כתבה יפה :

אני אקרא מאוחר יותר את ההפגזה הטקסטואלית רק תאמר לי בבקשה

האם צריך לפתוח שם שם משתמש כי ראית בתגובות שיש לאנשים שם תמונה עם הכינוי שלהם בתחתית המאמר.

כשאני אחזור

להנות מקריאת ספרים אני בהחלט אשמח להשתתף בדבר כזה.
זה מכניס התרגשות וחוויה ומחיה את הקריאה. איזה כייף להם!
רעיון נחמד מאוד

מקסימיאו

רק הערה קטנה: הם לא רק רצו לשבור את הפורמליות ולהסיר מחלצות ( ומה זה את"א? הם כתבו שבן גוריון לבש את"א),
הם רצו ליצור יהודי חדש שיתכחש לדתיות שלו. הם רצו להעלים את הדת ולהפרידה מהיהודים.
אבל חוץ מזה מסכימה לכל מילה וזו אחת הסיבות שהדור הקודם היה דור הנפילים ( נה נה נה השתמשתי
בביטוי חדש שלמדתי היום ).
כי הוא היה אוטודידקט
וגם אתה כזה אתה דומה למכונית!

נ.ב ונכון רק שכשנותנים ללימוד להיות חי יש בו חושניות ולא

הכרח התקבעות חובה וקפיאה. ואהבתי שהיא כתבה שהצמא לידע זה הצמא לחיים
המשך יבוא

לא לגמרי מסכימה

כי הרי נסיון וידע שנצבר, מעשיר ומפרה את הלומד,
אני חושבת שלכל אחד מתאימה הדרך שלו,
בין אם בתוך המערכות והמסגרות
ובין אם מחוצה להם,
וכל דרך נכונה ומתאימה...

ינוקא1

New member
יכול להיות .....

אני מכיר הרבה אנשים גדולים שצמחו במערכות הממוסדות , אבל הבעיה היא שככל שעולה קרנן של המערכות הממוסדות , יש פחות ופחות יכולת להכיל חשיבה מחוץ לקופסה.

אני , בעבר למשל , ניסיתי להתקבל להיות מטפל בקופת חולים כללית , ואפילו ביקשתי ממנהל מרפאה מסוים שיעזור לי , ואני יודע שהוא עזר.

אבל מה שהתברר לי שהפריע , זה שהיו אנשים שהשם שלי היה עבורם כמו "סדין אדום" - בגלל שכתבתי כל מיני דברים נגד ההתמסדות של הרפואה הסינית בארץ , ובגלל שכתבתי שהעיקר זה לטפל לפי תחושה של המרידיאנים , ושמפות המרידיאנים מיושנות ולא מעודכנות לאדם המודרני.

(כיום אני לא מצטער על ה"אבדה" הזו , ורק מקווה שריבונו של עולם יעזור שמי שלא רצו אותי שם , ימצאו אותי לבסוף במקום משפיע הרבה יותר ....

מנסיוני הדל , אנשים שמזוהים עם ממסד , כולל ממסד עלוב ומצ'וקמק , אינם מסוגלים שמשהו יפגע בו , כי זה הופך להיות מה שמגדיר "אותם".
כך היה באינקוויזיציה בימי הביניים , כך זה עם קבוצות כדורגל , וכך זה גם היום אצל הרבה אנשים.
כשאנשים ריקים מבפנים , הם חייבים משהו חיצוני שיתן להם ערך , והם יצאו עבורו למסעי צלב , ויפגעו באנשים אחרים למענו).

אני חושב שהאנשים הכי משכילים בעולם הם האוטודידקטים בסופו של דבר , כי הם לא מחוייבים למסגרות המקובלות.
הם חוקרים באופן חופשי , והם חוקרים להנאתם.
רק שהיום המסגרות המקובלות יוצרות באופן מכוון "הדרה" של הידע , על ידי כל מיני סינונים שרק בעזרת תעודות כאלו וכאלו ניתן לרכוש ידע כזה וכזה .... וגם בזה התנסיתי לצערי.
(לימודי התעודה שיש לי של 4 שנים רפואה סינית , לא מספיק להרבה מקומות נפוחים ושחצנים כדי שאתקבל למגמות טיפוליות מסוימות).

