כריסטינה אגילרה\ Back To Basics

TheImpactBoy

New member
כריסטינה אגילרה\ Back To Basics ../images/Emo41.gif

לאחר 4 שנים ארוכות (ו 3 מייגעות ודלות במוזיקה מצידה של כריסטינה), משחררת הזמרת בעלת הקול העצום (לאחר אין סוף דחיות וציפיות)- אלבום חדש וכפול. החמישי במספר. הדיסק אמור לצאת לחנויות בתאריך 14.8 (UK) ו 5.8 (US). מבחינת הליריקה, א) כריסטינה לוקחת את רוב נושאי הדיסק Stripped מחדש. היא אפילו משדרגת לליריקה רוחנית, שנותנת לאלבום עומק נוסף שתמיד רצוי. ב) היא יוצרת לעצמה דמות של זמרת בארים חושנית, שמטרתה לפתות טרפים ולהציג עצמה כחושנית מהרגיל. מסיבה לא מוצדקת, כריסטינה בוחרת לחלק את 22 השירים (כולל מעברונים) לשני דיסקים, במקום לצמצם הכל לדיסק אחד שיכול למצות את הדיסק באופן הרבה יותר חכם ומושך. מבחינה ווקאלית, כריסטינה נשמעת במיטבה מאי פעם. וזה למרות ששומעים שהקול שלה עבר שינויים רבים בעריכה (בעיקר בתווים הקשים והגבוהים, כמו בשיר Mercy On Me ו Hurt המעולים). אני שמח שהצרידות שהיתה קיימת אצלה ב2004 עברה לאחר המנוחה הקולית הארוכה. חלק מהשירים באמת מועברים בצורה כנה, חלק סתמיים לגמרי. השירים: דיסק 1: הדיסק היותר חלש. הופק ע"י פרימייר, מארק רונסון וכריסטינה עצמה. 1. Intro Back To Basics- סוג של פתיחה ענקית שמציגה את כריסטינה כזמרת מקורית אחת ויחידה. פתיחה מעט מתנשאת, אבל אני בעד. הפתיח מספר על הסיגנון שהיא הכי אוהבת ושהולך להיות בדיסק ועל הזמרות הגדולות ששברו מוסכמות ופרצו דרך. כוונה גדולה, לחן פושר ולא מעניין במיוחד. ציון: 10\6 2. Makes Me Wanna Pray פתיחה שמחה וקופצנית לדיסק! משלבת להקת גוספל מעולה שרק תורמת. מדבר על כריסטינה שהיא אמיתית ומאושרת מאי פעם. מה שמציק בשיר, זה כמובן, עודף הצרחות המיותרות (שמאפיינות את כריסטינה). ציון: 10\8 3. Back In The Day- הפקה, לחן, ליריקה, שירה- יובש. לא מעניין, לא מתקדם. צעקות מיותרות. שיר מיותר באלבום. יש תחושה שהוא שם רק כדי לחדד למאזינים שהיא חוזרת אל תוך שנות ה 30 ,40 ,50. מה שחבל זה שלתוספת הסינטיסייזרים פוטנציאל טוב למשהו שונה, ומעניין. ציון: 10\4.5 4. Ain't No Other Man- אני אוהב את הפתיח של החצוצרות! מרענן ומעניין! טום טום טוםםםם! עד שמגיעה הצרחה הכ"כ, אבל כ"כ מיותרת. למה כריסטינה? מדוע צריך לצרוח בפתיח של שיר עם פוטנציאל כ"כ גדול? לחן יפה, מגניב, והכי חשוב, ממכר. הפקה בינונית+. קטע 2:17- 2:44 הכי טוב בשיר. מעברים מעולים ומקפיצים בהחלט. ושוב, מגיעים אל תוך העולם