כריסה באימון

אדם ק

New member
כריסה באימון

כריסה מעוצבת חלקית, כשנה וחצי באימן\עיצוב (כריסה מהזן עם הקוצים) גיל: לא ידוע. נמצאה בטבע ושרדה העתקה לא קלה. גובה: 12: ס"מ בערך רוחב: 15 ס"מ. אמשח לשמוע תגובות, עצות וכו'...

אולמוס

New member
קאריסה גדולת פרחים

אדם שלום, נראה לי שהדרך עדיין ארוכה. הענפים הפורצים מהגזע זקוקים למשך גידול ארוך יחסית עד שיגיעו לעובי המתאים. בינתיים הייתי נותן להם להתפתח ללא הפרעה ומפנק את העץ בתנאי גידול טובים. רק שילוב של הגזע עם עובי מתאים של הענפים יוכל לתת מושג טוב יותר על ההמשך. הייתי מהמר על המתנה של לפחות כשנתיים נוספות... בהצלחה.

אדם ק

New member
שמוליק

אתה צודק, אני מחכה לתקופה מתאימה להעתקה לכלי אימון גדול (דלי...) אך בינתיים אני מעצב את הענף שימשיך את הגזע כל עוד הוא עדיין ניתן לכיפוף, אני לא רוצה שיהיה מאוחר מידי ולא יהיה אפשר לכופפו ועוד כחצי שנה אוריד את החוטים ואתן לו לגדול ותהתעבות כמו שצריך... זהו רק כיוון ראשוני. תודה אדם

oferez

New member
העתקה

אדם אין בעיה להעביר את הקריסה גם עכשיו אם תכין את הכלי החדש עם מצע גידול ותוציא את הקריסה עם כל השורשים והאדמה ותעביר מיד לעציץ החדש ללא שום נגיעה בשורשים. הנזק והסיכון מינימליים וחבל להפסיד עונת גידול. עפר

אולמוס

New member
את הענפים אפשר באמת לכוון

גם עכשיו ובמשך כל מהלך הגידול. מומלץ כמובן כל עוד הם גמישים דיים, אבל בקאריסה הם ניתנים לכיפוף גם כשהם מעוצים- אינם שבירים כמו בבוגונויליה. לתשומת לבך- הקאריסה נוטה באופן טבעי להשתרע לכוון של מפל או חצי מפל. בעיצוב נכון אפשר להגיע גם לבונסאי זקוף אבל לא גבוה מדי.

למעלה