כשרות למתחילים

lior02010201

New member
כשרות למתחילים

שלום אני כבר גולש בפורום מספר ימים אבל זאת ההודעה הראשונה שלי אני מאוד נהנה לקרוא את שאר ההודעות. אני בן 15.5 והתחלתי מעליה לתורה לשמור כשרות. אך הכשרות שלי בנתיים היא מאוד קלה וזה כולל לא לערבב חלב עם בשר ולא לאכול דברים לא כשרים בעליל אבל אין אצלנו בבית חלוקה של כלים לבשרי וחלבי כיוון שההורים שלי בכלל לא שומרים כשרות. ההורים שלי יודעים שאני שומר כשרות ואין להם בעיה עם זה הם מתחשבים בי כמו כל שאר המשפחה. יש לי מספר שאלות: א) סושי זה כשר? ידידה שלי אמרה לי שלא, אבל מצאתי במנוע חיפוש של מסעדות כשרות מסעדות סושי כשרות. ב) איך אני יכול לשמור יותר על כשרות בבית? כרגע אני לא נזכר בעוד שאלות אבל אני מאמין שהבנתם את המצב שבו אני חי ואם יש לכם מה להרחיב אשמח.

אופירA

New member
מנהל
כשרות המזון

בחרת להתחיל בנושא החשוב ביותר והבסיסי ביותר ביהדות - כשרות המזון המוכנס לגוף היהודי. אשריך! מזון כשר מזכך את הנשמה היהודית ושומר אותה בטהרתה, ולכן זהו הבסיס לקיום המצוות. אינך מערבב חלב עם בשר - מצויין. תוכל לקבל על עצמך גם להימנע ממאכלי חלב 6 שעות (או לפחות 5.5 שעות) לאחר אכילת בשר או עוף. (לא צריך לחכות בין דג לחלב). אם רצונך לאכול בשר לאחר חלב, החובה היא להמתין רק חצי שעה, ואפשר גם ללא להמתין, אלא לאחר אכילת החלב לרחוץ את הידיים והפה, לשתות משהו ולאכול משהו שאינו חלבי ואינו בשרי, ואז מותר מיד לאכול בשר (בכלים אחרים). תקפיד לבדוק תעודת כשרות על מסעדות שאתה הולך לאכול שם, ותימנע ממסעדות שאין בהן תעודת כשרות מעודכנת. תקפיד להסתכל על כל מוצר שאתה קונה לעצמך בחנויות, אם יש עליו חותמת כשרות. השתדל להימנע מלקנות מאכלים בחנויות המוכרות מאכלי טריפה (מעדניות ללא תעודת כשרות של הרבנות וכדומה). הימנע מאכילת חמץ בפסח (בדרכים הנ"ל). אני מניחה שהוריך נמנעים למענך מלבשל עבורך בשר בחלב. וכנראה גם אינם קונים מאכלי טריפות (בשר חזיר, סרטנים וכו') ומשלבים אותם במזון שהם מכינים לך. אם הדברים כך - לעת עתה זה מספיק, עד אשר תהיה מסוגל לדבר איתם ולשכנעם להסדיר גם את הכלים ואת כללי הכשרות במטבח. מניסיוני הפרטי, אם תקפיד על כל מה שאתה יכול מצידך, לפי מה שפירטתי לך - עשויה להיות לך סייעתא דשמייא בדברים שאינם תלויים בך, באופן שכל האוכל שייכנס לפיך יהיה כשר, למרות שאתה אוכל במטבח הוריך. לגבי שאלתך על הסושי - צר לי, אני זקנה... לא יודעת מה זה סושי (אצות?). ההיגיון אומר שהמסעדות הכשרות רק מחקות את המאכל הלא כשר באופן הכנתו, אך משתמשות במוצרים כשרים. בהצלחה!

lior02010201

New member
תודה רבה רבה

הרגעת אותי מאוד זה בדיוק המצב שלי הבנת אותי לגמרי. כל מה שאמרת זה מה שאני עושה (בפסח דווקא אין לי בעיה כי אנחנו שומרים ואני מקפיד במיוחד ואוכל מכלים חד פעמיים ואוכל שלא נעשה בסירים של הבית וכאלו דברים.) רק לגבי המסעדה בנתיים לא שמרתי על הקטע הזה.

אופירA

New member
מנהל
לבריאות

אלו בדיוק המילים שאמרתי לבן שלי, כשהיה בגילך בדיוק. וזה מה שהוא עשה, והיתה לו סייעתא דשמיא מיוחדת, שבכל בית שהוא היה אוכל דרך קבע (סבתא, אבא וכו'), עקרת הבית הכשירה את המטבח משום מה, מסיבות שלא קשורות אליו! לכן הדרך הנכונה לאנשים צעירים שתלויים באחרים - לעשות כל מה שאתה יכול מצד עצמך, ואת השאר לעשות כשתהיה יותר עצמאי וברשות עצמך.

אלי ו.

New member
סושי ../images/Emo209.gif

סושי בהחלט יכול להיות כשר אם מרכיביו כשרים. הבעיה הגדולה במסעדות סושי שאינן כשרות היא שהן מציעות גם רמשים שאינם כשרים כמו שרימפס. דג אינו חייב בבישול ולכן מותר לאכלו נא. ולאופירה, סושי זה פשוט אורז מבושל לפעמים עם אצות, דג נא/חביתה מתוקה/ירקות וכו'.

מצופלח

New member
ישנה בעייה מאוד רצינית בכשרות הסושי

בס"ד בגדול המרכיבים כשרים, אבל ישנה בעייה של סרטנים מיקרוסקופיים על האצות. מומלץ לקנות סושי עם כשרות מהודרת, כי כשרות לא מהודרת לא באמת בודקת את האצות, אלא רק שמה אותם בחומץ - דבר שלא עושה כלום לסרטנים הנ"ל. אין דין צמח ים כדין חסה.

asaf2000

New member
אני חושב שיש בעיה גם באצות עצמן

חלק מהאצות נחשבות ליצורים חיים ולא לצמחים.

מצופלח

New member
מה?!

בס"ד לא מדברים על אלמוגים, מדברים על אצות. זה צמחים לכל דבר. יש להם שורש בקרקעית הים, הם גודלים כמו כל צמח, וזה צמח. אגב, פיסת מידע חסרת פואנטה - בזכות האצות יש לנו אוויר לנשימה. 80% מחידוש החמצן באטמוספירה מתבצע ע"י אצות ים, ולא ע"י יערות. הקב"ה שלנו גאון. הקדים רפואה למכה - האדם יהרוס הרי את היערות, אז נגדיל את כמות האצות.

אופירA

New member
מנהל
גאון?

עד כמה שידוע לי, הוא אחד יחיד ומיוחד, ומלא כל הארץ כבודו. להגיד "גאון", או בכלל להלל ולשבח את הקב"ה בשפה המדוברת - זה קצת בעיה. זה משול להלל ולשבח שאומר שוטה על ציור של צייר עולמי... מה השוטה מבין באומנות, שהוא יכול להעריך את רמתו של הצייר העולמי?

מצופלח

New member
מילתא דבדיחותא.

בס"ד אמממ, למעשה, אין עוד מלבדו. כלומר הדבר היחיד שקיים זה הוא. וכל המציאות שאנחנו רואים היא מאמיתת הימצאו, וכי הוא רוצה שאנחנו נראה אותה. ואת עצמינו. טוב, לא נכנס לדיון פילוסופי מטורף על האם העולם באמת קיים...

למעלה