כשהקסם נגמר...

avi real

New member
כשהקסם נגמר...

כשהקסם נגמר: Led Zeppelin -In Through the Out Door -"אמא אמא מה קורה כשהקסם נגמר?" -"לאד זפלין מוציאים את In Through the Out Door" בדרך כלל כשכותבים ביקורות על אלבום (לפחות ככה זה אצלי) זה בא מרצון לכתוב כמה הדיסק שכותבים עליו משהו טוב ולפרסם שמו ברבים. לא הפעם! כדי לכתוב את הביקורת הזאת עשיתי משהו שמאוד לא רציתי לעשות וניסיתי לשמע את האלבום הזה שוב ופשוט הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להגיד את האמת ואין דרך קלה להגיד את זה In Through the Out Door זה אלבום גרוע!! זה מה שקורה שאנשים נכנסים לאולפן ולא באמת רוצים לעשות את מה שהם עשו כל כך טוב כל השנים זה מה שקורה כשמתבגרים ומתחילים להימאס אחד על השני הקול של פלנאט זה כבר ממש לא מה שהיה פעם ומה שנשאר מהקול המדהים שלו פשוט לא מצליח להחזיק אלבום שלם הגיטרה של פייג' נשמעת מאוד מאוד עייפה וכבר בלי חשק וההתלהבות של פעם והעסק פשוט לא מתחבר ואני אתן כמה שירים בתור דוגמא שהם מייצגים את האלבום הזה- In the Evening- שיר פשוט מעצבן על הקול של פלאנט כבר דיברנו? שיר שנמרח בלי סיבה על כמעט שבע דקות וחוזר על עצמו בצורה משעממת איפה הרגש הכל כך מוכר ואהוב במקום זה אנחנו מקבלים שיר אגרסיבי ומשעמם Hot Dog- מה זה צריך להיות בדיוק??? אמרו לי שזה אמרו להיות שיר בצחוק אפילו בצחוק לא עושים כאלו דברים מין שילוב מזעזע של אלביס וקאנטרי שיר גרוע Carouselambra- שיר ארוך בלי שם סיבה שאני מודה מעולם לא היה לי את הכח לשמע את כל השיר הוא נמאס עלי הרבה לפני שהספקתי לגמור אותו All My Love- כבר מהרגע הראשון ששמעתי את השיר הזה היה לי תחושה שמשהו לא בסדר ואז הבנתי מה זה הריף המרכזי של השיר הוא לא הגיטרה של פייג' אלא הקלידים השיר הזה נכתב לזכר בנו של פלאנט אבל זה שיר שבכוח מנסה לרגש ולא מצליח להתקרב לזה משם מה זה שיר שהרבה מאוד אנשים אוהבים ואני לא מבין מה מוצאים בו לסיכום-הזפלנים היו עושים חסד איתם ואיתנו ולא היו מעקשים להוציא משהו שלא צריך לצאת לצערי הם לא הלהקה היחידה טועה בעיניין הזה ומוציאה אלבום כשכבר אין את זה ועל הקול של פלאנט כבר דיברנו?

ThE RhythM

New member
בתור מעריץ לד זפ

אני פשוט מסכים... אין מה לעשות הדיסק הכי גרוע שלהם.

GeForce 5

New member
אז ככה...

באופן כללי אינני אוהב ביקרות שליליות, לא משום שכל האלבומים טובים מבחינתי, אלא שאני מעדיף לשמוע אנשים שנהנו, אמרתי כבר פעם שאני מבחינתי משאיר סוג זה למבקרים ה"מקצועיים", הרי לשם כך משלמים להם.... אבל, הפעם, אולי בעקבות אופי ההודעות בפורום לאחרונה, שמחתי למצוא חוות דעת בנושא העיקרי שלו. אשמח לשמוע בעתיד גם ביקורות חיוביות שלך

ThePiper

New member
זה דיי מוזר...

או חבל שדווקא אלבום זה זכה להרבה הצלחה ואילו presence המצויין נתקל בהמון ביקורות שליליות, כאילו מה!? בחיים לא שמעתם את achilles last stand? (אם באמת לא שמעתם אותו אז כדאי מאוד שתרוצו לקנות את האלבום, כי שווה לשלם אפילו רק בשביל השיר הזה)

LadyG

New member
והקסם מה זה נגמר...

זו היתה לגבי אכזבה לא קטנה שהתחילה אמנם אלבום אחד קודם ב- presence. הקסם לא נשאר לנצח, זה פשוט בלתי אפשרי לזרות מאבקת הקסמים הזאת בלי סוף. Phiysical Graffiti, שאני זוכרת את עצמי עומדת בתור בחנות התקליטים בניו יורק ורוכשת אותו בזמן אמיתי, ברגע יציאתו לאויר, הוא הסמן האחרון לקסם. ככה זה, שום דבר לא נצחי.

