כשרות לפסח..

נטלי 100

New member
כשרות לפסח..

וזלין ספידסטיק איפור/ אודם.. יש עיניין לחותמת הכשר לפסח? או האם אני יכולה להשתמש בדברים האלו שנקנו לפני פסח?

אופירA

New member
מנהל
אומגה 3

הוא תוסף מזון עשוי משמן דגים, בציפוי כמוסה. הכמוסה עשויה מג'לטין, לפעמים הוא אינו כשר (כל השנה, לא רק לפסח). לכן צריך חותמת כשרות על האומגה 3, כדי שיהיה משמן דגים כשרים, וכדי שהג'לטין יהיה כשר. יש להשיג בכשרות מהודרת (ובמחיר בהתאם). ויש בכשרות פחות מהודרת, באופן שהשמן כשר ואין הקפדה על הציפוי. אז צריך לפחות אחת מהכשרויות הנ"ל, כלומר לפחות ברמת הכשר של רבנות, ולא פחות מזה! לגבי פסח - צריך כשרות לפסח. אם אין - לא להשתמש. עד כמה שידוע לי - אין.

תגובה

דיברנו על הנושא הזה
אז אני מקווה שתימצאי תשובה בשרשור הבא שבקישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=681&msgid=96002442 ואם את עדין לא קיבלת תשובה לשאלתך נחכה לתשובות מאחרים בפורום
משפט מהשרשור שקיבלת.שנאמר ע"י אופירA:
"והוא אמר שהספרדים מתירים את התמרוקים והקוסמטיקה, מלבד שפתון ומשחת ווזלין לשפתיים, שצריך הכשר לפסח. לכן זה מה שהיה כתוב לך בשולחן ערוך. מרבנים אשכנזים הבנתי שהחמירו בתמרוקים כי נספג בעור, ולכן מוכרים קרם גוף, שמפו, סבון וכל כלי האיפור - בכשרות מיוחדת לפסח. את התמרוקים שאינם כשרים הם מורים לסגור או למכור. לא חובה למכור, כי באמת פסול למאכל כלב. אבל להשתמש על העור, כיוון שחודר לגוף - הם מחמירים." בהצלחה

למעלה