כשלון בראיון

bioc1

New member
כשלון בראיון

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל אני כבר על סף יאוש ודיכאון. אני בעלת תואר שני במדעי החיים, עובדת כרגע באקמיה ומרוויחה שכר קצת יותר גבוה ממינימום. (בקושי מגיעה ל 5k) אני מעוניינת למצוא עבודה יותר מכניסה (בתעשייה) עם אפשרויות קידום. אני מנויה לאול ג'ובס, ג'ובמסטר, ג'ובנט ומקבלת משרות למייל יום יום. אני שולחת עשרות קו"ח כל יום ומעטים חוזרים אלי. מהמעטים שחוזרים, אני מוזמנת לראיונות ופשוט לא מצליחה לעבור אף ראיון. אני כנראה המתראיינת הגרועה ביותר בהיסטוריה! הייתי ב 20- 30 ראיונות ב 3 השנים האחרונות ומהם עברתי רק שניים, כאשר המשרה הראשונה היתה משרה חלקית של כמה שעות בשבוע והמעסיק דרש שאוציא לו חשבונית של עוסק מורשה אז אני מניחה שפשוט אף אחד אחר לא הסכים לקחת את המשרה והם פנו אלי בלית ברירה. המקום השני שקיבל אותי הוא המקום שבו אני עובדת כעת. אני עובדת מצויינת! מקבלת המון מחמאות כל הזמן. סומכים עלי. אני מסורה, דייקנית, זריזה ועובדת שעות מטורפות. כל הזמן אומרים לי בעבודה שאני מחזיקה את המקום ושלא אחשוב על לעזוב. אני פשוט לא מצליחה ליצור רושם טוב על מראיינים! הבעיה העיקרית שלי היא היותי ביישנית מאוד. כאשר אני מגיעה לראיון אני מתחילה לגמגם, אני נתקעת ונלחצת וכנראה משדרת ביישנות, לחץ, אדישות או משהו אחר שהוא פשוט לא טוב. דבר נוסף, הבא בעוכריי, הוא חסור היכולת לשווק את עצמי. כאשר שואלים אותי למה כדאי לקבל אותי לעבודה התשובה שלי כוללת את כל התכונות הטובות שלי אבל היא נשמעת כדיקלום. אני לא מצליחה לשכנע את המראיין שאני עובדת טובה ושכדאי לו לקחת אותי. במקום העבודה הנוכחי קיבלו אותי בגלל שהייתי חמודה בראיון (ציטוט של המראיינות). חמודה, כנראה זה לא מה שמחפשים! למרות שלעבודה שלי אין שום אופי שיווקי/ מכירתי, אני עדיין לא מצליחה לעבור. קראתי ספרים וכתבות בנושא אך איני מצליחה ליישם. אחרי כל דחייה הביטחון העצמי שלי יורד עוד ועוד (הוא גם ככה נמוך) האם קואצ'ינג אישי יכול לעזור לי? ואם כן איך אדע במי לבחור? יש כל כך הרבה קואצ'רים בתחום. אולי סדנה? האם אני בכלל יכולה לשנות משהו שהוא כל כך מהותי באופי? האם אני יכולה להפוך ללא ביישנית? האם אני יכולה לשווק את עצמי בצורה משכנעת כשאני טיפוס אדיש וצנוע מיסודו?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ראיונות עבודה

תהליך קבלת עבודה מורכב מכמה שלבים, אבל בכולם חשוב להיות ברורה ומגובשת עם היכולות שלך. ראשית - קורות החיים. תפקיד קורות החיים לגרום לך להיות מוזמנת לראיון. האם הם משדרים מספיק על היכולות שלך? האם הדברים שבהם את טובה באמת (למשל "מסורה, דייקנית, זריזה ועובדת שעות מטורפות"?) בולטים שם? בחירת המשרה - האם את בוחרת משרות שמתאימות לך? אולי המשרה קטנה בשבילך? אולי היא לא מאפשרת לתכונות החוזק שלך לבוא לידי ביטוי? ראיון - כאן צריך גם לעבוד על הדימוי העצמי והבטחון העצמי וגם לתרגל הרבה. זה מקום מעולה להתאמן עליו עם מי שמתמצא בתחום. אני עושה הרבה סימולציות עם מתאמנים כדי לשקף איך הם נראים בראיון. איזה מסר העברתי? האם זה המסר שרציתי להעביר? חוץ מזה יש שאלה כיצד את מנהלת את התהליך - כיצד את עוקבת אחרי המשרות, האם את מנצלת קשרים כדי למצוא עוד אפשרויות וכו'. אימון לא יהפוך אותך ללא ביישנית. זה קו אופי בסיסי ששייך לך. אבל אפשר ללמוד לשווק את עצמך, באמצעות כיבוד מי שאת והערכים שלך. זה אומר לא ללמוד לספר שקרים, אלא ללמוד לומר את האמת. האמת היא שיש לך הרבה מה להציע, ואת לא מספרת הכול. אז באימון ותרגול אפשר ללמוד להראות את עצמך יותר בראיון, מתוך תחושת ערך עצמי ברורה יותר. זה חייב לקרות בעזרת שינוי תפיסות ודפוסי חשיבה, שהם חלק מתהליך האימון.

