כשרות

אז אתה אומר שמוסר

הוא רק כהגדרת החוק?
האם אין לך שום גבולות מוסריים שהצבת לעצמך מתוך תחושה פנימית, מלבד הציות לחוק?
האם אתה מאמין כי כל החוקים צודקים ומוסריים, האם אין לך הסתייגות מחוק כלשהו?
בנוסף... מה עם חוקים שונים במקומות שונים? האם המוסר שלך ישתנה בהתאמה לחוקים שם? למשל, אם במקום כלשהו החוק יתיר גניבה או רצח, האם אתה תתיר זאת לעצמך?

חוק הוא חוק, ומוסר הוא מוסר. כן, במידה רבה הם חופפים (לפחות, אם השלטון שווה משהו ולא מנסה להכחיד אותך באופן סופי ומוחלט) - אבל החוק הפלילי לא יכול לכסות את כל התחום שבין אדם וחברו, ובוודאי לא את כל המצבים והמקרים. לפעמים אתה צריך לדעת בעצמך מה נכון ולפעול על פי זה. זו הסיבה בכלל שאנחנו צריכים מוסר ולא מסתפקים בחוק.
לפחות לדעתי.

אם תקרא שוב

תבין שכתבתי בדיוק את ההיפך.
החוק נועד כדי לא לאפשר לכל איש
לנהוג לפני אמת מידה מוסרית שימציא
אלא לפי האינטרס הציבורי,
אך היכן שאין ידו של החוק מגיע
רשאי אני לנהוג לפי אמת המידה המוסרית שבליבי.

אבל זה לא מה שהבנתי ממה שכתבת

לפי מה שאני הצלחתי להבין, הכנסת לשם בכלל את אמת המידה המוסרית שבליבך, דיברת על החוק כעל מוסר מוחלט, וכאילו היכן שאין ידו של החוק מגיעה - אתה רשאי לנהוג ככל העולה על רוחך (שזה לחלוטין שונה מאשר "לפי אמת המידה מוסרית שבליבך", כי לעיתים בשם המוסר האישי של עצמנו אנו מונעים מעצמנו דברים שדווקא מאוד... נו, עולים על רוחנו).

אני מאוד מתנצלת אם מעדתי בקריאה בין השורות, ומוכנה להודות בטעותי

נ.ב. תקרא? תבין? איך הגעת למסקנה שאני זכר? הקטנית היא בלשון נקבה, וזה נעשה במיוחד על מנת להבהיר שגם אני הנני בת המין הנשי.
להבא אולי תדע :)

לא הכנסת בכלל*

בשורה הראשונה של ההודעה, במקום "הכנסת בכלל" שנשמע נורא הגיוני ורהוט וכאלה.
מצטערת, השעה בכללותה ותירוצים.

במבה9

New member
על פי

המוסר שלו הוא לא רואה בעיה בלהכניס מאכל בשרי למיקרו חלבי.
אני איתו.

כלומר אתה חושב שמעשה כזה הוא מוסרי?

אני שמח שהבהרנו את זה, כי זה הופך את העמדה שלך לחלק מתפיסת עולם כללית יותר שלא מקובלת על אף אחד כמעט (יש פה עוד מישהו שחושב שזכותו המוסרית לכלוא את חברו אם לדעתו החבר מטורלל, לדוגמה - דתי/חילוני מדי לטעמו), ולכן לא באמת רלוונטית לדיון הזה.

לעצם הדוגמא

ממתי כולאים בן אדם מטורלל?
אלא אם הוא מסוכן לעצמו או לציבור
ואז החוק יקבע שצריך לכלוא אותו.

אנחנו סבורים שכאשר הוא מסוכן לעצמו

זו גם זכותנו (ואולי אף חובתנו) המוסרית לכלוא אותו, ולכן החוק קובע כך ולא להיפך, אתה סבור שאותו הדבר נכון לכל אדם שחושב שחברו מטורלל ומזיק לעצמו במעשיו (לדוגמה - אוכל שרימפס), ופה אתה שונה מכולם ולכן דעותיך לא רלוונטיות לדיון.

ממתי השאלה כמה אנשים מסכימים איתך

שקולה לשאלה האם אתה רלבנטי לדיון או לא?
האיש נשאל מה הוא היה עושה, ענה ואף נימק. מה הבעיה?

הבעיה אינה כמה אנשים מסכימים איתו

אלא שהנחות המוצא שלו שונות משל כולם כמובן, ולכן כשהוא מביע דעה בלי להסביר שהיא מבוססת על שוני באקסיומות שלו, הוא לא תורם לדיון יותר מדי ואפילו פוגע בו.

כדי להבהיר את הנקודה הזו

ולהסיר מכשול מידי האחרים (חוצמזה שנתתי לו קרדיט שמא פספסתי את הפואנטה שלו, קרדיט שלא כוסה למרבה הצער).

זו לא טענה

כי זה גם לא שלהם. אבל בגלל שהוא לא אמור לחנך אחרים הוא אמור לשמור במקום ציבורי, אם יש דרישה, על הפרדת בשר וחלב.

אצלנו בעבודה כולם משתמשים בו

ללא כיסוי וללא הפרדה.לכן אני מרשה לעצמי.

אם היה דתי בעבודה וזה היה חשוב לו ככל הנראה היינו מגיעים להסדר הלכתי שמניח את הדעת.

חיה,ותן לחיות.זה בדיוק המשפט שיכול לשפר יחסי דתיים-חילונים.

AVI baba1

New member
אני נתקל בזה כול יום

אני ברמן בקפה כשר למהדרין מן המהדרין שיש בו מלא דוסים ואתה כול היום נתקל בשאלות של כשרות אם להקפיד או לא אני כמובן מדבר במצב שלא רואים אותך אלא זה בינך לבין עצמך כמו נניח שמישהו מבקש שלא יגע בשתיה שום דבר חלבי כי הוא בשרי אז אתה יכול להתחיל לשטוף כלים וכאלה או פשוט להגיד לו שהקפדת ולא לעשות שום פעולה מיוחדת אז מה שאני עושה זה שמה שהמקום מחייב אותי לעשות מבחינת נהלים כמו נניח לשטוף ירקות מתולעים וכאלה או לא לתת לערבי להדליק תנורים אז אנשים משלמים בשביל שככה הם יקבלו את האוכל ואין לך שום זכות למנוע מהם לקבל את האוכל כשר לפי מה שהם מאמינים בו אבל כשמישהו מבקש ממני בקשה מיוחדת שלא קשורה לנהלים כמו בנאדם שהוא בשרי אז אני לא רואה טעם להתחיל ולטרוח בשביל האמונות של הבנאדם

N0Way

New member
תלוי

אם המיקרוגל שייך להרבה אנשים ובינהם גם לפחות אחד שאינו שומר כשרות *חוץ ממני*
אז ממילא האנשים ששומרים כשרות מתייחסים אליו כאל מיקרוגל טרף ומחממים בכיסוי כפול
(כך אני עשיתי שנים כששמרתי כשרות).
אז אין סיבה לא לחמם חלבי.

אם רק אני הלא שומרת כשרות, ויש לפחות שומר כשרות אחד שסומך על דברתי בענין -
ובפועל מתייחס למיקוגל כאל כשר רק בגלל שאני התחייבתי לא לחמם בו חלבי (=ראיתי בעיני שהוא מחמם ללא כיסוי כפול) -
אז לא אחמם חלבי.

למעלה