כשאתם פוגשים

שומר 23

New member
זה תלוי מאוד ברמת השנאה..

לפעמים ארחם שאגב זה פתרון מושלם להתגבר על עצבים.. ולפעמים אני מתוסכל מחוסר ההבנה שלהם בחרדים.. וכמובן שלפעמים הדם עולה לי לראש.

אז אני

נעצבת אל ליבי (הרגשה) וחושבת על כך שהשנאה הזאת עוצרת הרבה אנשים מלבדוק את האמת. (הרגשה) ואז אני מכוונת יותר ב"השיבנו ה'" ונס שהגבתם, זה כמעט היה מונולוג

תפילת שוא !

ויעויין אי שם במהרש``א שנשאר בצריך עישון על דברי ברוריה ``התפלל עליהם שיחזרו בתשוקה``! ואין זה דומה לתפילת אדם על עצמו שהינו בגדר הבא ליטהר מסייעין אותו. אך גבי תשובת אחרים אין יראת שמים בידי שמים

אולי בגלל שאתה תימני אתה מתעלם מדברי הזוהר

בפרשת וירא שמצוה לו לאדם להתפלל על הרשעים כדי שיחזרו למוטב ולא יכנסו לגיהנום.

שיציג את המאמר למהרשא

שנשאר בצ``ע, בהיותו עומד בסתירה לאומרם ``הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים``

לטעון לפלוני777? אין לי מה לעשות?

מה שאני יביא לו הוא כבר יודע או שעושה את עצמו לא יודע.. עכשיו הוא הביא גמרא בכוונה כי יש לו משהו נגד... אבל הוא יודע שלא התכוונתי לזה.. מה לעשות את כל התורה הוא למד ביום שישי לפני כניסת השבת תוך כדי עישון. וחשב שהוא דופק מישהו... ולא ידע שעל ר``ת לא רק האדמור מסאטמר סמך...

שיטת ר``ת מוצדקת בחו``ל

שהלא עינינו הרואות בשקיעה המתמשכת. אך לא כאן בארץ שלמרות שיצאו כבר 3 כוכבים ור``ת שמימיו לא ביקר בארץ זועק שעדיין יום הוא. וסתם כך מעניין אותי לדעת על איזה ר``ת כבודו מסתמך? האם על ר``ת האשכנזי ? או הספרדי כפי קריאת המואזין ?

אם ישנו בידך מקור חזלי

שלא שזפתו עינו של המהרשא, אשמח להתעדכן. ואגב, לא הפריע לי שהאטמור נהג כשיטת ר``ת לקולא (שאף אני נהגתי בעבר כן) וכל תרעומתי כלפיך היתה שעבורי הנך מכנה עשיית מלאכה בבין השמשות כמוה כהתאבדות, אך הנך מחליק על חילול שבת של האטמור

למעלה