כשרי ידידות.

נץ666

New member
לר ראיתי שישנה חובת קידושין

ואכילה וסביאה ביחד. 'ת מבינה, כשאני לצערי התחתני כ"דת משה וישראל" זה נעשה ברבנות, בחדר די מסריח, עם כמה עוגות שהם קנו במכולת ויין שהביאו מי יודע מאיפה. זה לקח בדיוק 10 דקות [כמו אצל רשם נישואין]. את המסיבה שכללה אכילה ושתייה ששום רב נורמלי לא היה מאשר עשיתי איפו שלי בא. ולא, לא הזהרתי את אף אחד.

אטיוד5

Active member
אם הם יודעים ..

שבין המוזמנים ישנם כאלה השומרים כשרות אז הם צריכים בהזמנות של אותם המוזמנים לציין זאת. אותם המוזמנים עדיין יכולים לבוא למסעדה ולשתות מים מהברז בכוסות פלסטיק חד פעמיות. רוב הסיכויים שהם לא רק שלא ידעו, אלא אפילו לא היו מודעים לענין הזה. בשביל זה הם רוסים.

לא הבנתי משהו

האם אלה שהגיעו לא ידעו על כך קודם, או שידעו ובכל זאת באו? (ז'תומרת האם אלה שגילו על כך קודם שמרו לעצמם את המידע?)

../images/Emo45.gif אם זה היה חשוב לי

הייתי שואל מראש- במיוחד כשאני יודע שהמזמינים מעדה שאינה שומרת כשרות בקנאות.

ואולי

המידע הזה נמסר באופו אישי למי שידוע למזמינים שהוא שומר כשרות ומי שאין לו סימנים חיצוניים לכך נשאר נטול מידע?

אוֹחַ

New member
כמו הסיפור שעומד מאחורי

חצי מהמימרה "מים ראשונים האכילו בשר חזיר, ומים אחרונים הרגו את הנפש". שעמד בעל הבית, ומי שראהו נוטל ידיים הגיש לו אוכל כשר, ומי שאינו נוטל, קיבל חזיר. ובא יהודי, ולא נטל... וע"ש. לא. הוא חבר שלי, אבל לא חשבתי בכלל לשאול אם זה כשר. זה נראה לי מובן מאליו. אבל מישהו שמכיר את המסעדה העלה את הנושא, וכל מי שהגיע (ושאני מכיר) ידע שזה לא כשר. וכמו שאמרתי, היו כאלה שוויתרו.

אלי ו.

New member
מי שמכיר את התרבות המקומית

ודאי שצריך להודיע. כמו כולם כאן אני מניח שהמזמינים לא כ"כ מכירים את התרבות המקומית או מכירים רק חלק ממנה.

נץ666

New member
לא, בשביל מה?

גם אותי לא מזהירים בהזמנות שהאוכל כשר, ואז אני הולך ולא אוכל כלום, ואני זע באי נחת למראה הדבר המת לגמרי, שרוף וחרוך וסר הטעם בצלחתי.

נץ666

New member
קרם מה?

באחת הפעמים ראיתי ג'לי מזעזע נע לכל מיני כיוונים. אמא'לללללללהההההההה הצטרחתי בבהלה, וגרוני נצרד עד כדי כך ששלושה ימים לא דיברתי.

שרוֹן

New member
זה לא זה

קרם ברולה זה טעימטעים. זה מזכיר קרם קרמל, רק עם יותר שמנת, והסוכר במקום להחרך מלמטה, נחרך מלמעלה ונשאר פריך. כך הוא כך הוא לא ג'לי זז.

שרוֹן

New member
../images/Emo2.gif

באותה עיירת פיתוח שבה אני מסתפרת. קרם קרמל וקרם ברולה עשויים כמעט מאותם חומרים (ביצים, סוכר, חלב/שמנת, וניל), ושניהם עוברים תהליך של אפיה בכלים קטנים בתוך תבנית עם מים. בסיום התהליך הם מקבלים אפיונים שונים. יאללה, יאללה,לכי תחפשי מי להתקטנן איתו!

אלי ו.

New member
רגל קרושה

שקלתי פעם לפתוח קבוצת תמיכה לנפגעי הרגל הקרושה. מצטער על הטראומה שעברת אבל אין קשר ישיר בין רגל קרושה לכשרות.

כמה כבר אפשר להפגע מזה?

מילא אם ייפול על בהונות רגליך איזה עוף קפוא מהפריזר - אבל רגל קרושה? טוטאלי הארמלס

אוֹחַ

New member
../images/Emo31.gif אנאלוגיה לא ממש מוצלחת -

אתה צריך למות לגמרי מול הדבר המת לגמרי שבצלחתך. סר-טעם, אתה בלי כ/קשר.
אגב, לפני איזה חודש נזכרתי בך - מישהו בעבודה תלה על הדלת הזמנה לברית מילה של בנו. ליד ההזמנה הוא תלה דף אם שמות כל עובדי החברה, וביקש שמי שמתכוון להגיע, שייסמן V ליד שמו. עובד אחד התעקש לכתוב במשבצת, שאין בה מקום אפילו לווי גדולה (V) אלא רק לווי קטנה (v), בקטן-קטן: אני לא בא!.

נץ666

New member
יקירי אוח - קרא מה שאתה כתבת

אבל מה זה חשוב, כל עוד אני עולה בתודעתך מפעם לפעם, את שלי השגתי.

למעלה