המופלא של הצרחות. עד סוף השיר. למה למה למה. ציון: 10\7.5 5. Understand- שיר שנות ה90 לגמרי. הפתיח של הזמרת הסול שמושמעת ממש תורמת לאווירת מוזיקת הנשמה. שיר טוב. מעט חפרני. אבל טוב. הפקה נחמדה ולא מקורית מיוחד, חוץ מתוספת הזמרת סול. ציון: 10\8 6. Slow Down Baby- השיר הכי פופי באלבום. ואם תאזינו לו טוב, תראו שהוא ממש ממש דומה לשיר Shackles praise you של Mary Mary. וזה בא לידי ביטוי במיוחד בבגשר 2:14- 2:35. בתים טובים, פזמון טוב. ממש פופ קליל ונחמד. ציון: 10\9 7. Oh Mother- שיר שאני מאוד מחבב. מדבר על אמא שלה כנראה (דיסק קודם היה שיר על האב הרשע, ופה על האם האהובה). ליריקה יפה, הפקה יפה, לחן יפה. מה שחסר פה זה רגש. בשיר I'm Ok השיר היה עמוס ברגש. פה לא. סוג של בלדת אפ-טמפו בסגנון מאריה קארי\ מארי ג'י בלייג'. ציון: 10\8 8. F.U.S.S- מעבר מיותר לחלוטין בדיסק. לא מוביל לשום מקום ואפילו מציק מעט לאוזן. את הרעיון הזה היא מיצתה בדיסקה הקודם. ציון: 10\5 9. On Our Way- למה השיר הזה בכלל קיים. חוץ מעצבים הוא לא מעורר דבר. כריסטינה נשמעת כאילו היא נאבקת עם הקול שלה בכל צעקה שהיא מוציאה. שיר גרוע. ציון: 10\3.5 10. Without You- נקודת אור אחרי שני שירים מיותרים לחלוטין. הפקה טובה, נגינת קלידים נעימה ומיוחדת, לחן יפה, מילים נחמדות, וכריסטינה משלבת הרמוניה קולית מעולה. מזכיר מאוד את השיר Loving Me For Me מהדיסק הקודם. ומזכיר מאוד שירים ישנים של מאריה קארי. ציון: 10\9 11. Still Dirrty- נשמע כמו פתיח של סרט מצוייר משנות ה80 המאוחרות. ליריקה טפשית, הפקה טפשית שנשמעת כמו סימפול משיר ישן ממוקסס עם קצב מודרני. שיר שעובר על פניך וגורם לך לעבור לדיסק הבא. הקטע היחידי שיפה בשיר זה הדרך שהיא אומרת את המילה SEXY. ציון: 10\6 12. Here to Stay- השיר המפורסם שכולנו שמענו מהפרסומת שלה לפפסי. רק בגירסה יותר מוצלחת ונעימה. שיר פופי מעולה בעל פזמון ממכר ביותר. לא תצליחו לעזוב את המוח שלכם בשקט עם הפזמון הזה. ובנוסף, ליריקה טובה בסגנון הדיסק הקודם. כמובן. מדבר עליה ככוכבת ששוברת מוסכמות ולא מוותרת, היא פה להשאר. ככה אומרת. ציון: 10\9 13. Thank You- שמענו רבות על השיר הזה שכולל בתוכו את מעריציה מודים לה על תרומתה לחייהם. אך כגודל הצפיה, כך גודל האכזבה. קצב מסומפל ומשעמם ללא נקודת שיא. אחרי שמיעה אחת אין לך חשק לעוד שמיעה. כל המעריצים מאמריקה. משום מה. (ידוע שהמעריצים הגדולים שלה אירופאים). ציון: 10\7. הנקודה הטובה היחידה זה הקלטות המעריצים.

