כשמחפשים - מוצאים

מלמלה

New member
כשמחפשים - מוצאים

הילדה שלי בת 5.5 ולפני מספר חודשים התחלנו לבדוק חשד לבעיות קשב וריכוז נראה לי שמאז ההתעסקות סביב הנושא היא הופכת להיות יותר ויותר היפרית או כפי שהגדירה המאבחנת: ב"תנועתיות יתר" נראה לי שהיא נכנסת למשבצת שאותה המבוגרים מנסים להכניס ושאולי אם לא היינו מתעסקים ובודקים זה היה הרבה יותר רגוע וקל
בזמן האחרון זה הולך ונהיה קשה היא קל הזמן זזה. היא בקושי מסוגלת להקשיב לאחרים. חוסר השקט שלה הולך וגדל

b a r b a i m a

New member
מלמלה-לי נראה שהילדה פשוט גודלת

ועם הזמן, ככל שהיא גדלה יותר ויש לה יותר גירויים, יותר סקרנות, יותר ידע ,גן, חברים, חוגים, תחרות עם ילדים - אז המלחמה קשה לה יותר ולכן אתם מרגישים את זה יותר, ולא בגלל ההתעסקות שלכם בנושא. הרי אתם לא אומרים לה-יש לך הפרעות קשב וריכוז-בואי נבדוק מה לא בסדר איתך, אלא אתם חוקרים את הסביבה, ומנסים לעזור לה. אל תחשבי ככה-המשיכי בדרכך. את עושה רק טוב לילדה לטווח הרחוק. בהצלחה.

מלמלה

New member
כן אומרת בואי נלך לבדוק.....

למה היא הולכת לרופא כזה או אחר, למה היא הולכת לבדוק איך היא במחשב אמרתי לב שאני רוצה לבדוק למה הרעש בגן מפריע לה חוץ מזה שלא היו שינויים במסגרת בשבועות האחרונים נכון הכיוון נראה טוב אבל אם היא גבולית היתכן שבגלל שאומרים לה שהיא ADHD (במילים שלה כמובן) היא "נכנסת" למשבצת הזאת

b a r b a i m a

New member
דבר אחד אני לא מבינה-למה צריך

להגיד לילדה בת 5.5 שהיא ADHD (במילים שלה כמובן). למה אי אפשר להסביר לה שבגלל שיש "תלונות" שהיא מאד שובבה אז לוקחים אותה לרופאים-אפשר להגיד למרפאים, כדי ללמד אותה איך שיהיה לה קל יותר... וחוץ מזה-אני לא חושבת שבגלל זה היא נכנסת למשפצת. SORRY אני לא חושבת שזה עובד ככה. וגם אם כן-מניסיון...(ויש לנו פה הרבה...) זה לא סוף העולם.. להפך

מלמלה

New member
לא היו תלונות על שובבות

היו תלונות של הילדה ש"כל הילדים בגן עושים לה רעש ומפריעים לה להתרכז" ציטוט מפי הטף ואת זה הלכנו לבדוק וזה מה שהסברתי לה במקביל הילדה התחילה להיות תזזיתית בצורה רצינית היא היתה הכי קופצנית דדוקא בחדר הניאורולוג ונכון שזה חלק מהחן המיוחד שלה בכל חברה זרה שהיא מגיעה אחרי 5 דקות כולם יודעים מי היא איך קוראים לה ואיך קוראים לאחותה...

למעלה