*כתבה בפנאי פלוס

*כתבה בפנאי פלוס

מישהו קרא? בדיוק איך שאני מרגיש
(ד"א, אי אפשר לסרוק את הכתבה, וגם אם כן. אין לי סורק;() *כתבה=מעין ביקרות קטנטנה שאין טעם לקנות עיתון שלם בשבילה, למרות שפנאי פלוס שולט.

hila3000

New member
אין לי בעיה להקליד אותו לפה..

אם זה מותר..או שזה גם עניין של זכויות יוצרים..?

hila3000

New member
אחלה, אז..

מחר, אחרי הבגרות בתנ"ך, אשב לי פה ואקליד לכם את הכתבונת :)

איפה זה נמצא?

רק היום הבנתי שאמא שלי מכורה לעיתון הזה והיא קונה אותו כל שבוע...

תודה... מצאתי..../images/Emo13.gif

אהבתי את הקטע האחרון... "אם יש אלוהים, רק הוא יודע מה קורה שם מתחת לכיסוי ראש של בנאי. אבל כל עוד הוא ממשיך לעשות מוזיקה כזאת, זה כנראה לא ממש משנה."

evib

New member
ומה היה...

לפני/ אחרי המשפט הזה
[שאגב הוא אכן משפט מדהים ונכון מאוד בעיניי...]

טוב אז אני יעתיק כבר הכל.. :)

בואו לא נעשה מזה סיפור גדול, או שבעצם, בואו כן. אני סקרנית בנושא החזרה בתשובה של אביתר בנאי. אפשר לקרוא לזה עיסוק ברכילות, אבל כשמדובר ביוצר כמו בנאי ההתעניינות באישי נראית לי בלתי נמנעת. בנאי תמיד היה, בראש ובראשונה, אמן של מילים. המקומות המבולבלים שלו הם אלה שגרמו לו להיות מרתק מלכתחילה. הקול שלו, המעט אירוני, תמיד היווה בעיני סמל לתל-אביביות לא מתאמצת, לקלות הבלתי נסבלת שבנאי חוגג ומתענה ממנה בו זמנית. ואיזה סוג של דוס הוא נהיה בכלל? לא ברור. כשהוא מתחבא מאחורי פסנתר וזקן, בנאי עדיין חשוף מתמיד, אבל בצורה שונה מפעם. אני זוכרת אותו בהופעה מלפני שנים, מפלרטט עם הקהל, משדר ערנות מקסימלית. הפעם הוא יותר מכונס בעצמו, היפה הוא שזה לא פחות סוחף. ובכל זאת, יש הקלה מסוימת כשבנאי מתפנה ללהיטים של פעם, מוכיח כי הוא עדיין לא לוקח את עצמו לגמרי ברצינות. "פודרה" הוא עדין שיר גאוני בהופעה ובכלל, "הדוב והנחש", ו"תתחנני אלי" שוברים אותי, ו"מתי נתנשק", כנגד כל הציפיות, עושה הופעת אורח מרהיבה לקראת הסוף. אביתר מחפה על המילים הגסות בנגינת מפוחית ובחיוך שובב, או נבוך, או אין לי מושג מה. אם יש אלוהים, רק הוא יודע מה קורה שם מתחת לכיסוי הראש של בנאי. אבל כל עוד הוא ממשיך לעשות מוזיקה כזאת זה כנראה לא ממש משנה.

evib

New member
איזה זקן../images/Emo35.gif

הילד הספיק לגדל זקן מאז הפעם האחרונה שראיתי אותו במרץ או שזה סתם הסתדר עם הטקסט
אגב: אני לא יודעת אם נכחת בדיון (המעמיק מדי לטעמי) שהיה כאן לגבי השפה של אביתר והמשפט ה"עילג" לטעמם של חלק מהאנשים כאן "אני לא יעשה לך שום דבר רע" (לדעתי הוא בנוי ככה בכוונה) אבל אומרים "אני אעתיק" ולא "יעתיק"
בכל מקרה, תודה רבה רבה ואם מישהו ראה את אביתר לאחרונה שיגיד לי מה נסגר עם עניין הזקן...

צודקת... ../images/Emo13.gif

אעתיק- אני צריכה לזכור את זה... זה מזכיר לי שאני צריכה ללכת ללמוד לבגרות בלשון
ובקשר לזקן- אני מאמינה שזה פשוט התאים לטקסט.

0mroosh

New member
וואי!!

"אם לא היה שוקו הייתי יורדת מהארץ"!!!!!!!!!!!!!!!
גאוני! פלורנטין [תותי לתומר, בעונה הראשונה, פרק חמישי אם אני לא טועה..אחרי הפרק עם סשה..!!].
זה המשפט שלי! חשבתי שאני החולה היחיד.. אהבה מלא!

