כשלא עובדים...

ORwind

New member
כשלא עובדים...

היי לכולם... מאז הפגיעה שלי מלפני שנתיים אני לא עובד למחייתי..אחרי השיקום בחרתי להמשיך ללמוד באופן חלקי (ובמשה"בט לא נעזרתי למימון הלימודים) מתוך תיקווה שאצליח למצוא דרך לפרנס את עצמי בינתיים. כעת אני אחרי הוועדה הראשונה אשר שלחה אותי להמשך בדיקות ולכן עוד אין לי אחוזי נכות. האם אני יכול לקבל עזרה כלשהי מאגף השיקום ? למרות שעדיין לא נקבעו לי אחוזי הנכות?..... אנא, עיזרו לנבוך.. אור

ORwind

New member
עדיין אין לי

רק עכשיו היתה לי הועדה הראשונה, ועוד אין לי כלל אחוזי נכות...

שאלה לאבי ידידי. מיהודי שמח

שאלתי הי כזאת? מתחלת פצעתי היתי מוכר על פגיעה בקרסול.אבל עיקר פצעתי האורוטופדי היה חוסר עצם בשוק עקב ריסוק וחוסר עצם ואשפוזים ונתוחים ללא סוף. כל השנים ניסתי לקבל הכרה בפציעה ונדה.בסוף הוכרתי לפי סעיף א47/א וקצין התגמולים החלט להוריד את פגיעת הקרסול.הגשתי ערעור לבית המשפט והוחלט להוריד את את פגיעת השבר המרוסק ולהחזיר את הקרסול לפי החלטת שופט היום טוענים שלא הפציעה חשובה אלה הגרימה ואני שואל אם זה צדק הרגל ביורוס(עקומה) .רגל שאין אפשרות ללכת עליה ורק בצליעה ממש לקום בבוקר להסתכל ולבכות וזה למה? בגלל רופאים מבוהלים שפוחדים לשכרם ולא זה לא היה כך היה נותנים רק מה שמגיע לא יותר. עכשיו אתה מבין אבי למה אני מנסה לאסוף שאריות של פציעה בשביל לקבל מה שמגיע לי בזכות ולא בחסד מיהודי שמח שמח

AVI359

New member
שמיזיונר

שמיזיונר שלום רב הכתבה שלך אינה ברורה ועל כן השאלות הבאות: האם נפצעת בזמן השרות ועקב השרות חד משמעית? האם מצבך היה שנקבעה לך נכות זמנית גבוהה ובמשך הזמן אחוז הנכות ירד? האם ברור לך שאחוזי הנכות נקבעים עבור מגבלות שאפשר למדוד אותן? אני מבין את בעית הרופאים אבל ביהמ"ש פסק פסיקתו לא? אנא השג פרוטוקול רפואי שלך והתקשר אלי ביום שלישי הקרוב לאנ"צ חיפה טל 04-8539882/4 פקס 04-8510838 הטלפונים די עמוסים אז קצת סבלנות. בברכה אבי

גם אם לא נקבעו אחוזים

עקרונית נכה שהגיש תביעה זכאי לבקש תט"ר (תגמול טיפול רפואי) גם אם עדיין לא נקבעה נכותו. את התגמול יתחיל לקבל לאחר קביעת דרגת הנכות ממועד שליחת הבקשה בכתב. חשוב אגב את כל הפניות למשהב"ט לגבות בכתב תמיד.

תט"ר - הסבר

(תט"ר) נושא הטיפול בנכים הוסדר בסעיפים 43,43ב. סעיף 43 מתייחס לטיפול רפואי בנכים וסעיף 43ב. מתייחס לטיפול רפואי בתובעים בטרם הוכרו כנכים. כמו כן מסדירים סעיפים אלו את התגמולים הניתנים לנכים/תובעים במהלך הטיפול הרפואי. מכוחם של סעיפים אלו (בנוסחם הישן בחוק תש"ט) הותקנו תקנות הנכים (טיפול רפואי), תשי"ד - 1954. סעיף 43 קובע כי כל נכה יקבל על חשבון המדינה, בתנאים שייקבעו בתקנות, טיפול במחלה שחלה בה או בחבלה שנחבל או במחלה שהחמירה בתקופת שירותו עקב שירותו בכל עת שיתגלה צורך בטיפול כאמור.

המשך...

