כשמעצבנים אותו...

כשמעצבנים אותו...

"אוהדי הפועל ת"א אשכנזים מעצבנים ומשחקים אותה אינטליגנטים. הם כולם דו-מיניים, רכרוכיים כאלה. אתה מקלל אותם, מצפה לקללות בחזרה, ובמקום זה מוחאים לך כפיים. וזה מעצבן… !!" (רועי, מהאיטליז בשוק התקווה). נו… תגידי לי את… רועי אשם שאני הומו? רועי אשם שאני אשכנזי מעצבן? אה? מה… הוא אשם שאני הומו אשכנזי אינטליגנטי ורכרוכי? רועי אשם שזה מעצבן אותו, שאני הומו אשכנזי אינטליגנטי ורכרוכי? הוא לא אשם רועי; אני אשם. וזה… מה-זה-מעצבן אותו… וכשרועי מתעצבן… אין. על פי מיטב המסורת המזרח-תיכונית, כשרועי עצבני הוא זורק אבנים בגודל של עגבניה. והוא לא אשם אם זה נופל על ראשיהם של ילדים. אז מה היה לנו לאחרונה: טנק יורה שלושה פגזים על קבוצת בתים מאוכלסת – בטעות. חיילי צה"ל חוטפים מכות מפרחחים מוכי ירח – כי חיללו את השבת ימ"ש. אוהדי בני-יהודה הנאורים רוגמים באבנים את אוהדי הפועל ת"א – כי הם הומואים. ולקינוח – עוד מכונית תופת, עוד פיגוע מתועב, ו- 14 הרוגים; בלב ליבה של מדינה סהרורית ומבולבלת. והמון המון המון זבל ברחובות. אה! וכמעט שכחתי: היו לנו גם כמה נעלבים, מחרחרי ריב ומדון ומסירי כפפות בצהובון, כדי שלא נשכח שרועי מהאיטליז אינו זן נדיר או עשב שוטה, אלא נציג אוטנטי של הישראלי המצוי באשר הוא. ואת עוד שואלת אותי, איפה המלצריות ואיפה האהבה…? סקסופון

שגית 36

New member
סקסופון ....

אתה לא חושב שבערב כל כך עצוב המילים האלה שהעלת על הכתב מיותרות ... לא עדיף שנרכין ראש כולנו יחד היום ? כמי שמכירה אותך אומנם מעט ..אבל מכירה מצפה ממך ...ברגעים כאלה לא לפתוח דיונים כאלה מיותרים !!

הצופה.

New member
סתם שאלה

אני מחשיב את עצמי כישראלי מצוי "אינו זן נדיר או עשב שוטה, אלא נציג אוטנטי של הישראלי המצוי " תגיד לי מה אתה??? נציג של משנתה של איין ראנד? חלק שייכים לעולם של מעלה וחלק לעולם של מטה? העשב השוטה הזה זה אדם שקם בחמש בבוקר עובד בבניין או אצל קבלן בדר"כ התנאים הסוצאליים שלו על הקרשים הוא לא רואה את משפחתו באור יום רק בלילות שמגיע הביתה הרוג מעיפות מעט עיתון או טלביזיה חמש דקות עם הילדים וכבר מכין את הסנביץ שלו ליום הבא שבת זה המנוחה שלו בדר"כ אוהב כדורגל נכון קצת מקלל קצת משחרר אגרסיות קרוב יותר לצד הימני אבל הוא אדם יוצר שהשינה שלו טובה הוא לא מנהל לא עובד משרד אלא עובד "שחור" יש מה ללמוד ממנו רצוי קצת להקשיב אליו האנטיליגנציה שלו היא אנטיליגנצית חיים ואפשר ללמוד מימנו להסתפק במועט כי מה שהוא יכול לעשות ב 100 ש"ח ולהנות אנחנו לא נוכל גם ב 10000$ הסף הוא שונה והוא גם זה שמשרת במילואים זה ששומר במחסומים זה שאומרים לו בכל מקום מה לעשות ואחרי שהכושי מעז להביע את דעתו אז קוראים לו ישראלי מצוי סגריה כוס קפה שחור לחם עם זיתים ומעט שמנת הם ארוחה שהוא לעולם יהנה מימנה יותר מאשר אנו נאכל מאכלי ים ואו סטייקים עסיסיים הוא עושה מנגל משחק שש בש ונהנה מהם...כדאי לפעמים לזכור מאין באנו ולאן אנו הולכים ולפני מי אנו אמורים לתת את הדין(למי שמאמין קצת) גם חניבעל לקטר היה אינטיליגנט וגם ההוא מהתפוז המכאני היה אוהב בטהובן או מוצארט או השד יודע מה.. להיות ישראלי מצוי זה מידרון שאף אחד לא רוצה להיות בו אבל זה לא חכמה להתנשא עליהם ואני שמעריך את שיכלך מיעץ לך לתעל אותו לטובת כולנו ולא לטובת הביקורת כי אם הייתה משקיע חצי מהפוטנציאל שאתה משקיע בביקורת (הורסת) אם היית משקיע אותו בכיונים יצרניים אולי החברה שלנו היתה נראית אחרת ואני מתכון לכך בהערכה רבה הצופה

עדילוש

New member
מה זה שייך?