../images/Emo99.gif

אין על פלורנטין!!! הפרק הזה פשוט חרוש אצלי ב-V.O.D טוב לדעת שאני לא המשוגעת היחידה...

0mroosh

New member
VOD זה גאוני!

שיכניסו כבר את העונות הבאות.. [פרק מעולה!!].

אחינעם2

New member
אכזבה!!!

עצוב לי לקרוא את הכתבה הזו.עצוב לי גם לקרוא כאן כל מיני תגובות לא מחמיאות במיוחד על החזרה בתשובה של אביתר בנאי.מי אנחנו שנבקר אדם על האופן שבו הוא חי את חייו?מה כל כך נורא בלחזור בתשובה??יש הרגשה של "לא נורא...הוא עדיין עושה מוזיקה טובה..למרות שהוא דתי" דתי לא יכול לעשות מוזיקה טובה? לדעתי,התכנים של השירים הפכו למדהימים עוד יותר ולעמוקים מאוד מאוד.. הבחור מצא את האור שכולנו מחפשים כל הזמן...בואו נפרגן! נשמח בשבילו!הלוואי וכולנו נזכה להגיע לאותו האור ונצא כבר מהעוקצנות ומהקנאה שלא מרפה מאיתנו לרגע...ותחשבו על זה.

evib

New member
איזה תגובות?

אני לא מצאתי כאן שום דבר שמדבר נגד החזרה בתשובה שלו... אני אישית הכי שמחה בשבילו בעולם... המשפט ההוא שנכתב בכתבה היה גאוני בעיניי בגלל שנכתב שם שרק אלוהים יכול לדעת מה קורה לו בראש באמת ולדעתי זה נכון... אני ראיתי את המשפט הזה אחרת, ראיתי בו דווקא המון כבוד לאביתר- הוא מדבר על עד כמה האדם הזה מורכב ומדהים... "לא נורא" ממש לא נכנס כאן למשוואה שלי... ההפך, אני חושבת שזה מצויין... הוא מצא מהות וזה מדהים בעיניי... החזרה בתשובה שלו היא אחת הסיבות שאני כל כך מעריכה אותו בתור בנאדם... אני לא מאמינה שלי היה את האומץ "להודות בטעות". וכן, אני רואה בחזרה בתשובה שלו הודאה בטעות. כל השינויים שהוא עשה בחייו מדהימים בעיניי. העובדה שהיה לו את האומץ והכוח לעבור מ"בראשית" לחזרה בתשובה... העובדה שהוא מאמין במי שהוא וביכולות שלו... אני חושבת שכל השינויים שהוא עבר הופכים אותו לאדם מאוד מורכב ובתור מישהי שיצא לה גם לדבר איתו אני יודעת שהוא בחור מקסים (וזה לא בא בשילוב עם "למרות שהוא דתי") אני מכירה המון אנשים דתיים ואפילו לומדת קצת על הדת שלנו בזמני החופשי... אני מאוד אוהבת את הדת שלנו. יש לי הסתייגויות ממנה ויש דברים שאני לא מקבלת בה אבל זה משהו שאני אומרת גם לרבנים שאני מכירה (וכן, אני מכירה כמה מדהימים...) אני מכירה רב שכל העבודה שלו מתמקדת בחיבור בין דתיים לחילוניים ומטרתו העיקרית היא לבטל את הסטיגמה שיש לכל אחד מהצדדים על הצד השני. אני מכירה סיפורים מדהימים על מעשים שאנשים דתיים עשו ואני אישית מעריצה את האנשים האלה בגלל זה (אני מעדיפה לא לפרט כי אני לא חושבת שהרב שאני מדברת עליו ישמח אם סיפורו יפורסם ברבים אבל מדובר ברב מאוד מקובל בקהילתו שעשה מעשה מדהים). אני ממליצה לכולם להיות עם ראש פתוח ובתור בחורה שיודעת משהו (אולי מעט אבל משהו) על הדת שלנו, אני חושבת שיש לנו דת מדהימה ושכל אחד יכול לקחת ממנה איזה דבר או שניים. שוב אני אומר, אצלי זה מגיע עם לא מעט הסתייגויות ואני לוקחת ממנה רק את מה שאני באמת מאמינה בו (אני אישית לא מאמינה בבסיס שממנה הדת יוצאת) אבל יש שם דברים שכולנו יכולים ללמוד מהם והרבה... יום מקסים לכולם וסופ"ש מדהים שיהיה שבת שלום.

אחינעם2

New member
טעיתי.

טעיתי,ההסתכלות שלי הייתה קצת שונה..יכול להיות שהדברים הם באמת כפי שהצגת אותם.אני מסכימה מאוד עם הדברים שכתבת.שבת שלום!

למעלה