כשאנחנו מתפקדים

hydrophonic

New member
כשאנחנו מתפקדים

ועל פני השטח נראה ש"חזרנו לחיים" כפי שכתבו פה בפורום אבל בפנים אנחנו חיים מתים לא עדיף לסכיזופרן לחיות אורח חיים לא שגרתי במונחים שלכם ולהרגיש טוב?

מדבר מתוך ניסיון ?

שלום , מי "חי מת" ? האם אתה אומר את זה מתוך ניסיון ? ולא בטוחה שהבנתי את שאלתך. האם אתה מתכוון שעדיף לא לקחת תרופות כדי לא לסבול מתופעות הלוואי ? אם זו שאלתך - אז אני חושבת שלא. עדיף שלא יהיו לך דימיונות ולא יהיו לך מחשבות שגויות. אורח חיים לא שגרתי - כמו שאתה מציין זה אורח חיים שלא מאפשר בכל מקרה הסתגלות לחברה ואנחנו הרי יצורים חברתיים , לא ? אגב - מה משמעות כינוייך ? הידרופוניק ? אלה - אביבית תמיד.

hydrophonic

New member
כן, אני מדבר מניסיון

לא התכוונתי שצריך להפסיק עם התרופות ולניק שלי יש איזו משמעות שתרצי לתת לו דיברתי על זה שלסכיזופרנים קשה להתמיד בעבודה למשל

kk300

New member
תגובה

אני לא מדברת מידע של ממש אלא רק מספר אחד שקראתי בנושא 'נפלאות התבונה' בספר מסופר על המתטיקאי ג'ון נאש שלקה בסכיזופרניה בגיל 30 בערך. בכל מקרה מסופר שם על זה שבשביל נאש החיים עם הכדורים היו חיים ריקניים, הוא פתאום לא ראה את כל מה שדמיין שהוא יישות אלוקית ומתגלים אליו כל מיני מסרים מיצורים מהחלל שרק הוא יכול לגלות אותם. ו|בדגש|בסרט "נפלאות התבונה" הפסיכיאטר של ג'ון נאש אומר לאילישיה (האשה של נאש) משפט שכואב הלב לשמוע אותו: "תחשבי שהרבה דברים שחשבת עעליהם בחיים שלך שמקרים שחשבת שקרו לך, אנשים שהכרת כל אלו לא מתו או נעלמו, אלא מעולם לא התקיימו" - ברוח הדברים לא ציטוט של ממש אז כמובן שאתה צודק, זה ממש קשה להתגבר ולהקפיד לקחת תמיד את התרופות - כי לכאורה המצב עם התרופות הוא יותר טוב. אבל כמה דברים - המצב בלי התרופות הוא מצב שקרי. הוא לא אמיתי. זה לא רק לשקר לבן אדם אחר אלא גרוע הרבה יותר לשקר לעצמך. זה אולי קצת דומה לבן אדם שיקח סמים - וכל הזמן הוא בהיי - וחושב על אני לא יודעת מה - זה קשה להתנתק לזה, התחושה הזאת ממכרת.אבל החיים האמיתיים עבור כל אחד הם לא תמיד נעימים וכו' תחשוב על בן אדם שאין לא סכיזופרניה בשבילו תמיד החיים הם כאלו- (אפרורים או בעלי משמעות מה שהאדם מקנה להם) אין את ה'בריחה' הזאת אני מזדהה איתך לחלוטין (כמיטב יכולתי בלי לחוש את זה על בשרי) אבל אני חושבת שלכל אחד יש התמודדיות ולכל אחד בתחומים שונים - לאחד אין משפחה הוא גדל יתום, לאחד אין אהבה וכו' לא חסרים מצבים קשים בחיים שלנו, ועל כל אחד מוטל להתמודד עם זה זהו מקווה שעזרתי, ומחכה לתשובה

אני די מסכים איתך

למרות שקשה לי לומר חד-משמעית עם זה טוב או רע, זאת אומרת, אם לתת לו יד חופשית או לא. אני כבר יום שלם מתבשל עם השאלה הזו, ואין לי תשובה חד משמעית, אולי בגלל שאני פשוט לא סכיזופרן ולא מסוגל לחוות את "אורח החיים הלא שגרתי" הזה. לא יודע. אבל הרי זה לא שאורח החיים הזה מסב עונג, נכון? זה לא משהו שאפשר להיות מאושר ממנו, נכון? אז אולי כן, כן צריך להתערב. אני לא יודע, הרי אנחנו מתערבים משום שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים טוב יותר מהשני מה הוא צריך, ויש לנו תמונה לגבי האופן שבו החיים צריכים להתנהל ולכן אנו פוסלים את דרך החיים של הסכיזופרן, אבל בסופו של דבר זו באמת לא דרך חיים שאפשר להפיק ממנה תועלת. הרי אי אפשר באמת לנצל את היכולות של האדם כשהוא נמצא באורח החיים הזה. ג'ון לוק אמר שהערך הכי יסודי של האדם זה התבונה, ולכן הוא חייב לנצל אותה, אחרת הוא כמו חיה. אורח החיים הזה לא מאפשר לסכיזופרן להשתמש בתבוניות שלו, לא? אבל מאוד קשה לענות על השאלה הזו כשאתה מציג את הדברים בצורה של "חיים מתים", מכך משתמע שכם הצד השני של המתרס בעייתי. מה אתה חושב?

kk300

New member
אני לא ניסיתי

לפסול את דרך החיים של סכיזופרן, מה פתאום. אני דווקא מאוד נגד כל האמריקניזציה שיוצרת את התבנית הקבועה (לימודים, ציונים, עבודה עד סוף החיים כסף כסף) ופוסלת את הדרך הישנה: קודם לחיות ואח"כ גם לחיות (לפי השיטה החדשה אתה כל הזמן "חי" בשביל רגע אחר והרגע האחר לא מגיע) אני אל חושבת שאני יודעת יותר ממנו. אני רק מנסה ללהגיד שלחיות עם הסכיזופרניה זה חיים בשקר עצמי

hydrophonic

New member
כנראה

שצריך להיות סכיזופרן בשביל להבין אני קורא לזה: הקלות הבלתי נסבלת של השפיות

kk300

New member
תראה,

אני מאוד צעירה (רק 18-19) ואין לי זכות דיבור ממש על ה'חיים האמיתיים'. כי אני בקושי יודעת מהם החיים עדיין. אבל, הנה אני אמורת לך שהחיים הם לא שיא האושר עלי אדמות גם אם אתה לא זכיזופרן, כי יש לך התמודדיות נוספות לצערינו. את קורא לזה "הקלות הבלתי נסבלת של השפיות" כלומר - קל להיות שפוי, אבל זה מצב בלתי נסבל, מבחינתך. אני הייתי קוראת לזה "הקלות הבלתי נסבלת של האי-שפיות" כלומר - הקלות עצמה (שהיא בכמה שהיא קלה לא נסבלת) של האי-שפיות.. כ"כ קל לנו (באופן בלתי נסבל) להגרר למצב של חוסר שפיות, חוסר התמודדות להגיע למצב של שקר לעצמנו - כי ככה החיים נראים יותר טוב כי ככה אנחנו נראים בדיוק כמו שאנחנו רוצים להראות בפני עצמנו... בסדר אבל זה לא אמת. זה רק נראה לנו ככה. אתה בעצם פוגע ברציונליות שלך. אתה חי בתוך חלום. מבחינתי לפחות, כמו שאני מסתכלת על החיים. עדיף שיהיה לך פחות טוב לכאורה אבל שהטוב שיש לך יהיה אמיתי, ולא מדומה. חלק ממה שמעצבן במציאות זה שהיא לא תמדי ורודה, ואתה אולי (נכון?) כשאתה לא לוקח את הכדורים היא נראית לך יותר ורודה מאשר כשכן, וזה אומנם גורם יל המחשבה רשונה לקנא בך קצת, אבל במחשבה שנייה אני שואלת את עצמי מה זה שווה אם זה הכל אשליה? אני קצת חוזרת על עצמי, אני יודעת, אבל אני לא בטוחה לגמרי שהבהרתי את הכוונה שלי ואני חס וחלילה לא מנסה להגיד לך איך לדעתי כדאי לך לנהל את האורח חיים שלך, אלא אני חושבת שלכולנו יש בעיות אבל הדרך להתמודדות עם הבעיות צריכה להיות דומה. בקשר לעבודה אני גרה בקיבוץ. גמרתי יב ואני הייתי צריכה להתחיל לעבוד ישר בסוף יב עבודה יומיומית מלאה בלי הנחות וכאלה, אתה יודע כמה זה היה קשה? הייתי (אני, רוב האנשים לא) בלחץ לא נורמאלי שבועות קודם: מהעבודה מהשגרה מההתמדה וכו' בסוף איכשהו עברתי את זה ואני עדיין נלחצת רק לחשוב על מה שהיה אז...(וגם על מה שעכשיו) ושוב אני אשמח אם תענה ותנסה להסביר את מה שרק סכזופרנים יכולים להבין וגם אם תגיד לנו מהם הקשיים וכו' בהצלחה רבה בהכל!

hydrophonic

New member
אני אנסה להסביר....

קודם כל את בחורה צעירה ואני מאחל לך רק הצלחה בדרכך ושהחיים שלך יהיו כל הזמן ורודים אם תראי אדם בכסא גלגלים תגידי לו למה אתה פשוט לא קם והולך? זה עניין של רצון קום ולך. האדם הזה לא יכול ללכת זה הכל נכות נפשית היא שונה היא לא נראית במבט ראשון והדברים הברורים מאליו לאדם ה"שפוי" כמו להיות במסגרת למשל, לאורך זמן למרות שזה לא קל לאף אחד לסכיזופרן זו משימה בלתי אפשרית פשוט כך, אדם על כסא גלגלים לא יכול ללכת, סכיזופרן מוגבל בכל כישורים אחרים זה הכל

kk300

New member
תודה! ../images/Emo13.gif

אני מבינה (עד כמה שאני כיולה מנק' מבט חיצונית) את המגבלות של סכיזופרן אני אמשיך עם הדוגמא שלך. אם היו אומרים לאותו אדם הנכה ברגליו: "יש לנו תרופה בשבילך ואתה תוכל ללכת" כל אדם היה מסכים לקחת את התרופה הזאת, נכון? אדם כזה אולי מקנא בך על זה שלך יש אפשרות לתרופות ולו אין. |4u|

kk300

New member
תיקון עצמי:

**"כי לכאורה המצב עם התרופות הוא יותר טוב" אמור להיות => כי לכאורה המצב בלי התרופות הוא יותר טוב

לא מכירה סכיזופרנים אבל

לגבי מניה-דיפרסיה ומניה "סתם" - התשובה היא לא. ממש לא. החיים במניה הורסים כל חלקה טובה: קשרים עם משפחה, חברים, קשר עם העולם החברתי המתפקד "שם בחוץ", יכולת תפקוד סבירה בתוך כל זה...... והחיים בדיפרסיה הם לא חיים.

hydrophonic

New member
בימים הראשונים

שלאחר הפסקת התרופות יש תופעות גמילה קשות לאחר מכן התחושה היא כאילו טווח עצום של רגשות שהיו חסומים מתפרץ ואתה אומר לעצמך וואוו איך לעזאזל ביזבזתי כל כך הרבה זמן עם התרופות הארורות האלו שהקהו את חושיי במקרה שלי לאט לאט טווח התחושות גדל וגדל עד שזה בלתי נשלט ואז אני חוזר לקחת תרופות המחלה הזו היא מחלה ארורה

חי מת כול מה שתגיד זה האמת

החים לכסיזופרן קשים מאוד קשה להםההתמודדות היום יומית בתמדה מה שלנו האנשים הרגילים קל להם זה מאוד קשה וקשה להם עוד יותר עם התרופות התרופות מדכאות אצלהם הרבה דברים שלנו האנשים הלא חולים הם דברים של מה בכך כולל ענין הסקס אמת שתופעת הגמילה קשה להם ואז כמו שהוא מספר יש רגשות מיתפרצים של תיסכולים של הפסד עד הנפילה הגדולה שלהם שוב כסיזופרניה היא מחלה ארורה שלא משאירה לחולה שום חלקה טובה זאות מחלה שרדפה רודפת ותרדוף אותו עד יומו האחרון הקושי הכי גדול הוא של המישפחה וההיתמודדות עם המחלה והחולה יחד אין מרפא מימחלה שכזאות כמו בכול מחלות הנפש עם השנים מחלת הכסיזופרניה לובשת פנים אחרות והיא הופכת לפרקינזוניזים ( הם מקבלים מחלת פרקינסון בגלל היותם צורכים תרופות מדכאות ) וגם במחלה הזאות יש את המחלה הנילות של כסזיופרניה על כול פניה בפרקינזוזניזים חולים לרוב כול חולי הנפש לאחר שצרכו תרופות מעל 25 שנה

כן סמסרה אכן בדוק וידוע

עדות חיה לכך היא אמא שלי ועוד הרבה מטופלים שאני מכירה במיסגרת עבודתי

למעלה