א. גם אתה נאחז בסטיגמות...... ב. לא מוצאת את הקשר או שהוא איש קטן שתקוע עדיין בימי מלחמת השחורים נגד הלבנים, או שהוא לא. וכניראה שהוא כן, מקום עבודתו, השכר ושרות המילואים לא מצדיקים אמירות שכאלה.

הצופה.

New member
על הכללות שמעת?

את אולי מהזן הנדיר רוב השאר הם ישראלי מצוי זה לא אחד לא שניים זה רובנו ואם רובנו כאלה מחורבנים אז חפשתי קצת דברים חיוביים...

תיגדו צופה רשם משהו על -

"משנתה של איין ראנד" איפה זה בכלל???

הייעוץ הזה שאתה נותן לי...

...הזכיר לי סיפור אנגלי ששלחו לי פעם במייל. רועה כבשים אנגלי הולך עם העדר שלו בשדה ליד הכביש. לפתע נעצר לידו בחור צעיר לבוש חליפת ארמאני, נעלי גוצ´י וראנג´-רובר חדש. הוא פונה אל הרועה ושואל אותו: "אם אני אנחש את מספר הכבשים בעדר שלך, אוכל לקחת איתי אחד?" הרועה מסתכל על העדר ולאחר מחשבה קלה מסכים. הבחור הצעיר נכנס לג´יפ, פותח את הלפטופ, מתחבר לג´י פי אס, מוריד תמונת לוויין, מדפיס את התמונה במדפסת, מחשב את מספר הכבשים בס"מ מרובע, ולבסוף מוציא פלט עם התוצאה ואומר לרועה: "יש לך 1632 כבשים". הרועה שוב מתבונן בעדר ואומר: " נכון. צדקת" הבחור יורד מהג´יפ, תופס את הכבש הראשון ומעמיס אותו מאחור. רגע לפני שהוא נוסע, הרועה שואל אותו: "אם אני אגלה מה המקצוע שלך אוכל לקבל בחזרה את הכבש?" הבחור משיב בחיוב, והרועה ללא היסוס עונה: "אתה יועץ". "וואלה. איך ידעת?", שואל הבחור. "זה פשוט מאוד", עונה הרועה, "אתם תמיד מופיעים מבלי שיזמינו אתכם, אתם נותנים מידע שכבר ידוע לנו, ואין לכם שמץ של מושג על הדבר שאתם מדברים עליו. ועכשיו, אם לא איכפת לך, אני אקח בחזרה את הכלב שלי". סקסופון

גל ים..

New member
סקסופון הפעם קראתי בין השורות...

מי שלא הבין מה שסקסופון כתב פה תקראו שנית...יש פה זעם עצום על כל מה שקורה בצורה אולי מבדחת מעט ...ומי שחשב שהוא לא כואב על הפיגוע או על מה שקורה אז הוא פשוט טעה בלקרוא את סקסופון..זה הבעת זעם חריפה מאוד .. גל

הצופה.

New member
למה לחפש בין השורות?

שירו שלושה צלפים ובתגובה נורו פגזים אז זה היה טבח ושרון היה אחראי ואז לא היה צריך לקרוא בין השורות מה שקרה אתמול זה לא טבח זה פיגוע מתועב (הרי הכיבוש אשם) ואין צורך לחפש אשמים הרי גם בכך שרון אשם ולא טוען שהפיגוע כואב לי יותר מאשר לו פשוט הנקודת מבט שונה

גל ים..

New member
צופה התשובה שלי היתה לשגית...

שמן הסתם ראתה שסקסופון כותב דברי הבל לדעתה...ובעצם הוא כתב בזעם מנקודת מבט אחרת ..ולגביי שרון כפי שאמרתי ידיו כבולות מול האמריקאים והרי כתבתי את זה במפורשות בדיון שהיה לפני ימים ספורים...הם לא אוהבים אותו וזוכרים לו את סברה ושתילה..והם עסוקים מדיי בצרות שלהם מבלי להכנס לצרות שלנו...וגם הוא יעוף לכל הרוחות אם הוא יתמיד בהתאפקות...כי ממשלת אין כלום כבר היה לנו.. גל

למעלה