"כרמים" בסגולה, אתמול בצהרים

איריסג

New member
"כרמים" בסגולה, אתמול בצהרים

לקחנו יום חופש. נסענו לרכב בבארי (שרידים ממש ממש אחרונים של כלניות, פריחה יפיפיה של עיריות וחרציות), התרסקנו קצת (טוב, אני התרסקתי. האיש שלי לא....) ובדרך הביתה עצרנו במושב סגולה במסעדת כרמים. לי זו היתה פעם שניה שם, לאיש שלי בערך חמישית. בשעות צהריים באמצע השבוע המסעדה ממש לא מלאה (אבל גם מאויישת באורחים בכמות שהאמת, הפתיעה אותי. בכל זאת, מושב ליד קריית מלאכי באמצע השבוע...). לקחנו שתי עיסקיות, האחת ב 49 ש"ח והשניה ב 69 ש"ח. בשתיהן יש בחירה של מנה ראשונה מתוך מגוון די גדול . ההבדל במחיר נובע מהבחירה במנות העיקריות שמחולקות לשתי קבוצות, אבל לזה עוד נגיע... אז ככה: אני לקחתי סלט ירוק עם פטריות בטריאקי. הגיעה קערה די גדולה, מלאה חסות, כמה גילופי גזר, פלפל אדום ופטריות מוקפצות בטריאקי תוקפני שדי השתלט על כל הסלט (ולקה בעודף של צ'ילי מתוק כנראה כי הוא גם היה טיפונת חריף). את אגוזי המלך שהיו בשפע בסלט השארתי בצלחת (יש גבול לסכסוכים שאני מוכנה לחרחר עם התזונאי שלי...). ממול לקח האיש פטריות ממולאות בגבינות. מנה לא גדולה (6 פטריות בינוניות). הוא מאד נהנה. גנבתי לו אחת. זה לא היה בלתי טעים, אבל להגדיר את המילימטרים הבודדים של המילוי "מגוון גבינות" זה קצת מרחיק לכת... במנות העיקריות - אני הלכתי על חזה עוף עם תפוח אדמה אפוי. הגיעו 3 חתיכות חזה עוף (מנה יפה בגודלה) עסיסיות. לצערי, תפוח האדמה האפוי התגלה מהזן שטוגן קודם קלות ואז נאפה. נכון, זה יותר עסיסי, אבל הדיאטה.... האיש לקח מהעיסקית היקרה יותר קבבונים על פירה בצל. טוב, קבבונים זה לא היה, אלא שלושה קבבים שמנמנים שהגיעו בדיוק במידת הצליה שביקשנו (מדיום), והיו מאד מאד טעימים. כך גם הפירה שהיה חלק ומלא ברצועות בצל, אבל סבל לטעמי מנוזליות יתר (לא בטירוף. הוא היה בסופו של דבר מאד טעים). העיסקית כוללת גם שתיה (למרות שבחשבון המקורי שהגיע השתיה תומחרה בנפרד. שיטת מצליח? אני מקווה שלא..., בכל מקרה כשהבאנו את העניין לידיעת המלצרית החשבון תוקן מייד). השירות היה יעיל. סיכומו של דבר - מסעדת שף (כך הם מכנים את עצמם) זו הגדרה קצת מרחיקת לכת, אבל האוכל בעיקרון לא בלתי טעים, והעיסקיות מתומחרות די בהגינות כך שזה בהחלט נקודת עצירה שווה למי שבא מהדרום. אגב, ביקרנו הקודם היה במוצאי שבת, וחוץ מעיכובים קלים במהירות הגעת המנות - היה די טעים.

הגדרה טובה

מקום חביב , ואפילו יפה. אוכל "נורמלי". טעים, אבל עבורו "לא אקפוץ מהגג". תמחור של עיסקית הגיוני. אבל, אחרי שמבקרים שם מספר פעמים מתחילים להשתעמם. אני בכל אופן מעדיפה שם את הבורי שלהם, ויתר המשפחה מעדיפה את ההמבורגר והכריכים. הבעיה שאין בסביבה הרבה מסעדות. והיא היחידה בין לבין.

שרי49

New member
אוהבת את כל מה שאכלתם

האם יש עסקיות גם בשבת.? וגם לגבי רפאל. האם יש עסקית בשבת ? תודה

meravbr

New member
לא הבנתי את בקשר לרפאל,

אבל כן גם ברפאל יש עיסקית כל השבוע (יקרה יותר בשבת)

שרי49

New member
תודה...ענית לשאלתי

את יודעת מה מחיר העסקית בשבת ברפאל ? בעוד שבועיים אנחנו חוגגים יום הולדת לביתי ולנכדתי. מחפשת מסעדה טובה + עם מחירים נוחים. בגוש דן והסביבה. תודה

איריסג

New member
התרסקנו...

זאת אומרת - אני התרסקתי משמעו - עפתי מהאופניים. שלוש פעמים.

איריסג

New member
אכן אאוצ'

אבל זה חלק מהעניין. חוץ מזה, אני לא זוכרת אם אמרתי כבר - אבל הרכיבה הזו שרפה לי 1500 קלוריות... יגמר הכאב הבלתי נסבל בברך שלי - ואני חוזרת לרכב. זה כייף אדיר

../images/Emo2.gif1500 קלוריות???

זו רכיבה ראשונה שלך? כי רכיבה ראשונה שלי (אחרי שנים בילדותי) לפני 5 שנים נגמרה בהתכווצות שרירים קשה, פנצ'ר וטלפון בוכה למהמם שיבוא לחלץ אותי. גם אם לא רכיבה ראשונה, אני מורידה בפניך את הקפוצ'ון >אין לי כובע<

איריסג

New member
ממש לא רכיבה ראשונה. אני רוכבת כבר

שנתיים. וזה כייף גדול (ומאפשר לאכול אח"כ במסעדה. הנה, מרב - הקשר לפורום....) והעובדה שאחרי פעם אחת היתה לך התכווצות - לא צריכה לרפות את ידייך (או רגלייך) - שווה לתת לזה עוד צ'אנס

כוכה

New member
לדעתי הם מאד השתפרו

ביקרתי וטעמתי מספר פעמים ובפעם האחרונה לפני שבוע וחצי, ששי אחה"צ - היה פשוט מצויין. השירות, הטעם, הגיוון, גודל המנות למנה האחרונה הזמנו בלינצ'י תאילנדי עם בננות וגלידת קוקוס. הבננות היו קפואות במאפה החם ולכן החזרנו והסתפקנו בגלידה. התנצלו מאד ולא חייבו על המנה כלל.

איריסג

New member
הזמן...

רכבנו בערך 3 שעות, אולי טיפה יותר. באופני שטח אין משמעות למהירות או למרחק כי זה מאד תלוי עד כמה השטח "טכני" - זאת אומרת קשה למעבר וגם תלוי אם יש עליות, ואיזה עליות וכו'. אבל המסלול בבארי, סתם למידע כללי - הוא בערך 20 ק"מ.

למעלה