השלב הבא באבולוציה מבחינתי.
ואין לי תקציבים , ואין לי מכוני מחקר , ואין לי מימסד מאחורי - רק אני וארבעה קירות , וכמה ספרים שמצאתי אותם כמועילים.
כי לשמחתי , אולי אפשר לנעול ידע , אך לעולם אי אפשר יהיה לנעול את כל הידע.
ומסתבר שהידע העוצמתי ביותר , גלוי לעין כל.