כשניל היה צעיר

Barmelai

New member
כשניל היה צעיר

הוא לקח את הקרייזי הורס לסיבוב הופעות תומך באלבומו השני והראשון עם הסוס – כולם יודעים שזה חור (Everybody Knows This Is Nowhere). 1970 LIVE AT THE FILMORE EAST הוא התיעוד הראשון מתוך סדרה ארוכה של הופעות שניל יאנג מתחיל לשחרר ממחסניו המתפקעים מחומר הופעות לאורך השנים. הקרייזי הורס הם ראלף מולינה (תופים), בילי טאלבוט (באס), דני וויטן (גיטרה), ג'ק ניטשה (קלידים). השיר הראשון באלבום הוא שיר הנושא Everybody Knows This Is Nowhere ובו נפרשת פלטת הצבעים של הקרייזי הורס במלואה. החברה נשמעים חמים כבר מהשניה הראשונה, הסיבה היא שההופעה למעשה החלה מזמן, בחלק ראשון אקוסטי של יאנג לבד. המחצית האקוסטית לא קיימת בדיסק, הוא נפתח לאחר שההופעה הפכה חשמלית. מי שמכיר את אלבום האולפן ישמח למצוא פרשנות חזקה וקצת שונה לשיר שהוא כל כך אופייני לתקופה ההיא התמימה של יאנג. Winterlong הוא אחד השירים היפים ביותר של יאנג. מה שלא הפריע לו לא לכלול אותו בשום תקליט אולפן (למעט האנתולוגיה DECADE). זאת בלדה מהסוג הממיס, שהיתה נשמעת בדיוק במקומה הטבעי באלבום כמו AFTER THE GOLD RUSH. ניל יאנג ניסה אותה הרבה בהופעות, בעיקר היה בודק כמה טסטוסטרון אפשר להזריק לה בלי לפגום בנשיות שלה. בפילמור הוא הגיע לאיזון מושלם. אחת הטענות הכבדות שיש לי נגד האלבום היא שהוא קצר יחסית. 43 דקות (יש לנקות 3 למחיאות כפיים) זה קצר מדי לאלבום הופעה. CINAMON GIRL בוצע בפילמור אבל לא שרד באיכות טובה מספיק בשביל יאנג, שכידוע הוא מניאק לא קטן כשהדברים מגיעים לפויילע שטיקים של סאונד. כך או כך, האלבום הקצר הזה סובב על שני צירים מרכזיים. הראשון בהם הוא Down by the River ובו אפשר להתענג על הדואטים של יאנג ודני וויטן, בשני סולואים מעוצבים לתלפיות. הראשון סוער ומעט קצר מאחיו. האח הגדול הוא מבנה כליל שלמות, זוהר ביופיו ועוצר נשימה. 12 דקות נמשך מסע העונג הזה – מלודיה שלעולם לא תקהה, ושני סולואי פז. השיר הזה לבדו, גם אם נתעלם משני הדובדבנים שלפניו – מקפיץ את הדיסק כולו לליגת החייבים שיהיה בבית לכל צרה שלא תבוא. ואז עושה הלהקה מה שכולם עושים אחרי אורגזמה טובה, מסובבת את הגב והולכת לישון. 'Wonderin גם הוא שיר שלא נכנס לשום אלבום של ניל יאנג עד שנות השמונים, אבל הפעם בניגוד ל ,WINTERLONG אפשר גם להבין למה. השיר בינוני. אצל יאנג בשנות השבעים בינוני היה רע, רע מאוד. הבצוע החי לא ממש מנשים את הגוויה והנחמה היחידה היא שאי הנעימות הזאת נמשכת רק 3.5 דקות. האם יציל דני וויטן את המצב?
מי יודע...

Barmelai

New member
שלום קאובוית בחול ../images/Emo68.gif../images/Emo38.gif../images/Emo80.gif

השיר הבא בסט הוא של דני וויטן - Come on Baby Let's Go Downtown, שיר קאונטרי מתוק שנכנס ברבות הימים לאלבום הרקוויאם הגדול של יאנג TONIGHT'S THE NIGHT וזה לאחר שדני מת ממנת יתר. אבל כאן ב 1970 וויטן לא רק חי נורא, אלא מחזיר את הגבריות לכל האורווה. אין פה סולואים גדולים לעקוב אחריהם, אפשר להתרווח ולבחון בחיוך איך עובדת המכונה המופלאה שנקראת הקרייזי הורס. שני צירים מרכזיים יש לאלבום והנה בא עוד ציר בענן חול - Cowgirl in the Sand. לקבלת המסטרפיס יעבור המאזין לדום במשך 15 הדקות הבאות. ושוב שיר שובר לב, שהוא עצמו תירוץ לסולואים מתמשכים שאין דבר יפה יותר מאשר להתפתל יחד איתם, להגרר בחול ולזנק אל מעבר לקשת בענן, הרחק הרחק, למקום שאין בו דבר זולת פסנתר חשמלי, חטיבת קצב חזקה ושתי גיטרות שעושות אהבה לאין קץ. זה המקום שכולם מייחלים להיות בו, זה המקום מחלומות הגיטרה. וכולם יודעים שזה... כולם יודעים שזה... Everybody Knows This Is Nowhere. האלבום הזה הוא סנונית ראשונה בסדרה שנקראת NEIL YOUNG ARCHIVES PERFORMANCE SERIES והוא מסומן כדיסק מספר 2: זאת תהיה ההופעה השניה בסדר כרונולוגי ועלינו לצפות בעתיד להופעה אפילו מוקדמת יותר. יש בשוק שתי גרסאות לדיסק, אחת עם DVD מצורף ואחת בלי. שלי בלי
לטוב או לרע, ההחלטה העקרונית של ניל יאנג היא להדפיס רק שירים באיכות סאונד שתניח את דעתו. המשמעות היא שיאנג יחתוך הופעות, יגיש לנו אותן לא שלמות, אבל באיכות זהב.
Tracks 1 Everybody Knows This Is Nowhere Young 3:36 2 Winterlong Young 3:40 3 Down by the River Young 12:24 4 Wonderin' Young 3:35 5 Come on Baby Let's Go Downtown Whitten 3:51 6 Cowgirl in the Sand Young 16:09​

