כרישים

כרישים

שלום לכולם אני לא יודע אם זה הפורום המתאים (ולכן אני מפרסם את ההודעה במספר פורומים), אבל אני אנסה; במסגרת עבודה שלי, אני מחפש חומר רקע על תופעת הסופרהידרופביה בהקשר לכרישים. אני לא מוצא הרבה חומר רקע בחיפוש "רגיל" במנועי חיפוש, ככל הנראה מכיוון שנושא מחקר זה יחסית חדש בעולם. אם מישהו מהנוכחים שמע אי פעם על הנושא, או על הקשר שלו, או שיש לו לינק לאתר מעניין בנושא, אודה מאד אם יוכל לתת אותו כתגובה. תודה רבה מראש.

siviva

New member
אתה יכול קצת לפרט?

סופרהידרופוביה בהקשר לכרישים - הכוונה לאנשים שמפחדים פחד הסטרי מכרישים? ממים?, כרישים שמפחדים ממים?... תן כיוון ננסה לעזור.

../images/Emo9.gif

לא לא. למרות שזה אכן נשמע כך, אין הכוונה לפחד כלשהו מכרישים אלא על מעבר הכריש בתוך המים. מלבד מבנהו המיוחד של הכריש, יש מנגנון נוסף שלו שעוזר לו "לחתוך" את המים בתנועתו - והמנגון הזה מתקשר לתופעת הסופרהידרופוביה.

siviva

New member
נשברתי...

לגמרי לא לתחום שלי... מקווה שאחד מאנשי הביולוגיה הימית יוכלו לעזור. תגיד, אז למה קוראים לזה הידרופוביה? אם אין כאן פוביה? קצת מתעתע. אולי אחרי שתסיים את העבודה בנושא תוכל להמציא לזה שם קצת יותר הגיוני...
בהצלחה

באמת הגדרה מבלבלת

הכוונה בסופרהידרופוביה, היא כלפי המשטח של אותו הגוף. לכריש, לדוגמא, קיים על העור משהו (אותו אני מנסה למצוא) אשר גורם לדחיית המים ממנו כאשר הוא דוחף עצמו בתוכם. כך, אותו משהו, עוזר לו להתקדם מהר יותר במים.

siviva

New member
הבנתי!

אז הפוביה היא של המים...שבורחים מהכריש.. בשביל הספורט הסתכלתי על זה קצת, חתיכת נושא בחרת לך! מצאתי חוקר מהטכניון בחיפה שמתעסק עם זה וכתב מאמר בנושא, אולי זה אתה?.. Avi Marmur; Chemical Engineering Department, Technion - Israel Institute of Technology, Haifa, 32000 ISRAEL לא הלכתי כ"כ רחוק כדי למצוא את המאמר אבל (אם לא שמעת על זה עדיין), אולי זה יעזור. זה האבסטרקט,משתמע שהוא מסביר את העיקרון אצל כרישים במאמר. Strategies for Superhydrophobic Surface Design Many plant leaves, notably of the Lotus flower, use a self-cleaning mechanism based on super-hydrophobicity of the leave surface. Sharks use skin super-hydrophobicity to reduce drag. The principles and design strategies of super-hydrophobicity are presented and discussed in terms of surface features that lead to high contact angles and low roll-off angles. אכן לא קשור לפורום - אבל אני בחופש ככה שיש לי זמן להיות נחמדה במיוחד... מקווה שיעזור.

Stilletto

New member
LET ME TAKE A SHOT

אינני מתימר להיות מומחה בביולוגיה ימית. ההכרות שלי עם כרישים היא אישית . מהירות במים נובעת מצורה הידרודינמית. רוב הכרישים בנויים מלכתחילה בצורה זו. ככל שהיחס בין אורך הכריש ו"עוביו" קטן, תגדל גם מהירותו. הווה אומר גוף צר וארוך יתקדם במהירות רבה יותר מאשר גוף קצר ועבה. מתוך ראיה בלבד נראה לי שתנועות הזנב של הכריש ארוכות יותר מאשר דגים אחרים. התנועה של הזנב ימינה ושמאלה מתחילה כמעט באמצע הגוף והמרחק בין קצה תנועת הזנב לקצה האחר גדול באופן יחסי. מעט דומה להבדל בהתקדמות של צולל באמצעות סנפירים בתנועות מספרים קצרות או ארוכות. על גוף הכריש אין שכבה רירית או חומר אחר המקטין את החיכוך במים. "עורו" של הכריש חלק בכיוון הנסיעה ומחוספס מאד אם תעביר יד מכיוון הזנב לכיוון הראש. מה שנשאר בעצם זו אולי השערה שלי, עד כמה שהיא שווה, שאולי הכריש יכול להצר מימדיו בעת הצורך, כך שמסת החיכוך ודחיפת המים, קטנה תוך כדי תנועה לפנים. סטיל... נ.ב ניסיתי...

למעלה