כשאני הייתי קטן..

markrin

New member
כשאני הייתי קטן..

כאשר נערה שחיבבתי רק הביטה בי-נדלקה בי אש כשנגעה בי באקראי..הרגשתי היי בלי עשב.. כששכבנו-לא היה לי קונדום,והיא לא רצתה אמצעי מניעה (כי זה מסרטן..כך אמרו..) וכל היום רק ספרנו את הימים הבטוחים.. והיה גם הרבה נשמה בכל זה ואילו היום,הקונדומטים חוגגים והנערות על כדורים והתקנים ויש אמצעי זהירות לחברים הקבועים ויש תוספת אמצעים למזדמנים..(מזדמנים-מושג מוזר לטעמי).. ואני..אני לא יודע מה עדיף אז,או היום. ואיפה הנשמה,אני תוהה. ורגע אחד,זה לא סיפורי סבא,וגם לא נוסטלגיה. מרק.

tairon

New member
שאלה? לא בכולנו נשארים שאריות ילדות? ומה רע בלהשאר ילד גם שאתה מבוגר?

markrin

New member
נשארים גם נשארים..

ותתפלא,אני חושב שזה לטובה. כי יש דברים שחוויתי בילדותי שאני מתקשה לחוות בבחרותי...

חיננית

New member
ככ קטן וכבר זקוק למניעה ?

מענין שכשהיית קטן כבר נזקקת ל אמצעי מניעה , בנות כמה היו הילדות הקטנטנות שפחדו להשתמש באמצעים אך לא פחדו להשתכשך איתך:))))))) הזמנים השתנו והיום מלבד הדתיות, אין כלל ערך שמירת בתולין שגם אז נשמע לי אידיוטי. אבל,גם מין מזדמן ,מה שזה אין היום בקרב הצעירים, לא נראה לי ממש מעשה חכמה. אך כל אחד ואחת ינהג בגופו לפי ראות עיניו. רק חשוב מאד השימוש באמצעי מניעה וכמורה לחינוך מיני חינכתי דורות של בני נוער כמה זה נחוץ כנגד הריון והיום כנגד אידס ויתר מרעין בישין. איב זוכרת את השיעור שלי מאתמול? ובאשר לנוסטלגיות מרק ,זוכרת את הימים הבטוחים האלו שכלל לא היו בטוחים ,ויש לי חברה או שתיים שיש להם ילדים יפים תוצרת הימים האלו. וכמליון סינים נולדו בשיטת הימים הבטוחים שנקראת בזרגון של המדריכים לחנוך מיני -השיטה הסינית על שם כל מלוכסני העיניים שיכולים להודות לשיטה על קיומם בעולמנו היפה. אז..חברה ...להזהר. כיסוי ראש לפחות..

markrin

New member
חיננית-כתבתי בדיוק להפך..

כתבתי בדיוק הפוך,אבל מה לעשות את הבנת הפוך על הפוך. כתבתי שאז לא השתמשנו בקונדומים וכיסויי ראש.. ואילו היום,איב מדברת על אמצעים לחבר,ועוד אמצעי למזדמן.. ועל סקס למטרת סקס..נו אז איפה הנשמה כאן בכלל.. עוד מעט אני אשמע פה כמו מישהו אחר..מאתמול.. אז חוזר בי...סליחה סליחה סליחה..

חיננית

New member
אין על מה

אין על מה לבקש סליחה ! אני תמיד שמחה להפיץ את התורה ,שבלי מניעה אין לקיים יחסים , זו היתה הזדמנות נוספת אם אמנע הריון בלתי רצוי אחד או חולת איידס אחת ---דייני. זה בסדר מרק..תירגע.:)

חיננית

New member
נכון.אז מה?

אז מה ..לאיועיל -לא יזיק האמן לי... ועל נשמה בענין..כבר דברנו לא מעט . ברור שעדיף עם נשמה יתרה.. אין על זה עוררין ואין טעם להוסיף על מה שנאמר . ובכז ,חשוב לי שהנוער ידע כמה מסוכן בלי מניעה או הגנה אישית כנגד מחלות מין. לא רק לדעת .אלא להפנים, וכמה יותר מהר וכמה יותר עמוק.!!

איב 1

New member
זוכרת המורה

אני, כידוע לכם, מאמינה במין מזדמן אבל לכול תעלול יש גבול. אני לא חושבת שכול היום צריך להזדיין אבל מידי פעם בקטע של ספונטניות אפשר.