Barmelai

New member
למה תמיד אצלך

מתי אצלי? הרי אתה יודע שההורים שלי מתים לפגוש אותך

Barmelai

New member
מילא הגב' ברמלי

אבל הילדים כבר מנדנדים, איפה דוד מלנכולי, אנחנו כל הזמן נורא שמחים

melancholy man

New member
תשמע תמיד תוכל להגיד

שגם אותי הבאת משבוע הספר העברי... טוב, אולי אצלך
בכל מקרה, אנסה לקנות את הגירסה עם ה DVD ואז אביא התרשמיות לכאן.

John Barleycorn

New member
Thanks Dude

תמיד כיף לקרא על ניל יאנג, מאדירי התקליטיה שלי. חבל שיש לי באג שלא מאפשר לי להנות מאלבומי הופעה. אולי זו הקנאה בכל אלה שצועקים ושורקים שם בשעה שאני הוא היחידי היושב לבד בחושך ומאזין. ואולי כשאהיה גדול זה ישתנה ואלמד להנות מהם כפי שאני נהנה משלושת אלבומי ההופעה שבכל זאת יש לי.

John Barleycorn

New member
בכלל

דווקא ניל מיוצג עם האנפלאגד, וכמובן את four-way street, הוא לא יכול להתלונן.

garcia

New member
Walk on, Barmi

אני רק רוצה להעלות הסתייגות אחת לפי סעיף 5 של תקנון אגדות רוק / תפוז לשנת 2002 שהשיר Wonderin הוא השיר האהוב עלי מההופעה הזאת. אני לא חושב שהוא נורא כל כך. וחבל שלא צירפו גם את שני השירים החשמליים האחרים Cinamon Girl ו-The Loner. על פי פרסומים זרים ולא רשמיים הראשון בסדרה היה אמור להיות הופעה חיה אקוסטית מטורנטו חורף 1971 אבל משום מה זה לא יצא כך. נקווה שזה יהיה השני בסדרה.

Barmelai

New member
איך האהוב ביותר?

כשקאובוית בחולות מרפרף על כתפו של הנצח בהופעה הזאת. אילו הייתי חושב כמוך על וונדרין' הייתי יכול להכתיר את הפילמור איסט של יאנג כאחת ההופעות הגדולות ביותר שיצא לי לשמוע.

garcia

New member
קבל הסתייגות להסתייגות שכתבתי מקודם

לא "השיר האהוב עלי מההופעה הזאת" אלא אחד השירים האהובים עלי בכלל של ניל יאנג. לפני שנים רבות בפעם הראשונה ששמעתי את הגירסה לשיר הזה מ-1970 היה בבוטלג מהופעה מסינסינטי, אוהיו חורף 1970 פשוט הזדהיתי עם הדובר בשיר ומאז הקשבתי לשיר הזה מההופעה הזאת ומההופעה בפילמור איסט מאות פעמים. מילים פשוטות, שני בתים ופזמון על בן אדם שמנסה לשכוח מאהובתו אבל היא כל הזמן מקננת לו בראש ונמצאת במחשבות שלו יום וליל ווהוא תוהה האם היא אי פעם תבוא הביתה ותהיה ה-"babe" שלו כי הוא יודע שרק היא תציל אותו מהבדידות שלו. לפעמים לא צריך ג'מים ארוכים, דיסטורשנים ומילים מתוחכמות כדי ששיר פשוט כמו Wonerin יקלע לך בול ממש בלב.

Barmelai

New member
האם שרכתי את דרכיי?

תמיד יש מקום לחוטא לעשות תיקון. זה שיר שמעולם לא שמתי לב אליו בכל האלבומיה הדי גדולה של יאנג אצלי. בכלל שנות השמונים ובפרט האלבום המעאפן שהשיר כלול בו הם חור שחור מבחינתי, ווונדרינג חולף לי קבוע מתחת לרדאר. עכשיו נתת לי דרבון להקשיב ביתר רצינות, אולי עוד אעשה תשובה

garcia

New member
שיב לב בארמי

אני לא מדבר על הגירסה שיצאה באלבום Everybody's Rockin' שהיא גירסה מאד בינונית מינוס. אני מדבר על הגירסה הספציפית ממסע ההופעות שערך ניל יאנג בחורף 1970. זה כמו להשוות את השיר Imagine של לנון עם הגירסה האולפנית לגירסה בהופעה חיה במדיסון סקוואר גארדן 1972. הגירסה בהופעה החיה של Imagine היא awful לעומת הגירסה האדירה מהאלבום סולו השני שלו. אותו דבר אצל ניל עם וונדרין אבל רק הפוך. הביצוע בהופעה חיה בפילמור הוא לדעתי נהדר. הביצוע באולפן
.

למעלה