כרמליה, חיפה

Luring Monkey

New member
כרמליה, חיפה

הייאנחנו עוברים מתל אביב לשכונת כרמליה. אנחנו לא מאוד מכירים את האיזור, ונשמח לטיפים או לדעת מה כדאי להכיר באיזור כרמליה ומרכז הכרמל. נגור ברח׳ נוגה. יש לנו תינוקת וכלבה. יש לנו רכב, אבל אנחנו רוצים ללכת כמה שיותר ברגל לקניות/בילויים. כמה שאלות:- הכלבה שלנו מאוד אוהבת את גינות הכלבים בתל אביב. איפה נוכל לשחרר אותה ולתת לה לרוץ מדי יום? יש אולי מפגשי כלבים במרחק הליכה מהרחוב שלנו?ביקרנו בגן שמואל. יש עוד גנים שנחמד ללכת אליהם באיזור?מסעדות/בתי קפה טובים באיזור? ובכלל דברים שכדאי לנו להכיר ולדעת על כרמליה?תודה רבה!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
הגן השכונתי הוא אכן גן שמואל; יש עוד כמה לכיוון מרכז הכרמל

אחד קטנטן בפינת וולפסון מוריה, ואחריו זה שליד הסינמטק. בכל מקרה אני לא בטוחה עד כמה מותר/מומלץ לשחרר כלבים בגנים האלה. לבירור מפגשי כלבים הייתי מתייעצת בפורום כלבים.
&nbsp
מסעדות יש בלי סוף על ציר מוריה ובמרכז הכרמל, כדאי להתייעץ בפורום "ביקורת מסעדות" (פשוט לחפש "חיפה" ולהתחיל לקרוא המלצות). המקומות הקרובים אליהם הם בקצה רחוב צפרירים, למשל הפאב "צפרירים 1" שהומה מאנשים כל ערב (אישית לא התחברתי). במוריה יש סניף של קונדיטוריית "שני", אחלה עוגות, בית קפה נחמד מאוד (וכשר). לכיוון הסינמטק יש סניף קטן של המסעדה האסיאתית "מינה טומיי" בקסטרא (שנקרא "מינה טומיי סטיישן"). התפריט מצומצם יותר אבל אני חושבת שזה הסושי ההגון ביותר באזור (יש גם מוקפצים ועוד קצת מסביב).

talitush

New member
והכי טוב קפה לואיז ממש ליד צפרירים 1

אוכל מעולה. ףמומלץ.

trilliane

Well-known member
מנהל
ואללה, שכחתי ממנו; לא זול אבל אוכל טוב (בסגנון בריאותי)

צליליתה

New member
אני מכירה מי שמשחררים כלבה בגן האם

לא בטוח שמותר, אבל כנראה שזה נהוג

כל הקטע בין כרמליה למרכז הכרמל חביב, יש חנויות קטנות ומיוחדות, בתי קפה, מסעדות.

לטעמי, המקומות הנחמדים קצת מתחבאים: בית קפה קטןטן ששכחתי את שמו בהיינריך היינה, שניים סוכר, בתחילת רחוב קדימה, קפה בריסל, במוריה, אבל מאחורי הבניין, ובמרכז עצמו, הקונדטוריה של גל, וממש ליד, קפה מנדרין, שניהם נמצאים מאחורי הבנין מרוחקים מהרעש של הכביש, ולשניהם יש גינות נהדרות ומאוד נעים לשבת שם

מכיוון שאני איני בעלת הכלבה אני אתקשה לתת פרטים מדויקים, אבל אני יודעת שחלק מהבתי קפה שציינתי כאן מקבלים כלבים בברכה

ברוכים הבאים לחיפה!

trilliane

Well-known member
מנהל
הקונדיטוריה של גל לא זולה, אבל מאפים טעימים

שמעתי שארוחות הבוקר שם מוצלחות, טרם יצא לי לנסות (לא ציינתי קודם כי זה כבר ממש במרכז הכרמל וכבר פחות קרוב לכרמליה). אם כבר הזכרנו את מרכז הכרמל, לג'נדה היא הגלידה החביבה עליי בחיפה
וממש לידה נמצאת מסעדת הבשרים "מיט" שמציעה עסקיות במחיר שווה (אם כי אהבתי אותה יותר בגלגולה הקודם).