bioc1

New member
העניין הוא כזה

מעסיק שמכיר אותי לא מוכן לוותר עלי. אחרי שמכירים אותי, רואים איזו עובדת אני. הבעיה היא שאני לא מצליחה להעביר את זה בראיון. צריכים להכיר אותי בשביל להעריך אותי ובראיון אין זמן לעשות את זה. בקו"ח שלי ציינתי תכונות אופי וכישורים אבל כשאני מונה אותן, זה לא נשמע משכנע...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
להצליח בראיון עבודה

יקירה, קשה לעזור דרך הפורום. ככל הנראה האופן שבו את מתנהלת בראיון אינו מוציא ממך את המיטב. בשביל לסייע לך צריך לראות אותך מדברת ואולי לעשות סימולציה לראיון. קשה להבין מכאן היכן זה מתפספס. אני חושבת שכמה מפגשי אימון אישי יכולים מאוד לסייע. את נשמעת מאוד מתוסכלת, עלייך לעשות משהו אחר מלכתוב על זה כדי לשנות. אם אינך רוצה לפנות למאמן, נסי לפנות לחברים מספיק טובים כדי שיגידו לך דברים בכנות. שאלי אותם מדוע לדעתם את לא מצליחה בראיונות, או אפילו עשו ניסיון בו את מספרת על עצמך והם נותנים משוב. אולי דרך זה תוכלי לשים לב מה קורה. דרך נוספת היא לומר בראיון את מה שאת אומרת כאן - שאת לא טובה בראיונות, אבל שאת נהדרת בעבודה. זו פתיחה טובה לספר מדוע את טובה בעבודה, ואולי בדרך זו תוכלי להביא את עצמך באופן מלא יותר בראיון.

bridges

New member
ביישן שמצליח בראיונות עבודה

אני ביישן אבל הצלחתי בכל ראיונות העבודה שאותם עברתי. והיום אני מתחיל גם לשווק את עצמי בצורה לא רעה. אימון אישי בהחלט יוכל לעזור לך בשיפור ההתנהלות שלך בראיונות עבודה. מכיוון שאת כבר קראת את כל ספרי ה"איך להתנהג בראיון?" אני ממליץ שתחפשי מאמן (או מנמת כמובן) שעוסק יותר בתחום ההווייתי ולא מישהו שייתן לך עיצות "עשה" ו"לא תעשה" בראיון. ואיך לבחור? פשוט ללכת לפגישות הכרות עם מספר מאמנים ולבחור את המתאים לך ביותר. רונן

Edna Maimon

New member
ביטחון עצמי בראיון עבודה

שלום לך bioc1, הסיפור שלך מזכיר לי את הסיפור על מישהי שכל פעם שביקשה העלאה מהבוס שלה, הוא דחה את בקשתה, למרות שאותה עובדת היתה מצויינת, ממש מעולה, דייקנית, זריזה, מסורה ועוד. עובדים אחרים שעבדו איתה, פחות כישרוניים, פחות מסורים וכו', קיבלו משכורות מעולות והטבות רבות. אבל היא קיבלה יחס שונה. אותה עובדת עברה תהליך אימון, שבמהלכו גילתה שהסיבה לכך היא אמונה מגבילה שהיתה לה לגבי עצמה. אותה אמונה מנעה ממנה להאמין ביכולותיה. אותה אמונה גרמה לפגיעה בביטחון העצמי שלה. לאחר האימון, האמונה המגבילה שלה נעלמה. אותה בחורה ביקשה שוב העלאה, והפעם היא קיבלה אפילו מעבר לדרישותיה. בדקי מהי האמונה המגבילה שלך. הצעתי: קחי אימון אישי. זה שווה. ביטחון עצמי ואמונה ביכולות ממנפים את האדם למעלה.