אבל לשמחתי היום יש אינטרנט ויש ספרים , וזה יוצר אפשרויות חדשות.

כל מה שאני מתעסק בו היום , חוץ מאשר בעבודה , זה בכלל במחקר.
מחקר של החוויה האנושית , ומחקר כיצד ליצור טרנספורמציה של הגוף האנושי למשהו אחר - השלב הבא באבולוציה מבחינתי.
ואין לי תקציבים , ואין לי מכוני מחקר , ואין לי מימסד מאחורי - רק אני וארבעה קירות , וכמה ספרים שמצאתי אותם כמועילים.
כי לשמחתי , אולי אפשר לנעול ידע , אך לעולם אי אפשר יהיה לנעול את כל הידע.
ומסתבר שהידע העוצמתי ביותר , גלוי לעין כל.

מסכימה עם דבריך

בהחלט חושבת שיש משהו חוסם בחשיבה במערכות הלימוד של ימינו,
אך יש גם ספריית ידע בתוכם,
יש גם את מאגר הנסיון שנצבר,
בלימוד עצמי יש הרבה טוב,
אך יש גם הרבה סכנה של עשיית דברים שיפגעו או יהרסו,
מחוסר הבנה של כל התמונה, מחוסר התמקצעות, מחשיבה שאני מבין כשלמעשה חסרים חלקים לתמונה השלמה,
סתם לדוגמא אדם שממליץ על תרופה שקרא עליה הרבה,
אך אינו יודע ששילוב שלה ושל תרופה אחרת שלוקח האדם, יכול לגרום לנזק חמור או אף למוות וכ"ו

ינוקא1

New member
צודקת

אין ספק שהאינטרנט מלא גם בהמון הבלים.

כדי שלימוד עצמי יהיה בעל ערך , חשוב מאוד שיהיה חוש ביקורתי בריא , לא לקבל כל דבר כאמת.
חשוב שתהיה יכולת "סינון" טובה , כדי להפריד דברים בעלי ערך מדברים שהם פחות.
חשוב שתהיה אחריות.

חכמינו כבר אמרו זאת בפרקי אבות :

"ארבע מדות ביושבים לפני חכמים:
ספוג, ומשפך, משמרת, ונפה.

ספוג - שהוא סופג את הכל.
משפך - שמכניס בזו ומוציא בזו.
משמרת - שמוציאה את היין וקולטת את השמרים.
ונפה - שמוציאה את הקמח וקולטת את הסלת."

כדי שלימוד עצמי (או כל לימוד) יהיה בעל ערך , חשוב מאוד ללמוד להיות דווקא נפה .... לא משמרת ולא ספוג ....

ובכל זאת , כדוגמה אנשים כמו האחים רייט , למשל , שהטיסו את המטוס הראשון , היו די חסרי השכלה ותקציבים לעומת המתחרים שלהם. הם היו בעלי סדנה לתיקון אופניים .... לעומתם התייצבו פרופסורים רבים.

http://www.worldview.biz/Lean-Product-Development

אנשים שיש להם תחביב ותשוקה לידע מסוים , עדיפים בעיני מכל פרופסור חסר תשוקה.
הבעיה היא שהיום המערכות הממוסדות מדירות את הידע , ויוצרות "מועדונים סגורים" , על מנת לשמור על ההגמוניה שלהם.
הכל מובנה במערך מאוד מסודר עם תארים ודיפלומות , ומה מותר להגיד ומה אסור , כדי שאף אחד לא יכנס אל הגילדה.
סוף המאה ה19 תחילת ה20 , היתה לדעתי אחת התקופות הכי פוריות במדע , כי עסקו בו גם הרבה "חובבנים".

למעלה