כריך האבוקדו הראשון של העונה

צליליתה1

Well-known member
עלה על שולחני הערב
לחם טעים, אבוקדו, ביצה קשה, טיפי מלח פלפל
זהו
לא צריך יותר

מדי פעם אני מתפתה למתכון אבוקדו שאינו כריך, ובדרך כלל זה גם טעים, אבל תמיד חוזרת לאהבה הראשונה: כריך אבוקדו
(אם כי יש בי פתיחות מסוימת לתוספות לאבוקדו)

איךשהוא זכור לי שלפני שנה גם סיפרתי על איזה כריך אבוקדו ראשוני
והערתי, שבשביל אבוקדו של תחילת העונה האבוקדו היה ממש טוב
קיוויתי שיהיה סימן לבאות
וזה לא מה שקרה
האבוקדו הראשון היה סבבה למדי
משם, פחות או יותר, המצב רק הדרדר
תשפ לא היתה שנה מדהימה לאבוקדו

דיר בלאכ אם לא יהיה שיפור השנה
לא מסוגלת להתמודד גם עם קורונה וגם עם אבוקדו בינוני
 

יוסי ר1

Active member
עלה על שולחני הערב
לחם טעים, אבוקדו, ביצה קשה, טיפי מלח פלפל
זהו
לא צריך יותר

מדי פעם אני מתפתה למתכון אבוקדו שאינו כריך, ובדרך כלל זה גם טעים, אבל תמיד חוזרת לאהבה הראשונה: כריך אבוקדו
(אם כי יש בי פתיחות מסוימת לתוספות לאבוקדו)

איךשהוא זכור לי שלפני שנה גם סיפרתי על איזה כריך אבוקדו ראשוני
והערתי, שבשביל אבוקדו של תחילת העונה האבוקדו היה ממש טוב
קיוויתי שיהיה סימן לבאות
וזה לא מה שקרה
האבוקדו הראשון היה סבבה למדי
משם, פחות או יותר, המצב רק הדרדר
תשפ לא היתה שנה מדהימה לאבוקדו

דיר בלאכ אם לא יהיה שיפור השנה
לא מסוגלת להתמודד גם עם קורונה וגם עם אבוקדו בינוני
יפה לך. גמני אכלתי היום אבוקדו משובח, הגם שהיה מעורבב בקערבה עם ביצה.
לעניות דעתי, אבוקדו הולך טוב מאוד עם סחוג, לא שאני מזלזל חלילה בפלפל שחור.ץ
 

צליליתה1

Well-known member
אבוקדו הולך טוב מאוד עם סחוג

ליד הנמל, בחיפה, היה פאב נפלא, הסנדק. שלמרבה הצער נסגר. זכור לי במעומעם שאורי זל דיבר על הפאב, במסגרת איזו פנטזיה על מפגש אוכל (גם מעין הבירה), ניסיתי לחפש אבל או שההתכתבות היתה מאחורי הקלעים, או, מה שיותר סביר, גם מנוע החיפוש החדש של תפוז לא בדיוק שוס.

בכל מקרה, הגישו שם סלט אלוהי, שהם קראו לו גוואקאמלי, אבל גואקאמלי בדרך כלל, או כך אכלתי(במסעדות מקסיקניות וגם אחרות) בארהב, מגיע במרקם ממרח או מטבל, ואצלהם שמר לחלוטין על מרקמו הסלטי, עם כל המרכיבים המסתורתיים. שאלתי פעם איך הם מכינים, והוא ענה לי, נו, כמו שאת רואה: אבוקדו, עגבניה, בצל, פלפל חריף, מיץ לימון ומלח. מעולם לא הצלחתי אפילו להתקרב לרמה שלהם. בעבר הדי רחוק הייתי מאהבת באיש שהיה בשלן מעולה בזכות עצמו וגם חבר אישי של האחים בעלי הפאב. גם הוא חקר אותם, גם הוא ניסה לשחזר את מתכונם. שום כלום. אפילו לא דומה.
 

