כתבה חדשה - ראיתם?

וואלא! איזה מגניב!!!

אבל "אצל רובם האוננות היא לא חלק מחייהם"??? דווקא הסקרים הראו שהרוב כן מאוננים... והפורום שלנו מוזכר במאמר!!!
לסיכום: דווקא אהבתי את המאמר!
הם מציינים את כל הדברים שאנחנו מדברים עליהם (לא בפרוט, אבל הדברי םהחשובים, כמו שזו "לא בעיה" והרצון בזוגיות רומנטית). תודה

הרגשתי כאילו המסר הכללי עבר.

ברור שיש דברים שמרגיזים אותי קצת - בראש ובראשונה שלא דיברו עם אף אחד מהפורום, או אף אחד שמזדהה כא-מיני - אבל בסה"כ הרעיון הכללי עבר באופן חיובי, וזה מה שחשוב לדעתי. ממש הרגיז אותי הקטע על האוננות... צריך להתחיל לפרסם חזק את המחקר של לורי ברוטו על האוננות, כדי שיפסיקו לומר את זה. נכון שיש א-מיניים שלא מאוננים, אבל זה בהחלט לא הרוב. משפט כזה היה מניע אותי מלהכנס לקהילה מלכתחילה אם הייתי קוראת אותו (או למען הדיוק: משפטים שכאלה אכן מנעו ממני מלהכנס לקהילה בהתחלה). סה"כ כתבה חיובית, על אף המגרעות, ושאפו על המשפט הסוגר: "עוד מדגיש ד"ר חירותי כי מצוקתם של אנשים א-מיניים אינה נובעת מנטייתם, אלא מהרגשתם כחריגים לעומת הנורמה התרבותית והסביבה בה הם חיים."

ברומבית

New member
הרבה פעמים המצוקה באה (בערך) מהנטיה עצמה

במפגש הרה הגורל עם עניין הזוגיות
ממה שחושבים עליך אפשר להתעלם, ממיעוט האופציות (היחסי) לזוגיות, אי אפשר. אלא אם לא רוצים זוגיות
אבל מה אני אגיד, תמיד הייתי מספיק בטוחה בעצמי (ועדיין בלי בטחון עצמי
) בשביל שלא יהיה לי איכפת ממה שחושבים/אומרים... אבל אם אנשים שקרובים אליך מאמינים בנורמות מסוימות שאתה לא "עומד" בהן, זה יכול מאוד להעיק

ברומבית

New member
לא על כולם זה מעיק

כמו שהסטטיסטיקה של הזוגיות לא מעיקה על מי שא-רומנטי ו/או אופטימי
אני יכולה להגיד אישית שהנורמות יכולות "לקפוץ לי". אני רוצה אנשים חמודים להעביר איתם את חיי, לא שכולם יסכימו אתי או אפילו יסכימו לקיומי.

לא הבנתי אותך..

כתבת בהודעה הקודמת: "אבל אם אנשים שקרובים אליך מאמינים בנורמות מסוימות שאתה לא "עומד" בהן, זה יכול מאוד להעיק" ואני ציינתי שמה שמעיק כאן, זה מה אחרים חושבים. במקרה הזה מדובר רק במי שקרוב אליך, אבל הוא עדיין אחר.. אז לא הבנתי מה ניסית לומר עכשיו...

מתחבטת7

New member
מגניב ביותר!

תודה ששיתפת! באמת חבל שלא פנו אל הפורום. אבל לפחות הוזכרנו!!

