כשרי ידידות.

אוֹחַ

New member
כשרי ידידות.

אמש הייתי בחתונה של יוצאי חבר העמים... סתם, נו - חתונה של רוסים. האירוע נערך במסעדה כלשהי, אשר איננה מצויידת בתעודת כשרות. אולי בגלל שהם פותחים בשבת (או בגלל שהם מגישים שרימפסים, ושאר מיני קלאמרים. *לא סגור על זה עדיין). על ההזמנה שנשלחה לא צויינה העובדה שהמקום נטול תעודת כשרות (גם לא הזהירו אותנו שזה נופל על הגמר של "כוכב נולד"), אך, ממש במקרה, חלק מהמוזמנים גילו עוד טרם האירוע שהמקום לא כשר. אלה מהם שגילו בזמן, ושהעניין חשוב להם, ביכרו לא לבקר - בכ"ז, אני יכול להבין אדם חובש כיפה שיזוע באי נוחות בכסאו לנוכח משהו שזע בצלחת שלפניו. חלקם האחר של המוזמנים מקפידי הכשרות הגיעו, אך הקפידו לטמון ידם בצלחת, כדי שלא ישאר מקום לדברים אחרים, ואת עינם, באין ברירה אחרת, נתנו בכוס. אתם חושבים שמי שמכיר את התרבות המקומית, ובוחר לנהוג לפיה, היה צריך לציין בהזמנה את העובדה שהמקום איננו כשר? * האמת, שתיתי כ"כ הרבה וודקה, ובלי דבר מאכל ראוי, כך שאפילו עכשיו עוד יש לי מהפיכה בולשביקית בראש, ואני לא יודע מה לעשות בקשר לבדיקת דם שאני צריך לעבור בעוד חצי שעה.
(קרי, האם האלכוהול יסתיר את המחלות שבטח חטפתי מכל מי שנישקתי שם בלי אבחנה?)

גנגי

New member
אני חושבת

שאנשים שלא מציינים שהמקום לא כשר לא עושים זאת להכעיס, אלא שפשוט לא עולה בדעתם שצריך לעשות כן. אני נזכרת עכשיו איך כשהבנות שלי היו ילדות קטנות באנו פעם לאחותי, והבנות שיחקו עם בנות-השכנה של אחותי. אחותי רצתה להזמין את הבנות שלי ושל השכנה לגלידה, והבנות של השכנה סירבו, אז הבנות שלי שאלו, בשיא הטבעיות - אתן בשריות? וכל המבוגרים בסביבה ביקשו הסבר. כשהבינו מה הייתה השאלה הם צחקו נורא. מבין? הבנות שלי גדלו בירושלים, ואלה גדלו במישור החוף, בסביבה מאוד חילונית. הם אפילו לא חשבו על אפשרות כזאת, זה לא עלה בדעתם. אני מניחה שאותו דבר עם המארחים שלכם מאתמול. שום כוונה רעה, פשוט לא עלה בדעתם.

shellyland

New member
את לא חושבת שצריך להיות

ממש-ממש-ממש לא מודעים בשביל לערוך חתונה במסעדה לא כשרה ולא להודיע ע"כ מראש? אותי זה קצת מפתיע. לא נדרשת כאן בקיאות בדיני כשרות. רק להבין את העובדה שיש אנשים שלא אוכלים אם זה לא כשר. מתמיה אותי שיש בארץ אנשים שלא יודעים את זה, גם אם לא נולדו כאן.

מי שלא נולד פה

ולא במקום אחר שבו ענייני כשרות הם דבר שמישהו מקפיד עליו ואין לו חברים קרובים שומרי כשרות - קרובים ברמה כזאת שלמשל באו לבית שלו ולא אכלו שם מטעמי כשרות אני לא אתפלא אם לא חשבו על זה. ובנוגע לעולים מרוסיה זה לא מפתיע. יש ביניהם כאלה שרחוקים מאוד מכל ידיעה בענייני יהדות ואם יודעים - הם עשוים לחשוב שמי שמקפיד על זה הם רק החרדים, לובשי השחורים, ואם אנשים מהמגזר הזה לא מוזמנים לחתונה זה כנראה מחוץ לחשבון שלהם

shellyland

New member
לא צריך חברים קרובים.

מספיק מישהו בעבודה שלא אוכל מה שבישלת או לא בא איתך למסעדות וכאלה. צריך להיות מאוד מנותק מההווייה הישראלית בשביל לא להיות מודעים לזה שיש אנשים שלא יאכלו במסעדה לא כשרה.