Luring Monkey

New member
מעולה! לג׳נדה היא הגלידה החביבה עלי ברוטשילד, כאן בת״א :)

כיף לשמוע שיש גם במרכז הכרמל

סתם מבקרת

Active member
ב"וילה כרמל" ממש מול גן שמואל ארוחות בוקר נחמדות מאד בגינה

נעימה ואפשרות לשבת גם בפנים.
יש עוד גן משחקים בכרמליה, לא זוכרת מה שם הרחוב שהוא נמצא בו אבל הוא ממש ליד רחוב לאה וקרוב לבית הכנסת השכונתי

trilliane

Well-known member
מנהל
אכלנו שם פעם (עם קופונים) וארוחת הבוקר הייתה קצת מאכזבת

שום דבר מיוחד או מעניין... ולא מהזולות. המקום עצמו נעים אבל בעיניי יש ארוחות בוקר טובות ממנה בעיר (אפילו זו של גרג, לצורך העניין).

elian18

New member
ברוכים הבאים לכרמליה ! אנחנו שכנים

רחוב נוגה , הוא רחוב טוב , קרוב למרכז הכרמל , כאשר את יכולה לעבור דרך השביל של צדקיהו
ואז להמשיך ישר ללוטוס ( שם אני גרה ) ומשם לקלר ואת מגיעה למרכז , הליכה של 10 דקות . במרכז הכרמל יש לך
הכל מהכל , קופת חולים - ד"ר רש וסניפי בנקים ושופרסל ועוד .. ישנם גם הרבה גנים באיזור , לאורך רחוב קלר , רחוב קדימה
וגם במוריה . בכל מקרה , מדובר באיזור מעולה ! תהנו

trilliane

Well-known member
מנהל
רק חבל שהגבת לי ולא לפותחת השרשור

אני קיבלתי הודעה לדואל על התגובה שלך אליה...

ruven7

Active member
את השכונה לא ממש מכיר

יש בכניסה חנות שמכינה כריכים לא רעים בכלל, ממליץ על חומוסיית 'הבוטקה' במוריה 9
בכלל במרכז הכרמל שזה די קרוב אליהם לא חסר מסעדות,בתי קפה ופאבים.מנסיונם של אחרים קפה בריסל טוב, גם 'חצרה' בפינת הנשיא-הביכורים (אם עדיין פועלת)
יש פאב-מסעדה אירי 'הדיוק' במוריה,אישית לא התלהבתי

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בטוחה ש"חצרה" קיימת, אבל זו הייתה מלכודת לשומרי כשרות

ישבנו שם פעם אחת, לא היה מוצלח (לא האוכל, לא השירות ולא האווירה) ולא חזרנו שוב. כתבתי על כך ביקורת בפורום ביקורת מסעדות.

ruven7

Active member
לא יודע לגבי כשרות

יצא לי להיות כמה פעמים והיה בסדר, גם אני לא בטוח שעדיין קיימת או התחלפה
ה'דיוק' מבחינתי בפעם האחת שהייתי היתה ממש אכזבה וקראתי עליהם עוד ביקורות שליליות

trilliane

Well-known member
מנהל
הם היו כשרים

המנות היו יפות בגודלן אך מאכזבות חלקית בטעמן; זמן הכנתן היה ארוך (הודיעו, ועדיין); ולמען האמת סיום הארוחה באקורד צורם השאיר לי טעם מר בפה (קנינו קופונים ולא הסכימו לכבד את התנאים המפורסמים עליהם כלשונם). מקשרת לביקורת שכתבתי לפני שנה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=171940989
אולי בהמשך הם השתפרו, אנחנו כבר לא חזרנו לשם.

ruven7

Active member
עניין של טעם בלי ספק

אני מצאתי את המקום בסדר,לטעמי
הדיוק לא.אני יודע מה זה נזיד אירי ומה שהם הגישו שם היה רחוק מאד מזה.השירות גרוע ומחירים מנופחים.
ניסית את "לחם ארז"? בזמנו לקחתי קורס באסכולות באודיטוריום ואכלתי שם קבוע (לפני שהמקום שודרג) וממש נהניתי.טעים,משביע וזול יחסית.

trilliane

Well-known member
מנהל
מעולם לא אכלתי ב"דיוק" ובלחם ארז בחיפה אולי פעם אחת, לא בטוח

הסניף של לחם ארז עדיין קיים? משום מה היה נדמה לי שנסגר / התחלף במשהו אחר.

ruven7

Active member
לא נסגר,שודרג ושופץ

בעניין ה'דיוק' ולמרות שאני לא ממש בררן - ממש אכזבה
הייתי שם פעם יחידה לפני שנתיים לפחות, מבחינתי זהו
אם את חובבת חומוס ומה שמסביב ממליץ על הבוטקה המוריה 9, זול ,טעים, שירות אדיב
ב'לחם ארז' המנה האהובה עלי היא השקשוקה....טעים, משביע, מחיר סביר (לפחות אז, לא הייתי שם זמן מה)
אוהב גם את הכריכים של 'טוק טוקי' וגם גר לא רחוק משם

למעלה