לפי התקנות, לתגמול טיפול רפואי זכאי נכה, מדרגת נכות 10% ומעלה, אשר לגביו ניתן אישור הרופא המוסמך המחוזי שהנכה אינו כשיר לעבודה עקב היותו בטיפול רפואי ואין לו הכנסה מכל מקור שהוא או שהינו עצמאי שהכנסתו פחתה או שעקב מצבו הרפואי הובטל מעבודתו 3-5 שעות ביום ושכרו פחת בהתאם (בהתאם לסיווג הנ"ל נקבע שיעור התגמול והמסמכים הנחוצים להוכחתו). שיעורו של תגמול מיוחד זה לנכה רווק או נשוי ללא ילדים הינו 86.7% (כ- 3,883 ש"ח) ולנכה נשוי עם ילד(ים) 112.4% מהדרגה הקובעת (כ- 5,035 ש"ח), ללא התגמול המשולם לפי אחוזי נכותו. (הדרגה הקובעת הינה סך כל המשכורת המשתלמת לעובד מדינה שדרגת משכורתו 22 של הדירוג המנהלי ושאינה משתלמת לו תוספת שכר בעד בן משפחה; האמור נכון למועד כתיבת הדברים אך מתעדכן לפרקים). נכה רווק או נשוי ללא ילדים, שהוא מאושפז, זכאי ל - 75% מגובה התשלום הניתן לנכה כנ"ל שאינו מאושפז (2,912 ש"ח). נכה נשוי עם ילד(ים), שהוא מאושפז, זכאי לקבל תגמול זהה לזה הניתן לנכה כנ"ל שאינו מאושפז. אם עבד הנכה לפני קבלת הטיפול הרפואי, ומשכורתו עלתה על שכרו של עובד מדינה בדרגה 22, ישולם לו תשלום שהוא ממוצע של שכרו בשלושת החודשים שקדמו לפציעתו או להזדקקותו לתשלום האמור ובלבד שתשלום זה לא יעלה על התשלום המרבי שמקבל חייל בשירות מילואים פעיל. על הנכה להמציא אישורים על גובה משכורתו בשלושת החודשים שקדמו לפציעתו או להזדקקותו לתשלום האמור. אם הנכה עצמאי, עליו להמציא הצהרה מאומתת מרו"ח לגבי תקופת הזכאות; ואם יתבקש ע"י הלשכה ימציא הצהרתו למס הכנסה לגבי השנה שקדמה לפציעתו והשנה השוטפת. את הבקשה לקבלת התגמול עבור תקופת הטיפול הרפואי בה לא היה הנכה מסוגל להשתכר למחייתו עליו להגיש בלשכת השיקום המחוזית בתכוף להזדקקותו לטיפול הרפואי האמור. נכה עובד שכיר הנמצא זמנית בטיפול רפואי עקב נכותו המוכרת - זכאי להחזר חלקו של המעביד בהפרשה לקרנות סוציאליות למיניהן. על הנכה להמציא ללשכת השיקום אישור המעביד, המופנה ללשכה עם פירוט הפרשותיו לקרנות השונות. התשלום יבוצע ישירות לפקודת המעביד. תגמול טיפול רפואי ניתן בעד ביטול מעבודה (חלקי או מלא) בגין מצב רפואי או בגין טיפול בנכות מוכרת. התגמול נועד לפצות נכה על חסרון כיס שנגרם לו בשל נכותו המוכרת בהתאם לביטול שנגרם לו. משום כך יזכה נכה שכיר שהתגמול מועבר ישירות למעבידו גם להחזר חלקו של המעביד בהפרשה לקרנות סוציאליות וזאת על מנת להבטיח את רציפות זכויותיו הסוציאליות של הנכה.

ORwind

New member
שוב בנוגע לתט"ר....

ראשית, ברצוני להודות לך, מר יעבץ, על הסבלנות והנכונות לעזור....כולי תודה.. כמו כן הייתי רוצה לדעת האם אני זכאי לדרוש תט"ר או עזרה כלכלית כלשהי ממשהב"ט? פציעתי הייתה לפני כמעט שנתיים, ואת הוועדה הראשונה עברתי לפני כחודש, והם שלחו אותי לסבב נוסף של בדיקות. אני יודע שזה עתיד לקחת זמן מה... בינתיים בחרתי להמשיך את לימודי, ואין לי שום מקור הכנסה (איני משלם בעבור לימודי). מה אוכל לעשות? אור

תפנה ותדבר עם העובדת שיקום!!

תסביר לה את מצבך ותבקש מענה לבעיותיך. תסביר לה שאתה לא יכול לחיות מאויר!!

למעלה