כשרות וכסף - ל masorti

כשרות וכסף - ל masorti

בעיניין הכשרות הכסף ושאר מאכלים... יש לי שאלה איך תסביר לי את עובדת כשרותם של בתי עסק בעיר הפתוחים בשבת ועדיין יש להם תעודת כשרות ותעודת הכשר? יש שני בתי קפה כאלו בעיר שאני לא אזכיר את שמם כדי למנוע להם בעיות אבל שניהם פתוחים בשבת ולשניהם מתנוססת תעודת כשרות והכשר? עכשיו עד כמה שאני מבינה התעודה ניתנת לרוב למקומות שגם שומרים על כשרות וגם סגורים בשבתות וערבי חג - אז איך אתה מסביר את עובדת התעודות של שני בתי העסק הללו. אה כן בנוסף להכל אחד מהם גובה גם תוספת של 20% על מכירה שנתבצעה אחרי כניסת השבת - מעניין בשביל מי?

מגי45

New member
ועוד תשובה מנסיון אישי

כבר ניתקלתי מספר פעמים בבתי קפה או מסעדות עם תעודות כשרות על הקיר הכי הכי גדול.(ראה בכיכר כופר הישוב בית המאפה- למשל) ובכן, עיון קצרצר בתעודה מגלה: 1. תעודות מזוייפות. 2. תעודות שצולמו ממי שניתן לו בזכות והתעודה גולגלה הלאה. הסבר: בית המאפה בכופר הישוב תולה תעודת כשרות של המאפיה המספקת לו כריכים וזו נמצאית באור יהודה. אשמח אם כל אבירי היושר יעלו על תופעה זו ויוקיעו אותה (למרות שלא מדובר בעסקים של חרדים....)

פלסטיק

New member
השתכנענו שאתם מגינים על מי שמרמה

מרמה אתכם (אנחנו יודעים את האמת). ההגנה היא בחירוף נפש. למה אתם מגינים עליו אין לי מושג, אבל תיהנו.

gershon17

New member
אני מוקיע

הנה, אני מוקיע את כל נושא תעודות הכשרות, והרעיון שהרבנות נותנת תעודה על כשרות האוכל גם בהתבסס על קריטריונים שלא קשורים כלל וכלל לאוכל (מה, זה שהמקום פתוח בשבת אומר שהאוכל לא קשר? זה שיש רקדנית בטן אומר שהאוכל לא כשר? זה שהמקום מעדיף לא לשלם מתחת לשולחן למשגיח כשרות אומר שהאוכל לא כשר?). מצד שני, מי שרוצה תעודת כשרות - מגיע לו.

מגי45

New member
בהחלט מגיע לו........

תעודת כשרות ניתנת אך ורק כדי שאני ושכמותי המקפידים על כשרות- ולא כשרות מזוייפת- נוכל להיכנס לאכול. למי שלא משנה לו מה הוא אוכל תעודת כשרות לא אוצרת לו דבר וחצי דבר. אז אבירי החופש ונושאי דגל הנאורות. השאירו לנו את בעיית הכשרות. לנו- הדתיים והמסורתיים ו..אלו שמקפידים על כשרות ללא קשר לדת. אנו נבדוק ונקפיד היכן תעודת הכשרות היא אמיתית. אנו נאכל רק במקום שניראה לנו . אתם תאכלו איפה שבא לכם. ממילא תאכלו אוכל שאני ושכמותי אסור להם לאכול. שיהיה לכם ולנו- בנפרד- בתיאבון....

gilka

New member
שאלה

לפני שאשאל אני רוצה להגיד שזו לא שאלה שבאה להתלהם, אלא שאלה שמטרתה טהורה והיא - לקבל תשובה: מה אכפת לכם -שומרי הכשרות, אם המקום הוא כשר? אני מכיר אנשים שלא הולכים למקדונלדס כי זה לא כשר אבל מה הבעיה ללכת למקדונלדס ולאכול המבורגר בלי גבינה? כלומר: למה לא ללכת למסעדה לא כשרה ולאכול אוכל כשר? מה אכפת לכם שבשולחן לידכם יאכלו חזרזיר עם גבינה?

masorti

New member
עד כמה שאני מכיר את דקויות ההלכה..

הרעיון הבסיסי ב"תעודת כשרות" הוא שהסועד/קונה סומך על שמירת הכשרות של בעל המקום. (והמוסד שנותן את התעודה ערב לקונה שכך הוא) ההלכה יוצאת מנקודת הנחה שמי שמוכר בחנותו מזון טרף, אי אפשר לסמוך עליו בענייני כשרות (כלומר: הוא לא ידקדק בשמירת כשרות גם לגבי מה שהוא מוכר על תקן "כשר"), בין אם מחוסר ידע ובין אם בזדון. ולכן, בהגדרה, לא ניתן להעניק למקום כזה תעודת כשרות. בתור דוגמא: גם אם אקנה המבורגר בלי גבינה, האם תוכלי לערוב לי שההמבורגר לא נחתך בסכין חלבית או שהבשר לא חומם יחד עם הגבינה של הלקוח השני?

The_Mighty_Perr

New member
ניסיון

בס"ד 1. יש בעיה של פרנוס חוטא, עד כמה שקשה להמנע מזה... לפעמים אפשר... 2. מבחינה עקרונית... לא לאכול במקום לא כשר... אם הם לא מוכנים לוותר על חלק האוכלוסיה שלא תאכל אצלם בגלל שלא יהיו צ´יזבורגרים, אז שיוותרו על האוכלוסיה שלא תאכל אצלם בגלל חוסר כשרות. צריך לבחור. 3. כמו שכבר אמרו: אין לדעת האם בישלו את הבשר בצורה כשרה, האם לא השתמשו בכלים לא כשרים, בישלו בשר וחלב ביחד והגישו בנפרד...? בברכה...

מגי45

New member
גיל כץ. שאלה כל כך לענין....

למה לא לעבור באור אדום בצומת אם ממילא אין רכב רחא? למה לא מאפשרים לעשן במקום ציבורי למרות שזה עושה כל כך טוב חמעשן? השאלה ששאלת היא ממין השאלות המיתממות. שלא להתייחס בסלחנות ובחצי חיוך למשפט האחרון:אם לא טוב לאדוני אז תצא מהשאלה(או משהו כזה) מאחר ולסוג השאלות ששאלת אין תשובה מעבר למה שענה לך מסורתי ופייר הרי אני סמוכה ובטוחה שעשית את השבת....

למעלה