כרמים

אחשל

New member
כרמים

ניצלתי את החזרה מסיור בדרום עם קולגה, לצהריים מאוחרים בכרמים, סקרן אחרי לא מעט ביקורות שקראתי עליה. השלט בכניסה אומר "מסעדת שף" ו"מטבח שף". המקום פסטורלי, רומנטי משהו, משרה רוגע. בחרנו לשבת בפנים, למרות הקרירות שהשרה המיזוג. צרימה גדולה - השולחנות החשופים נראים פשוט רע בהשוואה לכל מה שמשדר מראה המקום, נראים כאילו יש עליהם כתמים צהובים חומים שמקורם לא ברור. מפות פשוטות היו משדרגות את המקום פלאים... טוף, נעזוב ת'עיצוב שהוא ממילא לא הצד החזק שלי
, ונעבור לאוכל: לראשונות דגמנו-
קפרצ'יו חציל-חציל בלאדי קלוי על הגריל עם קוביות גבינה בולגרית בתחמיץ שמן זית, לימון ועשבי תיבול. החציל מוגש קלוף ומשוטח על הצלחת ומעליו קוביות גבינה עדינה ותחמיץ (שם מוזר לרוטב, אבל הולם...) שמורכב מקוביות קטנטנות של פלפלים, עשבים קצוצים (פטרוזליה ועוד) ושמן זית
סופלה בקר שכתבו עליו כאן לא מזמן והייתי חייב לנסות - על צלחת מאורכת מוגשים ארבעה כדורי בשר קטנים (פינג-פונג) כ"א מהם מונח על פרוסת קישוא קלוי. נראה מעט וקטן, אבל - הקציצות טעימות מאוד, למרות שמילוי הטחינה לא כ"כ מורגש. הרוטב שמעטר את הצלחת מעדן את טעם הקציצות ומוסיף להן לא מעט.
לחם - הוגש עם קערית שמן זית ובלסמי שהיו מלוחים מדי (ראו את גרגרי המלח הגס בתחתית הכלי...) וקערית נוספרת של מקלות קולרבי מבושלים בכורכום - לא כ"כ טעים. הלחם עצמו מצויין, אבל לא נאמר לנו שהוא עולה 10 ש"ח... לעיקריות נבחרו:
צוואר כבש עם שלושה סוגי בצלים - מנה מיוחדת שאינה מופיעה בתפריט והוצעה ע"י המלצרית. שלוש פרוסות עבות של בשר שפשוט נשר מהעצם, טעים טעים ורך (למעט פינה קטנה שהתייבשה...). מבין שלושת הבצלים היחיד שניתן היה לזהות - כרישה.
קציצות טלה על מצע במיה ופירה - טעם המיוחד של בשר טלה מורגש ונעים, אבל הקציצות היו דחוסות מדי וקצת יבשות. לטענת הקולגה היהה מעט מדי במיה במנה
. שתיה (כלולה בעסקית) - ד. קולה ואשכוליות אדומות. בנוסף ביקשנו וקיבלנו קנקן גדול של מיים קרים (ממש לא טעימים
) הנזק - 148 ש"ח לפני. השירות היה זריז, יעיל, ונעים. מקום טוב לעצור בו בדרך, אבל לא הייתי נוסע לשם במיוחד.

ilaya

New member
חבל שלא אכלתם לקינוח את המוס שלהם

אני נהנה ממנו בכל הזדמנות שרק אפשר...

נוריתהה

New member
הסטייקים שלהם טובים

הכריכים וההמבורגר. כמו כן יש כמה מנות עם פטריות, שהצימחונית שלי מאד מתלהבת מהם.

ננה f

New member
פש... תודה

האמת נורית שאני בכלל לא הולכת למסעדות עבור כריכים ובד"כ כלל גם לא להמבורגר. סטייקים זו ברירה, שלפעמים היא באמת מחדל אצלי. הכוונה היתה למנות מרתקות או מעניינות שאין במקומות אחרים? או שעושים אותן טוב במיוחד ששווה להתאמץ? זה פשוט. בקרוב מאוד, יש מצב ש...

נוריתהה

New member
שאלו מה מומלץ שם - ועניתי

השאלה לא היתה למה אנו הולכים למסעדות. (כי אז התשובה תהיה שונה)

ננה f

New member
סוף דבר, השאלה היתה

אם לחדד, האם יש שם מנות מיוחדות או משהו ראוי לציון מעבר לסטייק והמבורגר?

ilaya

New member
אני אומר לך את האמת

כבר כמה חודשים לא אכלתי שם (פעם אכלתי יותר), ובכל מקרה - מעולם לא התייחסתי למסעדה כאל "מסעדת שף". אלא כפשוט מסעדה טובה, שהיא ברירה טובה מאוד בקו גדרה - ב"ש.

למעלה