TheImpactBoy

New member
המשך, הדיסק השני,

דיסק 2: הפנינה האמיתית. תודה רבה ללינדה פרי על שירים והפקות מקוריות ומעולות (בשיתופה של כריסטינה). בדיסק הזה מוצגת כריסטינה המוכשרת באמת. בעלת הקול שיוצא באמת מהלב. רק בגלל דיסק זה שווה לקנות את האלבום הכפול. דיסקזה באמת שנשמע שונה מכל מה שיש למיינסטרים להציע. וזה כבר כבוד. השירים: 1. Enter The Circus- פתיח אדיר שנשמע כמו קטע מאיזה סרט מוזיקאלי אדיר. הפקה מ-ע-ו-ל-ה. שמוביל את השיר השני והמעולה. ציון: 10\10 2. Welcome- שיר מעולה שמקושר בצורה צינית לפתיח הדיסק. השיר מזכיר לחן אירופאי שלא מסמל כלל את הסגנון האמריקאי. וטוב שכך. לא שמענו את כריסטינה אף פעם בשיר כזה. הוא מדבר על עולם הבידור שלמרות שהוא מוצג כזוהר ונפלא, הוא מורכב הרבה יותר. ציון: 10\9 3. Candy Man- מישהו אמר אסקימולימון? אם ראיתם את הסרט הישראלי המפורסם, תבינו בדיוק את סגנון השיר. חמוד, מצועצע, אירוני, כיפי? אולי. בכ"א, לא דורש יותר מידי צומת לב. במיוחד הצרחה המיותרת בסופו. ציון: 10\7. 4. Nasty Naughty Boy- תגידו מה שתגידו- שיר אירוטי. ממש מולאן רוג'. הפקה יפה וממש ממצאת את סגנון זונות פריז של המאה ה19 וה20. אי אפשר לשמוע אותו יותר מידי, כמובן. אבל הוא מעולה לאיזה סרט מוזיקאלי. קטע 2:56 ועד הסוף, שיא האירוטיזם. כמובן בצורה מגוחכת אך ממצאת את העקרון. ציון: 10\7. 5. I Got Trouble- השיר שליווה את הקליפ ANAM. בשמיעה ראשונה אתה אומר לעצמך, What The Fuck?!. אך אחרי כמה שמיעות הוא נעים ונחמד לאוזן. כריסטינה נשמעת כאילו הקליטה את זה מאה שנים לפני שנולדה. אפקט יפה ורעיון מקורי בהחלט. ציון: 10\8 רק בזכות הרעיון. 6. Hurt- יהלום הדיסק, חלק א'. שיר יפייפה, מרגש, הפקה מעולה, וליריקה מצמררת. שילוב בין The Voice Within, My Immortal (המעולה של אבנסנס). עם הרבה יותר רגש. ציון: 10\10 7. Mercy On Me- יהלום הדיסק, חלב ב'. השיר הכי אהוב עלי (נראה לי) מהדיסק. ליריקה יפה, ביצוע מטורף לחלוטין, הפקה סוחפת! חייבים להאזין יחד עם המילים בצד. קטע השיא לקראת השיא ממש מוסיף "אקשן". יפה בהחלט! ציון: 10\10. 8. Save Me From Myself- חשבתי שיהיה הרבה יותר מעניין. עייפים? שמעו את השיר. לא מעניין, יחד עם זאת נעים ומרגיע. השיר היחידי שכריסטינה שרה רגוע לגמרי ללא צעקות כלל. ציון: 10\7. 9. The Right Man- התחלה דרמטית לחלוטין. ממש פתיח של איזו טלנובלה. ההמשך מוסיף גוון שלעולם לא שמעתם מכריסטינה. שיר בהחלט שונה מכל מה שעשתה. דרמטי לחלוטין. למרות זאת הוא מוצלח וסוגר את הדיסק בטענה שהיא מצאה את הגבר האמיתי שלה- בעלה (ככה זה נשמע). הסוף. ציון: 10\8.5 רק בזכות הגוון שלעולם לא שמענו מכריסטינה. אני מניח שרבים יתאכזבו ממנו, אבל מעריצים חדשים יגיעו בזכותו. הוא משקף כריסטינה בסגנון שונה והרבה הרבה יותר בוגר. ציון כללי לאלבום: 10\8 וזה רק בזכות הפנינים שכלולים בתוכו.

kobbar

New member
טוב, אז ככה

שמעתי רק 3 שירים איינט נואו אדר מן, אני נותן לו 4 כוכבים מתוך 10, הרט, אני נותן לו 7, ורייט מן 7.5. דיסק דפוק, סלח לי.

ללוווש

New member
תודה רבה../images/Emo47.gif נראה לי שהאלבום

שאני אקנה אחרי שאני אקנה את של נלי זה יהיה של כריסטינה המדהימה.. תודה רבה!

DAN1EL

New member
בארה"ב ../images/Emo97.gif

זה יוצא ב-15 באוגוסט, לא ב-5. ואת הדיסק הראשון הפיקו עוד מפיקים חוץ מפרימייר ורונסון וכריסטינה, אני לא בטוח איזה אבל נדמה לי שגם ריץ' האריסון. לגבי הביקורת עצמה - כמו שאמרתי לך, אני אגיב אחרי שאני אשמע את הדיסק.

למעלה