כשרות מחו"ל

kren2

New member
כשרות מחו"ל

בס"ד טוב אז קניתי לאחרונה שוקולד למריחה נוטלה ( מישהו מכיר ? ) הוא כמובן מיובא מחו"ל לארץ ומן הסתם מכיל אבקת חלב נוכרי ... אז ככה רשום על האריזה כשר חלבי (לאוכלי אבקת חלב נוכרי ) בהשגחת הרב ישועה חדאד -מילאנו ובהשגחת הרבנות הראשית לישראל .. 1 . אתם ממלצים לי לאכול את השוקולד ? מבחינת ההכשר שלו יש לי חשש אולי אני טועה 2 ולגבי החלב הנוכרי אני יכולה לאכול ? תודה על העזרה קרן ...

תשובות.

1. לא יודע, יש כאלה (כמוני) שנמנעים מזה. 2. מצב הדין יש פוסקים שמקילים באבקת חלב נכרי ולכן אפשר להקל, אבל הרבה נוהגים להחמיר בזה.

mnm6

New member
הייתי ממליץ לך בחום רב

לזרוק אותו לפח חלב נוכרי אומר הרייצ (הרבי הקודם בחבד)קורם להרהורי כפירה חוץ מזה הרוב המוחלט של הפוסקים אוסרים אותו

asaf2000

New member
תגובה

מי שמפקיד על כשרות מהדרין לא יאכל את זה. וגם יש כאלה שאוכלים בד"כ רבנות אבל לא יאכלו חלב נכרי.

BigKay

New member
הראשון שמתיר חלב עכו``ם היום הוא

הגר``מ פיינשטיין שכותב בתשובותיו שהיום אין חשש שיערבו בו חלב טריפה, כי יש פחד מהשלטונות

mnm6

New member
הרב פיינשטיין דיבר על אבקת חלב נכרי

ולא על חלב נוכרי

אלי ו.

New member
הרב משה פיינשטיין

דיבר על חלב נכרי. אגב, הוא גם כתב שראוי ל"בעלי נפש" להחמיר ולהקפיד על חלב ישראל. קרא גם בקישור מאמר על נושא הכשרות במוצרי חלב.

BigKay

New member
הראשון שמתיר חלב עכו``ם היום הוא

הגר``מ פיינשטיין שכותב בתשובותיו שהיום אין חשש שיערבו בו חלב טריפה, כי יש פחד מהשלטונות

למעלה