אבח"י

Well-known member
עלה על שולחני הערב
לחם טעים, אבוקדו, ביצה קשה, טיפי מלח פלפל
זהו
לא צריך יותר

מדי פעם אני מתפתה למתכון אבוקדו שאינו כריך, ובדרך כלל זה גם טעים, אבל תמיד חוזרת לאהבה הראשונה: כריך אבוקדו
(אם כי יש בי פתיחות מסוימת לתוספות לאבוקדו)

איךשהוא זכור לי שלפני שנה גם סיפרתי על איזה כריך אבוקדו ראשוני
והערתי, שבשביל אבוקדו של תחילת העונה האבוקדו היה ממש טוב
קיוויתי שיהיה סימן לבאות
וזה לא מה שקרה
האבוקדו הראשון היה סבבה למדי
משם, פחות או יותר, המצב רק הדרדר
תשפ לא היתה שנה מדהימה לאבוקדו

דיר בלאכ אם לא יהיה שיפור השנה
לא מסוגלת להתמודד גם עם קורונה וגם עם אבוקדו בינוני

האם האבוקדו הזה בא מקירור או מהעץ? האם מנהג התפוחים, התפוזים ושאר הפירות לשהות בחדרי קירור ענקיים, ואז להגיע אלינו ב"עונה"?
 

אבי בן 1231

Well-known member
עלה על שולחני הערב
לחם טעים, אבוקדו, ביצה קשה, טיפי מלח פלפל
זהו
לא צריך יותר

מדי פעם אני מתפתה למתכון אבוקדו שאינו כריך, ובדרך כלל זה גם טעים, אבל תמיד חוזרת לאהבה הראשונה: כריך אבוקדו
(אם כי יש בי פתיחות מסוימת לתוספות לאבוקדו)

איךשהוא זכור לי שלפני שנה גם סיפרתי על איזה כריך אבוקדו ראשוני
והערתי, שבשביל אבוקדו של תחילת העונה האבוקדו היה ממש טוב
קיוויתי שיהיה סימן לבאות
וזה לא מה שקרה
האבוקדו הראשון היה סבבה למדי
משם, פחות או יותר, המצב רק הדרדר
תשפ לא היתה שנה מדהימה לאבוקדו

דיר בלאכ אם לא יהיה שיפור השנה
לא מסוגלת להתמודד גם עם קורונה וגם עם אבוקדו בינוני
אבוקדו ראשון!!! מפליא! זוגתי קנתה כבר מספר פעמים אבוקדו מעולה בשוק הכרמל.
רצוי לשלוח את האבוקדו עם ברינקס בגלל מחירו היקר. :-D:-P:
האבוקדו טעים מאוד גם בתוספת בצל קצוץ קטנטן.
 

אטיוד5

Active member
עלה על שולחני הערב
לחם טעים, אבוקדו, ביצה קשה, טיפי מלח פלפל
זהו
לא צריך יותר

מדי פעם אני מתפתה למתכון אבוקדו שאינו כריך, ובדרך כלל זה גם טעים, אבל תמיד חוזרת לאהבה הראשונה: כריך אבוקדו
(אם כי יש בי פתיחות מסוימת לתוספות לאבוקדו)

איךשהוא זכור לי שלפני שנה גם סיפרתי על איזה כריך אבוקדו ראשוני
והערתי, שבשביל אבוקדו של תחילת העונה האבוקדו היה ממש טוב
קיוויתי שיהיה סימן לבאות
וזה לא מה שקרה
האבוקדו הראשון היה סבבה למדי
משם, פחות או יותר, המצב רק הדרדר
תשפ לא היתה שנה מדהימה לאבוקדו

דיר בלאכ אם לא יהיה שיפור השנה
לא מסוגלת להתמודד גם עם קורונה וגם עם אבוקדו בינוני
בעונת הקיץ/סוף הקיץ את מקבלת אבוקדו מזן גליל שהוא מבכיר.
הטעם שלו ככה ככה לדעתי.
בחורף באים הזנים הטובים - אטינגר, האס, פוארטה.
באביב ריד.
 

צליליתה1

Well-known member
בעונת הקיץ/סוף הקיץ את מקבלת אבוקדו מזן גליל שהוא מבכיר.
הטעם שלו ככה ככה לדעתי.
בחורף באים הזנים הטובים - אטינגר, האס, פוארטה.
באביב ריד.

שזו בדיוק היתה האכזבה הגדולה בחורף שעבר
הגליל היה בסדר גמור, טעים, ולו בגלל שמחת המפגש המחודש
מה שהגיע אחרכך, שבדרך כלל יותר טוב, היה, לפחות אצל הירקנים בסביבתי, די בינוני.
 

קלייטון.ש

Well-known member
אצלי אבוקדו זה אוכל של תינוקות, ביחד עם רסק תפוחי עץ. זוכר את הראשונה מאכילה את התינוקות עם כפית ואותם יושבים על הכסא הגבוה עם פה פעור ומכים עם הידיים הקטנות על המגשית שמחוברת לכסא. לא מסוגל לגעת באבוקדו (או ברסק תפוחי עץ) מאז.
 
למעלה