כשהעבר לא מרפה

מצב
הנושא נעול.
כשהעבר לא מרפה

כשהעבר לא מרפה
אני לא בטוחה שזה המקום המתאים לשאול אבל אנסה את מזלי.
הייתי בטיפול CBT מוצלח שעזר לי מאוד בלפתור כמה בעיות שהפריעו לי מאוד בחיים. הפתרון אבל היה חלקי בעיני כי אני מרגישה שלא משנה כמה אני משתמשת בכלים שקיבלתי, משהו בי מחזיר אותי כל הזמן אחורה למקומות משמעותיים בעבר. העניין הזה לא מרפה ומפריע לי בעצם להמשיך קדימה עם החיים שלי. האם אני צריכה לחפש טיפול מסוג אחר?

CBT טיפול שטחי או גם טיפול עמוק

כשהעבר לא מרפה
אני לא בטוחה שזה המקום המתאים לשאול אבל אנסה את מזלי.
הייתי בטיפול CBT מוצלח שעזר לי מאוד בלפתור כמה בעיות שהפריעו לי מאוד בחיים. הפתרון אבל היה חלקי בעיני כי אני מרגישה שלא משנה כמה אני משתמשת בכלים שקיבלתי, משהו בי מחזיר אותי כל הזמן אחורה למקומות משמעותיים בעבר. העניין הזה לא מרפה ומפריע לי בעצם להמשיך קדימה עם החיים שלי. האם אני צריכה לחפש טיפול מסוג אחר?
CBT טיפול שטחי או גם טיפול עמוק
למעיין שלום רב ותודה על השאלה המרתקת. במילים שלי הייתי מתרגם את שאלתך: האם CBT יכול לטפל בבעיות נפשיות "עמוקות" הקשורות לילדותנו?

ובכן התשובה התיאורטית היא כן בודאי. יחד עם זאת לטיפול CBT יש גם היבט של עזרה מיידית בתסמינים שמפריעים לנו בחיים. הטיפול בתסמינים, כמו דיכאון או חרדה, נעשה על ידי הפעלה של "טכניקות", של מתן "כלים" שמאד עוזרים, כפי שאת מספרת.
ל- CBT יש גם רובד עמוק שמתייחס למה שאנחנו קוריאם "סכמות", דהיינו האמונות שיש לנו על עצמנו, אל הסובבים, על החוקים שמנהלים את העולם. סכמות אלו קובעות את דרכי ההתמודדות שלנו בעולם, את האישיות שלנו.
אמונות אלו יכולות להתקשר גם במצבים או בתגובות "טוטאליות" שלנו באותם המצבים. מצבים שבהם אנו מגיבים כאילו שאנחנו ילדים קטנים, או שמגיבים כאילו שאנו מזדהים אם הורה ביקורתי או צורות אחרות של תגובה מוחלטת, אפילו יוצאת דופן שפתאום משתלטת עלינו. חוקר חשוב בשם ג'פרי יאנג קרה לאותם המצבים "modes" בעברית קוראים לזה "מצבי סכמה".
ה- CBT בהחלט אמור להתייחס לרובדים אלו של האדם. גם בגרסה ה"סטנדרטית" וגם בגרסאות "מתקתמות" כגון טיפול ממוקד סכמות. יתכן שבטיפול המוצלח שעברת נקבעו מטרות חלקיות, או שהמטפל/ת פחות מאומנ/ת לטפל ברובדים העמוקים יותר, או שמראש נקבע שזה יהיה טיפול מעשי קצר טווח. טיפול ברובדים העמוקים של האישיות לוקח יותר מזמן מאשר טיפול בבעיה התנהגותית כגון הימנעות כזאת או אחרת.
טיפול ברובדים האישיותיים עשוי לקחת בסביבות שנה של עבודה הכוללת שימוש בדמיון, טכניקות חוויתיות כמו כתיבת מכתבים וכדומה.
הייתי מציע שתתיעצי עם אותו/ה מטפל/ת שטיפל בך האם יש אפשרות להמשיך את הטיפול לכיוון הזה איתו/ה, או לקבל ממנו/ה המלצה למטפל CBT שעובד באותן הגישות המתקדמות, במיוחד טיפול ממוקד סכימות.
אל תוותרי לעצמך, נראה שיש משהו לא מספיק שלם בתוכך וחשוב להתעקשה לדבר על הדברים האלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה