כשאין חשמל - עצות

mashinaman23

New member
כשאין חשמל - עצות

אני זקוק להסבר או מדריך כיצד להכין כלי כל שהוא כמו עששית למשל(מנורת נפט) שיכול להאיר בצורה גבוהה מקום שאין בו חשמל... תודה מראש לעונים!

פעם היו מנורות על ספריט קראו להם

לוקס . היו מנפחים את מקום הספירט . וזה הייה בוער ונותן אור לבן כמו פלןרוצנט .בסככות של אבטיח יש מנורות כאילה . איפו שאין חשמל

mashinaman23

New member
קצת יותר הסבר

מה זה ספריט? איך משיגים את זה? ומה צריך לנפח בזה.... תודה על העזרה

מאגר

New member
בעבר ניתן היה לרכוש פנס נפט שניקרא

לוקס בתוך הפנס היה פתיל מרשת וכאשר היו מנפחים את הלוקס עם המשאבה שלו היה נוצר לחץ של נפט שהיה הופך לאידי נפט שהיו מדליקים את הפתיל הוא היה מתלהט לצבע כמו הלוגן. נירא לי כי כיום ניתן להשיג את זה אולי בכפרים הערביים או הדרוזים או במושבות הבדויים באשר הם. למרות שהיום גם הבדויים משתמשים בגנרטורים קטנים במקום שאין חשמל.

אולי איפו שמוכרים אלטה זכן אולי

תימצא שם . איזה פתילייה ישנה . ליבנות לבד זה מסובך . זה אולך עים איזה חור זעיר בצינורית שצריך לנכז את בליכלוך .

mashinaman23

New member
אם יש למישהו תמונה

שאני יצליח להבין ממנה טוב איך זה נראה אני יודה לו מאוד אם הוא יעלה אותה

רשר

Well-known member
מנהל
עששית כך נקרא בעברית פנס נפט

לוקס להבדיל הוא פנס נפט או כל דלק אחר שעובד בלחץ (משאבה או חום) והאש מחממת גרב מחוט אסבסט שמפיצה את האור, היום כבר עוברים לשיטה חדשה LED-לד שהוא דיודה מאירה מחשמל של סוללה וצריכת החשמל לעומת תפוקת האור תגרום תוך זמן קצר להעלמות כל העששיות והלוקסים (גם בענף הדייג). תמונות נוספות בגוגול "עששית" או "לוקס" ותמונות

מעט היסטוריה

בשנים 1950 עד 1960 . היו במעברות עשישיות לעולים החדשים . לא הייה חשמל . בשנת 64 אני שמרתי על מיתקן לא בצבא עים לוקס . בסככות של אבטיחים איפו שאין חשמל יש עדיין לוקסים . היו זמנים בתקופת העשישית לא הייה מה ליגנוב . והדירות לא היו כימעט נעולות . בשנת 1955 חיברנו חשמל לקרון שגרנו בו . וכך עברו השנים שהיום הכול אצלי דגיטלי

s h i r d a n

New member
תאורה

שייקח תאורת חרום עם מצבר נפרד בלי אש עשן וזיקוקין דינור.

למעלה