כשלון בפורפורציה

כשלון בפורפורציה

אהלן!ביום שישי היה לנו שיעור אמונה וקיבלנו דף - מכתב של הרב הוטנר אל התלמיד שלו,וחשבתי לשתף אותכם-בגלל שזה מאוד יכול לעזור לכולנו. והנה המכתב בשלמותו:(קצת רקע לפני:תלמידו של הרב הוטנר שלח לו מכתב אחרי שנכשל במשהו כמה פעמים-לא ברור במה...וגם לא חשוב במה...) אהובי וחביבי,שלום וברכה! מכתבך הגיע לידי.ודבריך נגעו לליבי.דע לך חביבי כי עצם מכתבך מתנגד הוא לכל התאורים הנמצאים בו.והנני להסביר לך תוכן משפט זה.רעה חולה היא אצלנו שכאשר מתעסקים אנו בצדדי השלימות של גדולינו,הננו מטפלים בסיכום האחרון של מעלתם.מספרים אנו על דרכי השלמות שלהם,בשעה שאנחנו מדלגים על המאבק הפנימי שהתחולל בנפשם.הרושם של שיחתנו על הגדולים מתקבל כאילו יצאו מתחת יד היוצר בקומתם ובצביונם.הכל משוחחים מתפעלים ומרימים על נס טהרת הלשון של בעל החפץ חיים זצ``ל,אבל מי יודע מן כל המלחמות שאלו,המאבקים,המכשולים,הנפילות והנסיגות לאחור שמצא החפץ חיים בדרך המלחמה שלו עם היצר הרע,משל אחד מני אלף.ודי לנבון שכמותך לדון מן הפרט אל הכלל.התוצאה מזה היא כשנער בעל רוח,בעל שאיפה,בעל תסיסה מוצא בעצמו מכשולים,נפילות ירידות הרי הוא דומה בעיניו כבלתי ``שתול בבית ה```. שלפי דמיונות של נער זה להיות שתול בבית ה`,פרושו הוא לשבת בשלוות נפש על נאות דשא של מי מנוחות וליהנות מיצרו הטוב כדרך שצדיקים נהנים מזיו השכינה שעטרותיהם בראשיהם במסיבת גן עדן.ולאידך גיסא,לא להיות מרוגז מסערת היצר על דרך הכתוב של ``במתים חפשי``. אבל דע לך חביבי,ששורש נשמתך הוא לא השלווה של היצר הטוב,אלא דוקא מלחמתו של היצר הטוב.ומכתבך היקר הנלבב מעיד כמאה עדים כי אכן לוחם נאמן אתה בצבאותיו של היצר-הטוב.באנגלית אומרים:loose battle and win war (לכל אלה שלא מבנינים אנגלית פרושו של משפט זה הוא:תפסיד מערכות אבל נצח במלחמה)בודאי שהנך נכשל ועומד להיות נכשל ,ובכמה מערכות תיפול שדוד.אבל אני מבטיח לך שלאחר הפסד כל המערכות תצא מן המלחמה כשזר הנצחון על ראשך,והטרף החד מפרפר בין שיניךloose battles,but win war. החכם מכל אדם אמר:``שבע יפול צדיק וקם``והטפשים חושבים כי כוונתו בדרך רבותא.אע``פ ששבע יפול צדיק מ``מ הוא קם.אבל החכמים יודעים היטב שהכונה היא שמהות הקימה של הצדיק היא דרך ה``שבע נפילות`` שלו.וירא את כל אשר עשה והינה טוב מאוד.טוב זה יצר טוב, ומאוד זה יצר הרע. אהובי,הנני לוחץ אותך אל לבבי,ולוחש באוזניך,כי אילו היה מכתבך מספר לי על אודות מצוות ומעשים טובים שלך הייתי אומר שקיבלתי ממך מכתב טוב.עכשיו כשמכתבך מספר על דבר ירידות ונפילות ומכשולים,הנני אומר שקבלתי ממך מכתב טוב מאוד.רוחך סוערת לקראת השאיפה להיות גדול.בבקשה ממך אך תצייר לעצמך גדולים שהם ויצרם הטוב מבחינת חד הוא.לעומת זאת צייר בנפשך גדולתם של גדולי עולם באותיות של מלחמה נוראה על כל הנטיות השפלות והנמוכות.ובזמן שהנך מרגיש בקרבך סערת יצר,דע לך שבזה הנך מתדמה אל הגדולים הרבה יותר מאשר בשעה שאתה נמצא במנוחה שלימה שאתה רוצה בה.דוקא באותם המקומות שהנך מוצא בעצמך הירידות הכי מרובות,דוקא באותם המקומות עומד הנך להיות כלי להצטיינות של כבוד שמים. אינך רוצה לגנוב את דעתי,שאחשוב עליך שהנך נמצא בקו הטוב בעוד שבאמת הנך כך וכך,ועוד כך ושבע פעמים כך.ואני מה לי לכל השבע פעמים הללו.בשבילי עבודת היסוד היא כי במשך החורף העבר רכשת לך ידיעה הגונה בהלכות נזקי ממון.חזרת כמה פעמים על המסכת שלמדת.לא תכחיש את זה.היא העובדה המכריעה.בעובדה זו גנוז סוד הניצחון במאבק היצרים שלך. הנך כותב ``לעולם לא אשכח את הרצון שהיה בי להצליח ולעלות מחיל אל חיל,אבל חבל אבדה תקותי``.אינני יודע כיצד אתה מעיז להכחיש מציאות חיה,האם אתה לא עלית מחיל אל חיל מאותו זמן שנכנסת אל בית המדרש?מכיר אני אותך שאינך בעל העזה כזה,אלא שהם הם הדברים,אם מוצא אתה בעצמך שיצרך הרע מתגבר עליך,הנך חושב בטפשותך ובתמימותך שכבר אבדה תקותך.דבריך פשוט מביאים לידי גיחוך.משתתף אני בסבלך הרע,אבל הסבל הזה הוא הוא הרחם של הגדלות.ראיתי את פניך בשעת עיון בהלכה.ראיתי את פניך בשעת הקשבה לשיעורים.ראיתי את פניך בליל שביעי של פסח.האותיות החרותות על פניך בשעות הנ``ל הן אותיות של ``סוף הכבוד לבוא`` אין שביך הכבוד מתפתל דרך מישור,שביל הכבוד עובר ומתפתל כנחש עלי דרך,וכשפיפון עלי אורה.ארסו של הנחש בקרבך?-הוא ישופך עקב ואתה תשופנו ראש. מצאתי לנכון להציע לך דברים אלו בכתב.הכונה היא לתת לך יכולת להזדקק להם מדי פעם בפעם.מובן מאליו שמפאת זה לא היתה הכוונה אלא להקו הכללי. ובנוגע לנקודות פרטיות,בזה יפה כוחו של הדיבור החי פנים אל פנים. אתה הוא השתול בבית ה`. בהשתתפות בסבלך,בבטחון בנצחונך,בתפילה להצלחתך.יצחק הוטנר. זזזזהההההההווווווו!!!!!!!!!היה ארוך-אבל לפי דעתי גם שווה את זה! יאללה שיהיה לכולנו שבוע טוב! קלמנט`

למעלה