אני חושבת שזו הכתבה הכי טובה שפורסמה

עד היום בארץ. כבר רואים 'בגרות' בהבנה של התופעה הרבה יותר מהכתבות שהיו כאן בתחילת הפורום ואפילו לפני פחות מ-3 שנים באתר דוקטורס עצמו כשראיינו אותי ואת רונית. אני אישית מאוד מרוצה מהכתבה. ושמחה לראות שיש עוד מרכז לטיפול במיניות שמכיר בתופעה בצורה נכונה. גם לי הפריע שלא דברו עם אף אחד מהפורום / הקהילה כאן בארץ. עניין האוננות פחות הפריע לי, למרות שגם ישר קפץ לי כשתקראתי את זה שזה לא מדוייק. והכי הכי אהבתי, כמו שגאיה ציינה, את משפט הסיום - הוא ענק!: כי מצוקתם של אנשים א-מיניים אינה נובעת מנטייתם, אלא מהרגשתם כחריגים לעומת הנורמה התרבותית והסביבה בה הם חיים. נ.ב. אתמול נפגשתי עם המדרכים של הקבוצה באיגי לקראת ההרצאה מחר והם הזכירו את הכתבה. רציתי לחפש אותה, אז חסכת לי

queen helen

New member
כתבה מעולה, חוץ מהמשפט הזה:

מבחינתם זה בסדר ואפילו עדיף שהקשר עם מושא משיכתם יסתיים בחברות והליכה לסרט ביחד ואין תשוקה לעבור מעבר לכך. בעידן האינטרנט קל למצוא בני זוג מתאימים, לדוגמא בפורום א-מיניים של תפוז”. קודם כל - מי הם שמחליטים לנו איך מתבטאת הזוגיות שלנו? וחוצמזה - קל למצוא זוגיות בפורום? תמהני...

כן, זה משפט קצת הזוי

לי יותר הפריע המשפט (שאין לי כוח כרגע לחפש אותו) שבו נאמר (ע"י האישה אם אני לא טועה) שרובינו בכלל לא מחפשים זוגיות. אומנם מיד אח"כ נכתב שחלקנו כן מחפשים, אבל עדיין רובנו לא... מעניין.. קיצר, ברור שיש כאן לא מעט נקודות בעייתיות, אבל בעיני הן כולן דיוקים של המושג והתופעה. בזמן שכל המאמרים עד היום לקו בחוסר הבנה בסיסי ולפעמים בטעויות פטליות של ממש. לכן אני דווקא מאוד מרוצה מהכתבה ושמחה שגם הזכירו את הפורום (למרות שלא דברו אתנו
)

Berethor

New member
מחשבה נפוצה

פשוט עשו שם קצת מיקס בין א-מיניות וא-רומנטיות, לכי תוכיחי לאדם מיני שלא כל הא-מיניים הם גם א-רומנטיים.

Berethor

New member
תקני אותי אם אני טועה

אבל אדם רומנטי הוא לא מישהו שמעוניין על זוגיות שמבוססת רק על רגשות, אלא יש גם מעשים זוגיים שאדם רומנטי מעוניין בהם. אומנם מישהו שלא יכול לחש רגש רומנטי הוא א-רומנטי מוחלט אבל מי שלא מעוניין לעשות עם זה כלום זה גם א-רומנטיות מסויימת, במיוחד אם דברים רומנטים לא מושכים אותו/דוחים אותו. שאני מדבר על קשר רומנטי אמיתי אני תמיד רואה לנגד עניי גם דברים שכוללים מגע, לא רק לאהוב מרחוק.

לאהוב זה פועל. ואהבה אנחנו רואים במעשים

אהבה באופן כללי, לאו דווקא רומנטית. הנקודה היא, שאין כלל למעשים האלה. לכן, יכולה להיות אהבה רומנטית ללא מגע. עם מעשים אחרים. כל אדם למעשה קובע לעצמו מה מייצג בעיניו רומנטיקה. כמו שכל אדם אוהב משהו אחר ולכן המעשים שתעשה כאדם אוהב יהיו שונים, כך זה גם בקשר זוגי. דווקא כמי שכותב כאן כ"כ הרבה בפורום, אתה כבר צריך לדעת עד כמה כל דבר הוא אישי ואין בו כללים.

Berethor

New member

המשפט הזה מזכיר קשר ידידותי רגיל יותר מאשר קשר זוגי לדעתי. זה הכי מתאים לא-מיני א-רומנטי..

Berethor

New member
כתבה טובה

יש כמה אי דיוקים, אבל הקטנה, בגדול אני חושב שרובה נכונה.

למעלה