SickAgain

New member
אתם פשוט טועים חברים ../images/Emo168.gif

מה אם אני אגיד לכם שמבחינתי בשני האלבומים שהוזכרו לעיל אין שום שניה ורגע מיותר?!. מבחינתי Presence הוא אחד הגדולים ביותר של זפלין. וגם In THrough.. מצויין. בונהאם הוא בונהאם, פלאנט סוחב בקצב, ג'ון פול ג'ונס בכלל פורח עם יצירות כמו CArouselambara ועוד הרבה דברים מופלאים. רק פייג' בתקופת הסמים הקשה שלו פחות טוב ומפנה טיפה את קדמת הבמה. חוץ מזה, השתגעתם?!?! חילול הקודש, חברים! איזה רגש All my love ו I'm gonna crawl... איזה רעם ב In the Evening.. איזו עדינות וגרוב ב Fool in the rain. ולדבר עכשיו על Achiles אפשר עד מחר. ואותו כנ"ל בPresence. אתם יודעים מה הביעה, אני אגיד לכם מה הבעיה. כמו רוב המעריצים של זפלין והאוהבים שלהם בארץ (וגם בעולם לפי דעתי) אתם לא מסוגלים להתחבר לשום דבר חוץ מ4 הראשונים שלהם. וחבל. תצאו מזה, זפלין זה הרבה יותר מרוק כבד ו whole lotta love!!! זה גרוב, זה רגאיי, זה פולק, נשמה, קאנטרי, בלוז טהור, בלוז אקוסטי, בקיצור זה זפלין...בתור מי שעקב וחקר אותם (באמת לעומק) במשך תקופה ארוכה, אני בתור מעריץ גאה, יכול לאמר שאין להם דבר דומה בכל שלב ושלב בהתפתחות שלהם. כשציפו מהם להפגיז בהוי מטאל הם הביאו את האקוסטיות של האלבום השלישי. כשרצו מהם עוד סטרווי, הם קיבלו את הפסיכדליה השחורה של No quarter, והגרוב המדהים של the crunge. תצאו מזה, זפלין זה כלל וכלל רוק כבד טהור! וזה היופי שלהם. לי קשה לקבל בנאדם שלא מתמוגג מSouth Bound Suarez של In Throug.. כמעריץ זפלין, אולי זה יהיר למדיי, אבל אני לא יכול פשוט, תשמעו את: baby, when you walk the sweet walk, are you walking good? אני מבין שרובכם אולי סגורים בחדר הרוק הקלאסי, אבל זפלין יצאו ממנו מהר מאד, ולא השאירו את המעריצים שלהם באותו מקום ש Black Dog נשאר. תנו לזה עוד צ'אנס! כמו שהזכרתי, אתם חברים ציפיתם, כמו המבקרים בזמנו, שהלהקה (כמו להקות רבות וטובות) תדרך במקום ותתן כל אלבום ואלבום מין המנוני רוק לאיצטדיונים פתוחים וחבל שאתם כמו שאר האנשים שאוהבים זפלין נעצרים כאן ולא ממשיכים לעבר חלק מהדברים, האולי פחות נגישים שלהם!

ThE RhythM

New member
לא...לא מסכים כ"כ

אם כבר חייבים להגדיר עד איזה אלבום הם באמת מוצאים חן בעיני, אז זה עד השישי, פיסיקל גרפיטי. אני לא חושב שאפשר באמת להגיד על houses of the holy או פיסיקל משהו רע. ובקשר לשאר- יש שם כמה יציאות טובות כמו Achiles last stand, Nobody's fault but mine, I'm gonna crawl, In the evening ועוד מעטים, אבל הם באמת לא מתקרבים לרמה של קודמיהם...

SickAgain

New member
תצא מזה, זפלין זה לא רק רוק! ../images/Emo59.gif

יש בזה גם המון פאנקיות גרובית..תקשיב לעוצמה של "the crunge" ו Trumpled under foot של black country woman של for your life.... תקבל את זה שזפלין עשו דברים הרבה יותר מגוונים בהרבה תחומים מוסיקליים, כושר ההמצאה, והביצוע שלהם שלקח כל שיר וגרם לו להשמע זפליני . עכשיו אתה מבין למה מאט מאד אנשים מצליחים לגעת ולהתקרב ליצירות מופת כמו carouselambra מאלבומם האחרון. מכייון, שרוב הקהל שלהם, בא כמוך ממקומות שמוסיקה כזאת לא נשמעת אצלם כ"אין".

ThE RhythM

New member
נו!

כל השירים שהזכרת עכשיו הם מאלבומים שאמרתי שאני כן אוהב! אפילו מאוד! (חוץ מ-carousleambra) פשוטin through the out door לא מתקרב לרמה של מה שקדם לו לדעתי. את the crunge, black country woman וכו' אני מאוד אוהב, לא הבנתי איך הגעת למסקנה שאני לא מקבל את זה...

גדי שבת

New member
מסכים איתך

גם אני אוהב את In Through the Outdoor וחושב שהוא אלבום טוב בסה"כ וגם את presence, אם כי במידה פחותה. ולמרות שאני מעדיף כל אחד מהשישה שקדמו להם, מה שבאמת יפה זה השאיפה לשנות ולא לעשות את אותו אלבום שוב ושוב על פי נוסחה מנצחת. והם ידעו לעשות זאת טוב מהרבה להקות בנות זמנן.

אני כמו הרוב,

מאוד אוהב את זפלין של ה 6 הראשונים, ולא של ה2 האחרים. זה כמובן אותו סאונד.. הגיטרה נשמעת אותו דבר, הקול והתיפוף נשמעים אותו דבר.. אבל.. זה לא זה! לא יודע להסביר את זה. ועכשיו לעוד שאלה, איזה אלבומים אתם מעדיפים שך הלהקה? 1+2+4 או 3+5+6? אני מעדיך את 3 ו 5 ו 6, בייחוד את 3.

Sith Master

New member
הסבר...../images/Emo19.gif

בתור מעריץ צעיר של הזפלינים. הסבר בבקשה למה אתה מקטלג את 1 2 4 כשונים מ 3 5 6 ולא לפי סדר אחר.

לפי דעתי..

1,2 ו 4 הם יותר נגישים, והשירים בהם הרבה יותר מפורסמים (למעט 2 שירים ב3). הם הרבה יותר אלבומי בלוז ובלוז רוק. 3,5,6, לדעתי אפשר להגיד עליהם שהם יותר "מתקדמים", יותר בשלים. יותר מה שאני אוהב.. שוב, זה קיטלוג עצמי שלי. אם למישהו יש קיטלוג אחר, שיגיד.

למעלה