כתבה יפהפיה ....

ינוקא1

New member
האמירות שהן משמעותיות עבורי בכתבה :

"אני מלמדת לעבוד בצורה נעימה, נוחה, לנשום היטב, בתרגול ידידותי לגוף ולנשמה. הפוך מריצת האקסטרים שנפוצה היום. כל דבר אקסטרימי הוא אנטי יוגה. החיים קשים מספיק, צריך לדעת ליפות אותם. בכיתה שלי אני מנחה לעבוד רק עד גבול המאמץ הנעים, שנותן לך כוח ולא מרדים אותך".
&nbsp
"בגיל 90 אני קמה מוקדם מאוד בבוקר, שואלת את הגוף מה הוא רוצה ואז ממציאה תנוחות. מה שאני יכולה, אני עושה"
&nbsp
"יוגה אינה ספורט, אם כבר זה אנטי־ספורט. אני מלמדת כל אחד לעבוד לפי יכולתו, בלי כאבים, לא בכוח"
&nbsp
&nbsp
"יוגה היום מאוד פופולרית. המורים הם דמויות כאלה?
היום יש המון מורים מזויפים. אם מורה אינו סמכות רוחנית, הוא לא מורה בעיניי. "
&nbsp
"הרבה אנשים עושים כביכול יוגה. המורים שאני למדתי אצלם, לא היתה שום גאווה בלבם. הדבר הכי גרוע אצל מורה זו גישה של אני ואפסי עוד. הדבר החשוב הוא להוריד את האגו למינימום האפשרי. סוואמי ונקטסאננדה היה צנוע ליד כל שיטה. מדיטציה, בודהיזם, יהדות, נצרות. הוא כיבד כל תורה. "
&nbsp
"רק אדם שעובר את הגבול יכול להזיק לעצמו. הגבול ששמתי לעצמי הוא של מאמץ נעים, ללא כאב"
&nbsp
&nbsp
תרגול יוגה הוא סגולה לאריכות ימים?
&nbsp
"לא. המורה שלי, שנסעתי איתו בכל העולם וראיתי איך הוא מועיל לאנשים, מת בגיל 82. בשבילי הוא היה צעיר מדי"

לאהיום

New member
טוב מאוד, שהיא נגד הקיצוניות

ולמדה מסוואמי ונקטסאננדה - שיש היום מורים שמדברים נגד השיטה שלו משום מה.. (שיבננדה) אמרו לי "מה אתה לומד אצל מורה שעשה חודש קורס"
שזה בכלל לא נכון
וגם שהיא למדה מאיינגר איך לא ללמד. היום בגלל האגו, הרבה מנסים בכח כל דבר, לרוב התחומים בחיים אולי זה עובד לפעמים, אבל כאן זה לא עובד בכח, הדבר סותר את עצמו.. דברים של רגש והתפתחות זה לא נכון. אתה יכול לגרום לאנשים לפחד ממך, אבל לאהוב, זה לא, אלא אם כן מדובר על מניפולציה, ושטיפת מח, כמו גואל רצון, שזה גם כוחניות. אותו דבר, עדיף שההתפתחות האישית/רוחנית תהיה איטית ואמיתית, מאשר לנסות מהר להשיג כל מיני הישגים חיצוניים. כי כל דבר שואלים אותך: מה למדת? מה הישגת?
מה תגיד, שהלכת למדיטציה ולא השגת כלום?
כן, כי צריך להשתחרר מהציפיות של אחרים

ינוקא1

New member
את הגדרותי אשמור לעצמי ,

אך אצטט לך את ההגדרה של סלאבראג'אן יסודיאן ואליזבת הייך בספרם ראג'ה יוגה :

"העצמי משול לחבל המשתלשל מטה מגן העדן.
הקצה העליון נוגע באלהים , והקצה התחתון באדם , ותודעתינו צריכה לטפס מעלה לאורכו של החבל.
הקצה העליון הוא התודעה האלהית הטהורה המושלמת והמפותחת במלואה , הקצה התחתון הוא הלא מודע.

הדרך המובילה מחוסר מודעות לתודעה אלוהית - היא יוגה
"

אם תרצה , תוכל כמובן למצוא עוד חומר רב ברשת על שאלה זו.
למשל כאן.

למעלה