כשרות ב"מאסטר שף":
או

אין שום הבדל

מי קבע מהם אותם קודים יהודים? לאף אחד אין חזקה על איך צריכה להראות היהדות/ מדינת היהודים וכו'.
המדינה הזו עדיין לא מדינת הלכה ולכן אין שום סיבה להכנס לאנשים לתוך הצלחת שהם מבשלים בתכנית. מה הצעד הבא? שהמתמודדות ילבשו סמרטוט על הראש?

ygili

New member
יש לי פשרה

שישדרו את התוכנית ביום שבת!
ככה יוכלו לבשל מה שהם רוצים בלי לפגוע ברגשות של דתיים.

אני אגב חושב שכל אחד יבשל מה שבא לו, אבל כמדינה יהודית אפשר לשמור על סטטוס קוו ולמצוא פשרה שתהיה מקובלת על כולם.

יש הרבה נושאים מקבילים שאפשר לדון עלהם, למשל:
האם מותר להציג נשיקה (או "סקס" בשעות המתאימות) של זוגות חד מיניים?
האם מותר להציג זוגות מעורבים של יהודים ולא יהודים בטלוויזיה (למשל בעבודה ערבית)?

ספציפית לגבי מאסטר שף:
אני חושב שזה יהיה אתגר מאוד מעניין לנסות להגיע לטעם של אוכל לא כשר עם מצרכים כשרים בלבד (כולל שמירה על בשר חלב) !
זה יכול להיות אחלה של נושא לפרק.

רומי 912

New member
כשר, ורק כשר. אני חילונית ולא מקפידה על כשרות, אך יש גבול לדעתי למתכונים של סרטנים וכל מיני חיות לא כשרות.
בכל אופן זו תוכנית שמיועדת לכל המגזרים, אז למה לבשל למגזר שאוכל חזיר, שרימס וכו' ולא להתחשב בשאר הצופים? אי אפשר להיות יצירתיים בחומרי אוכל שיהיו מקובלים על כולם?
אגב, פייה מקסימה, תודה שהעלית את הנושא, שהוא מאד חשוב בעיני, וכמובן שאפשר לדון על זה בראש פתוח
והתחשבות בכולם (נדמה לי שגם המוסלמים לא אוכלים חזיר, כך שענין הכשרות פוגע גם בהם.)

מרתיקה

New member
כשרות במסטר שף

תוכניות בישול בפריים טיים צריכות להיות על טהרת הכשרות. בערוץ נישה כמו ערוץ האוכל אפשר להביא גם מתכונים לא כשרים. מה גם שיש מתמודדים דתיים ואינני מבינה איך הם יכולים להכין תבשילים בסירים שהתכנית מספקת להם, וייתכן שקודם בושל בו מתכון לא כשר.

Fire Of Heaven

New member
מדינת היהודים או מדינת הגויים

אף אחד לא נכנס לצלחת לבית או לנמסעדה שאדם אוכל בה באופן פרטי.

יהודים לא התפללו אלפיים שנה לחזור למולדתם כדי להיות ולהתנהג כמו הגויים בראש כל חוצות ושדוקא אותם ידירו מהמרחב הציבורי כמו שעשו בגלות.

Fairywitch

New member
איש באמונתו יבשל.

הרבה צמחונים וטבעונים צופים בסדרה, ואני לא רואה שמישהו שואל אם יש לאסור על בישול של בע"ח בתכנית

להיפך - כמעט זרקו מישהי מהתכנית *רק* כי היא צמחונית
ועוד הודיעו מראש שהיא תצטרך לבשל חיות בתכנית

בקיצור, איש באמונתו יבשל - בין אם זה לא לחייב בישול של אוכל כשר ולא לחייב צמחונים לבשל חיות

Mominit

New member
לדעתי הטבעונית שהגיעה לשם הזוייה לגמרי!!!

בדרך כלל לצמחונים/טבעונים יש עקרונות מברזל בכל מה שקשור לאורח חיים שלהם לראות אותה באה מרצון לכזאת תכנית במודע שהיא הולכת
נגד תפיסת העולם של הטבעונות היה קצת מוזר...

nois24

New member
אני באופן אישי שומרת

על הפרדה בין בשר וחלב ועל בשר כשר...
עם זאת, אין לי בעיה שכל אחד יבשל לפי טעמו במאסטר-שף.
כמובן, שבמשימות השונות צריכים לתת מצרכים כשרים ולא לדרוש שילוב של בשר וחלב באותה מנה. מכאן- שכל אחד יתפרע לפי דמיונו וטעמו...

yoleis

New member
בעד אוכל לא כשר

אנחנו עדיין לא מדינת דת, ויש הרבה מאוד אנשים בארץ שלא שומרים כשרות. אני באמת לא מבינה מה הבעיה שכל אחד מבשל את מה שבא לו. מעצבן אותי שהדתיים תמיד באים בתלונות שצריך להתחשב בהם, על חשבונם של אנשים אחרים. תפסיקו לנסות לשלוט לי גם בטלוויזיה, במיוחד כשלא מדובר בערוץ ממלכתי.

וחוצמזה גם אם תראו לא כשר בטלוויזיה מה בדיוק זה יעשה לכם? יינקר לכם את העינים? יגרה אתכם לאכול פתאום שרימפס? נו באמת. אם האמונה שלכם כל כך חלשה, הבעיה היא אצלכם.

Mominit

New member
לא אמור להיות אישיו בכלל

איש איש באמונתו יבשל ויחיה...לדעתי דווקא זה שהתכנית פתוחה לכל סגנונות הבישול כשר ולא כשר זה מה שמעולה בה!!!

למעלה