כרך מספר הזוהר

פריליתה

New member
כרך מספר הזוהר

שלום,

אני לא דתיה אבל קיבלתי במתנה כרך של הזוהר
מי שנתנה לי אותו מתנה אמרה לי שכדאי לעלעל מדי פעם לפני השינה למזל טוב...
רציתי לדעת, האם נשים כן יכולות לעלעל בספר? יש סוגיות שונות על הנושא הזה, ולמרות שהיא התעקשה שכן אפשר לקרוא אני מוצאת את עצמי משאירה אותו סגור...

תודה על התשובות
שבת שלום

Wolfinix

New member
אין מניעה לאישה לקרא בזוהר, אבל בשאלת לימוד

יש מחלוקת, זוהר רצוי ללמוד עם אדם שמבין את התוכן כדי שלא יהיו "הבנות" שגויות מהמושגים (למשל שלא יחשבו לטעות שיש לבורא עולם גוף וחלקיו כמו יד/רגל וכד')

לשם קריאה בפני עצמה אין איסור.

למרות שכדאי להתחיל מספרי ההקדמה, ולהבין את המושגים או חלקם לפחות, או לשמוע שיעורים בנושא.

בנוגע לכך שאת משאירה אותו סגור, אולי את עדיין לא מוכנה לכך? תנסי לקרא דף אחד ותראי אם את מרגישה טוב, אם כן חלקי את הקריאה לפסוק-פסקה ביום/שבוע בהתאם ליכולתך, אם לא תנסי קודם את ספרי ההקדמה, בהצלחה

קליט

New member
להגיד זוהר - בלי להבין

יכול להביא ברכה - בתנאי שאנחנו טהורים, והלכנו למקווה בעת הצורך, זה שייך הן לגברים והן לנשים.
ללמוד זוהר זה מסוכן ויכול לשבש לנו את הדעת.
יש אולי אפשרות ללמוד את פשטות הזוהר, ויש ספרים שמלקטים את פשטות הזוהר, ויש אפשרות להשתתף בשיעורי זוהר כשרים, ששם ילמדו אותך קטעים נבחרים ומזוקקים של קבלה, ולא קטעים של סודות התורה שאין לנו את הכלים להבין את זה ועוד להשאר מאוזנים. יש שיעורי קבלה קלה מומלצים של הרב יובל הכהן אשרוב, ושל הרב אריק נווה,
אלא שיש בתורה הרבה חכמת חיים, אני לא יודע אם יש לנו צורך ועניין לטעום דווקא ממה שנסתר מאתנו.
אבל בהחלט נראה שיש אפשרות להציץ ולחוות קבלה קלה מרתקת ואמיתית מהרבנים הגאונים הנ"ל.
יש גם סיפורי זוהר שאולי גם לא מומלץ לכל אחד, החכמה היא לפרוש ולא לקחת סיכונים מיותרים, בעיקרון השאלה עד כמה אנחנו חזקים בנפש.
לגבי לימוד זוהר - לזה חייבים להיות בגדר צדיק יסוד עולם, צדיק בדרגה מאוד נשגבה, וכך מבואר בהקדמה לספר הזוהר, ומדבר על זה גם הרב חיים ויטאל

למעלה