כתבה בYNET

vered73

New member
יש ילדים שאצלם הרגרסיה החלה אחרי

גיל שנתיים. למה לקחת סיכון?

לגבי החיסונים..

יש לנו תינוקת בת חודשיים ואנו תוהים האם לחסן אותה, אמרתי לרופא שאני לא רוצה לתת לה חיסון, (והוא ענה שאין סיכונים.) כפי שצייתי יש לנו ילדה בת 4 שהיא על הספקטרום, (לה נתנו הכל תוך מחשבה שזה יגן עליה) איני יודעת מה לעשות, אנו חיים בחו"ל וכאן לא קיימים כמעט ילדים שלא חוסנו. מה דעתכם?

לא לחסן כלל! השאלה איפה אתם חיים

אם אתם חיים בארה"ב אז זה אפשרי מבחינה דתית ויש שם דת האומרת "אח אוטיסט מחיסונים".. וזוהי הדת שאומרים כל ההורים לילדי הספקטרום שם.

doroniz

New member
דעתי ידועה

דעתי בנושא חיסונים ידועה ולא אחזור עליה. אספר כאן את סיפורנו האישי בנושא החיסונים וממנו אפשר בהחלט להבין את דעתי שהיא גם משותפת לדתעה של אשתי: עומר, בננו הבכור, בן 10 וחצי נמצא עמוק בספקטרום האוטיסטי וחוסן במלוא החיסונים. לעומר אח, אופיר, (שבדצמבר יהיה בן 5) וגם הוא חוסן במלוא החיסונים. עצם הבאתו לעולם של אופיר לוותה בהרבה התלבטויות וחששות, וכל שלב בהתפתחות של אופיר נעשה תחת זכוכית מגדלת ענקית. בין ההתלבטויות, התלבטנו גם בנושא החיסונים - סכנות מול סיכונים. לבסוף, כאמור, החלטנו לחסן את אופיר. אופיר צמח להיות ילד רגיל מבחינה התפתחותית, מבחינה קוגנטיבית הוא אפילו מקדים את זמנו (הוא כבר כותב מילים ומספרים), ומבחינה חברתית הוא בהחלט ילד חברותי. דורון.

vered73

New member
דורון, זה כמו להגיד שלי יש אסטמה

וגם לאחי, ויש לנו אסטמה קשה, ולאחותי אין. ברור שהגנטיקה היא הקובעת. זה כמו שיש אנשים שנדבקים מיד במחלות (אחותי אגב), ואחרים שבקושי חולים (אני אגב). לכל אחד התכונות שלו. ולצערנו, לילדים שלנו יש גנטיקה כזו שהם לא מפנים את הרעלים מהגוף שלהם, ביניהם הכספית שבחיסונים. כולם יודעים שכספית היא רעל. ודגימת רקמות של ילדים אוטיסטים מעידה על הימצאות מתכות רעילות בגופם בתאי הגוף כולל המוח. וכל המסרב להכיר בעובדות מדעיות אלו, עושה עוול עם הדורות הבאים. בארהב משלב בו שינו את שיטת החיסונים ירד מספר האוטיסטים. אוכלוסיות שלא חוסנו אין בהן אוטיסטים. זה לא ענין של יותר אבחון, זה ענין של יותר כימיקלים בגוף שלנו. אם תעשו ילד נוסף, הוא בהחלט יכול להיות אוטיסט. או שלא. השאלה מה הגנים שלו.

doroniz

New member
כימיקלים בגוף

כימיקלים נכנסים לגופנו בדרכים שונות ומגוונות ויש דרכים רבות למנוע מהכימיקלים הרעים להיכנס לגופנו. השאלה היא שאלת המחיר (סיכונים מול סכנות): אנחנו החלטנו לקחת את הסיכון שבחשיפה מבוקרת לחיסונים (אופיר חוסן בחיסונים מופחתי כספית) ולא לוותר כליל על החיסון. זוהי דעתי ואני מבין שהיא מנוגדת לדעתך (ורד) וגם לדעתה של מנהלת הפורום. כל הכבוד לאמונה הכ"כ חזקה בהשפעתם של החיסונים על הופעת אוטיזם, אבל קריאות גורפות לא לחסן הן מעט בגדר חוסר אחריות בפרט כאשר הן מושמעות מאנשים שהם גם ברי סמכא. מותר ורצוי בהחלט להשמיע דיעה, ואפילו לקיים עליה דיון. לילה טוב, דורון.

הי, דורון, אתה מוכן להרחיב קצת

בנושא ה: "חיסונים מופחתי כספית"? לא ידעתי שיש אפשרות כזו. תודה, אמא'שך...