איב 1

New member
נשמה?!?!?!?!

תסביר לי בבקשה איפה לעזעזל הנשמה בלספור את הימים הבטוחים? היום יש הרבה אמצעים לכול מיני מטרות אז אם החבר קבוע - הבחורה לא מפחדות ממחלות ומוותרת על הקונדום (וכמובן נשארת עם גלולות) ואם הוא זיום מזדמן אז חייבים להגן על עצמנו מפני מחלות + הריון. לא מסובך בכלל.... איב

markrin

New member
שמיים בקשו רחמים עלי..

יש לי איזו השערה לגביך איב בהזדמנות אעמיד אותה לדיון

קרני

New member
אזהרה... ! תשובה כבדה.... B-)

מוסר, ערכים ונורמות... משתנים כל הזמן על פי רוח התקופה. פעם האמונה באלים ודבריהם היו ערך עליון בל יעבור, וכנראה שגם התאימו לתקופה... אחר כך גישות ותפיסות אידיאולוגיות (סוציאליות יותר או סוציאליות פחות) צמחו, ברוח התקופה... והתווספו לערכים העליוניים ויצרו קונפליקטים, גם בינן לבין עצמן וגם בינן לבין קודמותיהן... אחר כך צמחו עוד קצת תפיסות, כדרישות הזמן המשתנה, ועוד קצת דיסוננסים וקונפליקטים ועוד קצת שאלות ותהיות: מי טוב יותר? מה טוב יותר? האחת: המוסר והערכים שלי הם הצודקים השניה: מה פתאום!? שלי! השלישית: הנורמות שלי הן החשובות ביותר הרביעית: על מה אתן מדברות?! התקופה השתנתה, הערכים והמוסר השתנו, אני צודקת, אני הנכונה והטובה יותר... וככה הן ממשיכות להן עד עצם היום ההוא... וכך גם החינוך שלנו נראה (כן, כן, גם החינוך המיני...) - מלא בקונפליקטים, סתירות בין ערכים, מוסר וחינוך... .... המממממ.....?!!!???

קרני

New member
משתנה כל הזמן... ומפתיע...

ואני בטוחה שהמוקצה של היום, יהיה לגיטימי בעתיד... ואולי להיפך...??!!? מי יודע לאן נצמח?!??! תעלומההההה...

naknik

New member
יותר מדי דברים משתנים

פעם היה לי דיון דומה אבל בקשר לשפה (שפת הדיבור ..) אחר כך הגעתי למסקנה שזה מיותר כמו עוד הרבה דברים בסופו של דבר הכל משתנה גם אנחנו ואם אני אשתנה בניגוד לעקרונות שלי .. ואבבוד בעצמי אז אני כבר לא בנאדם אני יודע שזה לא קשור כל כך

markrin

New member
תגובה קלילה..קרני

כל מה שכתבת-נכון. רק דבר אחד..יש מצב טוב יותר ויש גרוע יותר. אי אפשר לאמר על הכל-עינין של טעם. נכון שהיום יש אידס,אז כל היום מדברים על קונדומים. אבל,כל המדברות בגלוי על מין מזדמן ככלי קביל ולגיטימי חוץ מאספקט האנטי-מהפכה הפמיניסטית שבהצהרה הזו,כמובן, בכ``ז יש לי הרגשה לא טובה שפשוט חסר להן משהו מבפנים..

קרני

New member
אמיתות...

לפעמים כשלא ממש מקבלים, מבינים אידיאולוגיות אחרות, מיד מוצאים לנכון למצוא בהם רע, חוסר... כל כך טבעי... לא מדובר כאן רק על טעם ועל ריח. למעשה לא מדובר כאן בכלל על שכזה. אולי לא הסברתי את עצמי בצורה ברורה, שמשקפת את הרעיון שהזמנים משתנים, איתם האנשים, איתם הנורמות, איתם הצרכים, איתם הרעיונות, איתם התפיסה... אם יש בחסר או לא בחסר?!? שום דבר אינו מושלם, אלא בעיני המתבונן... קריאה שנייה... טוב, זה נראה לי לא רע... ;-)) ועכשיו?!

markrin

New member
עובר טסט בקושי..צוחק

אמרתי שמסכים איתך לגבי זה גם קודם. ועדיין,יש שיפוט של יותר טוב ופחות טוב לא כל מה שמחליף משהו קודם יותר טוב ולא כל דבר זה עינין של טעם עכשיו יותר טוב?

למעלה