כשהחבר לא עובד.

כשהחבר לא עובד.

העניין אצלי הוא קצת מוזר. אני בת 25 עובדת בארקיע וחיה כבר שנתיים עם בחור מקסים. המשפחה של אותו בחור מאוד עמידה והם נותנים לו כסף מכוניות וכל מה שהוא מבקש. מהסיבה הזו חברי לחיים מתנגד לעבוד. בזמן האחרון התחלנו לדבר על חתונה. ואמא שלי מפחדת שיקרה לי מה שקרה לה. גם היא התחתנה עם גבר ממשפחה עמידה שלא עבד. לאחר מכן רב עם הוריו והפסיק לקבל מהם כסף. והוא פשוט לא הצליח לעבוד בשום עבודה עד שהם נפרדו. בשביל השקט הנפשי של אמי ושלי אאני מבקשת מחברי למצוא עבודה לפחות זמנית רק שאני אראה שהוא יכול לעבוד. הוא מסרב וטוען שאם אני לא סומכת עליו אז יש לנו בעיה רצינית. ושאם אני כן סומכת עליו אז מה הטעם שיוכיח לי משהו. אמא שלי לא ישנה לילות בגלל זה. וגם אותי זה די מטריד. האם יש לי זכות לדרוש ממנו לעוד רק כדי להוכיח לי שהוא מסוגל? בתודה

adam33

New member
אמידה

ראשית אני חושב שאת צודקת שנית תבדילי בין בטלן לבין שנוררן אם החבר שלך משנורר מההורים שלו ואת יודעת שזה "עובד" יכול להיות שבשלב הראשוני זה נוח וטוב בסופו של דבר ההשלכות הינן אחרות ההורים שלו ירצו גם לדעת כל מה שקורה אצלכם " בעל המאה בעל הדיעה" הבטלה מביאה אדם לידי שעמום ובסופו של דבר גם לידי עבירה ומעבר לכל אדם שהוא לא פפרודוקטיבי זה יתבטא במוקדם או במאוחר גם ביחסים בבית ובזוגיות שלכם ולכן שוחחי איתו על כך שוחחי עם ההורים שלו אני בטוח שהם יהוו לך אוזן קשבת לפעמים גם לעבוד בחצי מישרה במה שהוא אוהב זה כבר טוב..אין צורך ישר להעמיס עליו ולחייב אותו להביא מיליונים ברגע שהוא יעבוד בשביל שקלים..הוא גם ירצה לעבוד בשביל אלפים..

"הבטלה אם כל חטאת"....

ממש לא מסתדר לי בחור צעיר שחי ע"ח הוריו האמידים ו"עמידים"... מילא בחור שאחרי השרות הצבאי הולך לנקות שנה את הראש בחו"ל, או לחילופין בחור המפנה שנים ארוכות ללימודים והשתלמויות, אבל כדרך חיים נראה לי ממש לא לעניין. זה גם אומר הרבה על אופיו, יצור בלתי פרודוקטיבי בעליל... תחשבי טוף טוף...אם את רוצה פרזיט כבן זוג, אפילו יהיה עשוי מזהב ועטור ביהלומים, פרזיט הוא פרזיט!

allan

New member
במקרה שלו

הוא צודק גם אותי זה היה מכעיס ומה זה בעצם מוכיח לך ..... נגיד שהוא יעבוד אז מה ??? הכי חשוב זו ההרגשה שלך באופן כללי והמעורבות שלו בכאב ובשמחה שלך.... לא עלינו יכול להיות מצב שבו הוא גם לא יוכל לעבוד (תאונה או נכות חס וחלילה) אבל אם את מאמינה בו אז תוכלו להתמודד עם הכל תוציאי את אמא שלו את אמא שלך ותשארי לבד עם הענין ותשאלי את עצמך רוצה אותו או לא.... היתר כבר יהיה קל אם תתמודדי עם זה לבד כי רק את צריכה לחיות איתו ולא הם.... קאפיש ?
בהצלחה

אגמית1

New member
אם הוא לא עובד - מה הוא כן עושה?

באמת נשמע לי תמוה - מה הוא עושה כל היום? זה לא מעצבן אותך שהוא רוצה להתחתן, כלומר להקים בית ומשפחה ולא להיות מסוגל לדאוג לצרכים המינמליים? כמה זה בוגר? זה בן אדם שבשל לחתונה? נשמע לי שבאופן עקרוני הוא מתנגד לעבוד וזה מצייר לי פרזיט (גם אם את אומרת שהוא מקסים) נראה לי שלעבוד זה דבר בסיסי, לא רק בגלל הכסף. אי אפשר לחיות כל החיים על חשבון ההורים. ומה יהיה אם ההורים שלו כבר לא יהיו? גם אז הוא לא יעבוד, אלא פשוט לאט לאט יבזבז את הכסף שלהם? ואיזה מין דוגמא זאת לילדים שיוולדו לכם? הרבה סימני שאלה...

למעלה