bioc1

New member
אני מאמינה ביכולת שלי כעובדת

זו היכולת להציג זאת בראיונות, שדפוקה. לגבי העלאה בשכר. ביקשתי כזו ובגלל שמעריכים את עבודת, הממונה כתב מכתב המלצה מיוחדי וקיבלתי העלאה בדרגה שנה וארבע חודשים לפני הזמן. סד"כ מעלים בדרגה אחרי שנתיים ואותי העלו אחרי 8 חודשים. זה נתן לי תוספת מזערית למשכורת אבל אני יודעת שמעריכים אותי. לפני חודש ביקשתי שוב העלאה ונאמר לי שלא ניתן לפי כללי המוסד לתת לי העלאה אבל יש אפשרות לשלם לי שעות נוספות. אני יודעת מה אני שווה באמת רק שבראיון אני לא מצליחה להעביר את זה.

Edna Maimon

New member
נהדר!

האם בעבודה הנוכחית מה שאת מקבלת, זה באמת מה שמגיע לך (למרות שקיבלת העלאה)? כדאי לבדוק זאת. תשאלי את עצמך אם מגיע לך לקבל יותר על מה שאת עושה ומשקיעה שם. לגבי הראיון, תבדקי מהם ה"רווחים" שלך מכך שאת לא מצליחה להעביר את מה שאת שווה. ממה את נמנעת להתמודד כשאת לא מצליחה להעביר את מה שאת שווה בראיון? כאן, בדיוק, נמצאת האמונה המגבילה שלך (תהיי כנה עם עצמך). בהצלחה!

כשלון בראיון

שלום בעבודה שאת נמצאת כעת את מאוד משקיעה ועושה את תפקידך למופת והסביבה והבוס מאוד מרוצים ומפרגנים האם את אוהבת את העבודה שאת נמצאת בה כעת ? נניח שהיית מקבלת שם משכורת שהיא ראויה לדעתך היית רוצה להמשיך לעבוד שם ? בראיונות שהיית בהם 20 -30 הייתה מישרה שבאמת באמת רצית ? שהרגשת ששם את רוצה לעבוד אם הייתה מישרה כזו אז מה לדעתך מנע ממך לעבור את הראיון מלבד : אדישות ביישנות חוסר ביטחון עצמי ?

bioc1

New member
אם הייתי מרוויחה שכר ראוי יכול להיות שהייתי

נשארת ואגב, זו שאלה שתמיד שואלים אותי בראיון. האם הייתי נשארת אם השכר היה גבוה ואני עונה שלא. שאני מעוניינת בעבודה עם אפשרויות קידום אבל ביני לבין עצמי...העבודה הזו נוחה וניתן לשלב איתה חיי משפחה, האווירה טובה, אנשים נחמדים, תנאים סוציאלים טובים, אני מוערכת. הבעיה היחידה זה השכר. בראיונות שהייתי היו משרות שאכן חשבתי שיתאימו לי (למרות שהם לא דיברו על שכר בראיון).

אם הייתי ...........

אני מבין שהתשובה היא כן היית נשארת אם היית מקבלת שכר ראוי איך לדעתך אפשר להגיע לפתרון ? כלומר להחזיק את המשרה הזו שהיא מתאימה לך ולהרוויח את סכום הכסף שנחוץ לך (מבלי לבקש עוד העלאה כי לא יתנו לך כרגע אלא רק בעתיד הקרוב או הרחוק )

bioc1

New member
אי אפשר. אלה הם הכללים של המוסד.

מדובר במוסד ציבורי ולא בחברה פרטית.

אי אפשר

המטרה שלפני שאת אומרת אי אפשר תחשבי טוב כלומר תחפשי פתרונות אחרים נעשה סיעור מוחות קטן 1.לברר היום מתי תהיה אפשרית העלאה בעתיד ומה יהיה גודלה 2.כרגע התווסף לך תשלום עבור שעות נוספות האם את הפער בין מה שאת צריכה לבין הסכום של משכורת + שעות נוספות ,תוכלי להשלים במשהו נוסף וכך הלאה שוב זה מתוך הנחה שאת רוצה להישאר בעבודה אם את כן רוצה להישאר אז צריך לנסות לחפש פתרונות אחרים מלבד העלאה אם מחפשים פתרונות ומגיעים למסקנה שאין פתרונות את יכולה לבחור לעזוב אולם כדי להצליח בראיונות עבודה עתידיים רצוי שתגיעי אליהם שלמה ובאמת רוצה ואז בטח שלא תהיי אדישה בראיון-(כפי שציינת ) אולי באמת כדאי לך להיכנס לתהליך אימוני שיבהיר יותר את תמונה ויסייע לך להתמודד ולהצליח בראיונות עבודה בחלופת ההודעות בניינו ההתעסקות הייתה בעיקר ברמה הטכנית באימון יורדים יותר לעומק ומחוללים שינוי . דורון

bioc1

New member
ראשית, אני מודה לך על התגובה

שנית, עדיין לא קיבלתי תשלום עבור שעות נוספות ואני לא יודעת כמה זה יצא אחרי הורדת מס. שלישית, עד לפני כחודש עבדתי בעבודה נוספת שלא קשורה לתחום לצורך השלמת הכנסה אבל אחרי 3 שנים שם מיציתי את העבודה ואת המקום ובנוסף לכך, החברה כנראה עומדת על סף פשיטת רגל (עדיין לא קיבלתי את המשכורת האחרונה שלי) ולכן החלטתי לעזוב. זה לא שלא ניסיתי למצוא פתרונות...כל העלאה בדרגה מוסיפה 100-300 שח למשכורת וזה זניח. לכן אין לי מה להסתמך על העלאה. ככל הנראה אני אפנה לעזרה מקצועית...אני לא באמת מצפה לפתוראת הבעיות שלי דרך הפורום. אני מודה לכל המגיבים.

חשיבה יצירתית

שלום לך, אני רוצה לקחת את ההצעה של קלי, צעד אחד קדימה, תוך כדי ניסוי שמצריך שימוש בכלי אימוני שאני אוהב. ערכת היצירתיות "לחשוב כמו זברה" אני הולך לרשום פה 4 דרכי חשיבה של חיות (מתוך הערכה) ואני מזמין אותך, לראות איך באמצעות דרך החשיבה של החיה, את מצליחה לשפר את התנאים בתנאי השכר שלך... מתאים ? 1. נמלה - צבירת כוח בזכות התמחות וחלוקת תפקידים ברורה ומוגדרת. 2. איילה - חשיבה במונחי מהירות וזריזות. 3. יען - ראייה סלקטיבית. 4. כלב - שתילת מחשבות והחלפת רגשות. שיהיה בהצלחה, את מוזמנת לשתף אותנו כאן ו/או אותי במסר :) נועם

meira itskovich

New member
היי

בתהליך אימון אישי ,מזהים הרגלים ודפוסי התנהגות ש"תוקעים" אותנו ועובדים על מנת לשנות אותם כך, שנגיע למטרות הרצויות. נראה לי שיש לך מודעות עצמית ואת ערה לגורמים שבעטיים את לא אטרקטיבית בראיונות העבודה.בטוחני שבליווי נכון - אימון אישי/סדנא מתאימה תגיעי לתוצאות. בנוסף, אני מציעה לך לעשות סימולציה עם חברים/מכרים המעסיקים עובדים, בכדי שיאמרו לך , מה המקומות שאת יכולה לשפר ואיך. בהצלחה:))

האמת? אני אוהבת להמליץ על סדנאות

למרות שאני מאמנת אישית, אני חושבת שסדנאות עובדות נהדר. אני התפתחתי בסדנאות. זו שאני מכירה היטב וממליצה עליה בחום היא "הפורום של לנדמרק". בסדנה את עובדת כמה ימים במרוכז. ובד"כ יש שם צמיחה מאוד גדולה. האישיו שלך הוא נטו תקשורת. התקשורת שלך לא עובדת בראיונות. ועל תקשורת יש הרבה מה לעבוד באימון - ובמיוחד בסדנה. היתרון בסדנה הוא שתוך כדי הסדנה את מתקשרת עם הרבה אנשים. זה ממש תרגול טוב. אפשרות קבוצתית אחרת היא קורס "התמקדות". אני למדתי אצל חגית ספנסר. זה קורס שמלמד אותך טכניקה רגשית שמהרגע שאת שולטת בה, את יכולה לתרגל אותה עם שותפים ואפילו לבד. נהדרת להתמודדות עם רגשות שמפריעים. כל מאמן כאן כולל אני כמובן יכול לספר לך על סיפורי הצלחה - לכולנו יש - בראיונות עבודה או בשיחות שווק. כי בהחלט, יש מה לעבוד על זה. אגב, מצבך מצוין, כי את יודעת היטב שאת עובדת מעולה. וזה באמת הכי חשוב. אז ככה שאין פה שום שקר שנדרש, זה רק ללמוד לתת לאני האמיתי שלך לצאת. בהצלחה רבה

למעלה