נץ666

New member
שלי, שלי אל נא באפך

עד היום לא יצאתי למסעדה עם אף אחד מעמיתיי עמיתותיי, ואני עובד אתם כבר 20 שנים לפחות.

shellyland

New member
וואלה?! ../images/Emo12.gif

אין לכם הפסקות צהריים? אירועים מחלקתיים?

נץ666

New member
וואלה? הפסקות צהריים בבית הספר?

כאילו כמו באמריקה? איפה את חיה? אירועים מחלקתיים? איזה אירועים בדיוק? ואם ארוחות חגיגיות של הרשת, הן פעם בשנה, וברור שהאוכל שם כשר , אז אני לא אוכל.

shellyland

New member
../images/Emo12.gif

אני יודעת שאני אצטער ששאלתי את זה, אבל - אתה לא אוכל במסעדות כשרות מתוך עיקרון?

אצלנו קרה לא פעם

שחברים טובים הזמינו אותנו למסעדה לא כשרה ורק כשהגענו גילינו ולא אכלנו כלום (התרנגול כי הוא שומר ואני מתוך סולידריות), או שלמדנו לקח ובפעם הבאה שאלנו אותם אם המסעדה כשרה ואמרו לנו שכן ואז הסתבר שהמנות בשריות והקינוחים חלביים ("זה בסדר נכון?"). או שבסוף ארוחת ערב שבת כשרה, שהתאמצו במיוחד אפילו לא לבשל בשבת, מתיישבים בסלון והם מדליקים טלוויזיה. ברור לנו שזה לא מכוונה רעה. אפילו אצל ההורים שלי, שיוצאים מגדרם להכין לנו אוכל כשר כשאני מגיעה עם התרנגול, קורה שבסוף הארוחה הבשרית האחיינית מוציאה מעדן חלב מהמקרר ואמא שלי פותחת לה אותו עם הסכין.

אילו זוועות!!!!! ומי ששומר כשרות

לא יאכל בבית שפותחים בו טלוויזיה בשבת אפילו אם שומרים כשרות?

איפה כתבתי שלא אכל?

כתבתי רק שאפילו חברים טובים שמנסים להתחשב לפעמים לא מספיק מודעים, אז ברור שאנשים שהכשרות היא מהם והלאה לא חושבים על זה בכלל, ולא מתוך כוונה רעה.

איזיקו

New member
קשרי שין

קשריך. אני מסכים עם גנגי, לא מייחס את זה לכוונה רעה, אלא לחוסר מודעות. תבונה ורגישות. שניהם יחד מתקיימים. וסליחה שאני מעט סוטה מהנושא: אפרופו כשרות למסעדה שאינה מצויידת בתעודת כשרות בגלל שהם פותחים בשבת, אימתי וכיצד הפכה שמירת השבת להוות תנאי לקבלת תעודת כשרות למסעדה? האם זה מעשי לקיים מדרג כשרות שמגדיר קריטריונים מסוגים שונים? אם זה מעשי לקיים מדרג עצמאי כזה לעניין איכות השחיטה, מדוע לא קם עד היום מדרג כגון זה, עצמאי, שאינו מטעם הרבנות הראשית? לגבי בדיקת הדם, לאנשים כמוך שמורות המבחנות בצורת כוסות של טקילה. במחשבה שניה, אינך צריך בדיקת דם כלל. וודקה שורף את כל החיידקים.

אוֹחַ

New member
אתה שואל מהי אמתלת הרבנות למניעת

תעודת כשרות מעסק שעובד בשבת? לא יודע. אבל בשנים האחרונות קם גוף, אורתודוכסי, שאיננו שייך לרבנות, שנותן תעודות הכשר ללא קשר לאופי המקום. על סמך כשר/לא-כשר בלבד. הם מגדירים את עצמם כנותני שרות ייעוץ בנושא כשרות. לא זוכר כרגע את שם הגוף/עמותה. אה, ואני כ"כ פוחד ממחטים, שבסוף, מרוב בהלה, צנח לי כל האלכוהול לרגליים.

החוק בישראל קובע

שרק הרבנות הראשית יכולה לתת תעודת כשרות, כך שאם אתה טוען שמשהו שאתה מוכר הוא כשר בלי שקיבלת אישור מהרבנות אתה עבריין על חוק איסור הונאה בכשרות. מסיבה זו, אם תסתכל על החותמות של הבד"צים המחמירים הרבה יותר מהרבנות, תראה שהמילה "כשר" לא מופיעה בהן, ולכן האוכל במסעדה יכול להיות כשר למהדרין מן המהדרין לפי כל העדות בישראל- אבל אותו גוף אורתודוקסי לא יכול לתת למסעדה תעודת כשרות.

למעלה