דן להב

New member
אני לא בטוח שכולם יודעים

אותי אף מאמר לא הצליח לשכנע וקראתי לא מעט, אף מאמר לא הביא את הנתונים שאני רוצה לקרוא , והנתונים צריכים להיות כאלה שמקובלים על הקהילה המדעית ומה לעשות שאין כאלה מחקרים (בבקשה לא לשלוח לי את אלא שאני מכיר...) בקהילה המדעית הרחבה אין הסכמה כלל וכלל לגבי נושא הכספית ואוטיזם. לכשימצאו הגנים שגורמים למוח להתפתח לדרך האוטיסטית יתכן וחלקם יהיו קשורים לפינוי חומרים מהמוח,אבל אני משוכנע כי החומרים הללו לא יהיו מתכות, קלות ככבדות. אני לא חושב שמגמת איבחון האוטיזם היא בנסיגה בגלל העדר חיסונים, בטח לא כשמסתכלים על אחוזי הילדים המחוסנים באירופה. אני מגיב כי אני חושב שהאמת המוחלטת בה הדברים מוצגים כאן ראויה לביקורת. לכל אחד זכות כמובן לומר את דברו אך קצת צניעות לא תזיק. לכל אחד מאיתנו האמת שלו . דני

אורזיגל

New member
גם אצלנו הגדול והקטן חוסנו בתוכנית

חיסונים מלאה (את החיסונים של הקטן, רכשנו בזמנו באופן פרטי, בשל הרכב שונה מחיסון השעלת שניתן בטיפת חלב). שניהם ילדים "רגילים", ללא שום אלמנט אוטיסטי.

go bananas

New member
אפשר לפנות לרב

(זה עדיין ככה שחיסונים הם חובה אלא אם כן יש אישור דתי נגד????) הרב קרליבך ז"ל היה נותן מכתבים לאמהות שבהן היה כתוב שלפי המצוה "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" אין לתת חיסונים. כמובן שהמשפט הזה יכול להתפרש לשני הצדדים- תלוי אם אתה מאמין שהחיסון מציל חיים או מסכן אותם... פשוט צריך למצוא רב שמאמין שהחיסון מסכן חיים (ממש פשוט...)

rusty

New member
ומה לגבי חיסוני שפעת לילד PDD?

עד כה הוא חוסן בכל החיסונים של טיפת חלב (זה היה לפני האבחון), כולל חיסונים לשפעת. ומה עכשיו? אנו רגילים לחסן ולהתחסן, והשנה כבר מפחידים בקופת חולים מפני שפעת קשה בחורף ואני ממש בהתלבטות.

חן123

New member
זה החיסון הראשון שהייתי מוותרת עליו

אני מחסנת את ילדי רק חיסונים מצילי חיים (וגם זה בדחיה היסטרית עם מסע הפחדות די מירחב של אחיות טיפת חלב). לחסן נגד שפעת (ואבעבועות) זה ממש לא חיוני מבחינתי ואם אינני טועה, בשפעת אפילו מצהירים על תמירסול כחומר משמר (אבל יש כאן מומחים ממני שיוכלו להגיד אם זה נכון)

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifחיסון שפעת עם כספית../images/Emo18.gif

חיסון שפעת מלא כספית. אבי נפטר בעקבות הידרדרות אחרי החיסון הזה.

snooopi

New member
תשובה

יש שני חיסונים שנותנים לאחר הלידה, החיסון לקרישת דם הינו ויטמין בלבד ולדעתי מומלץ לתת וכך גם אנו נהגנו, לעומת זאת לא נתנו את החיסון נגד צהבת בשל כל הסיבות שכבר נאמרו לעיל. כדי למנוע את מתן החיסון על הבעל להתלוות לתינוק עד חדר התינוקות ולדרוש את אי מתן החיסון. ואז יבקשו ממנו לחתום שהוא מתנגד לכך ולא ייתנו את החיסון

vered73

New member
חיסון K הכי בזמנו פי 6 כספית מהנחוץ

ואפשר היה להביא טיפות של ויטמין זה לבית החולים. מה חבל שלא יידעו את כולנו. ושהייתי צריכה לקרוא על זה אחרי שהילד שלי אובחן כאוטיסט.

אלי ו.

New member
אנחנו לא חיסנו את הקטנים

אני לא חושב שבמקרה שלנו האוטיזם הוא תוצאה של החיסונים היו סימפטומים מסויימים גם לפני החיסונים ולא ראינו רגרסיה אחרי החיסונים אבל בכ"ז היות וכבר יש אוטיסט בבית לא עשינו לקטנים את החיסון של גיל שנה.

למעלה