כרטיס EHIC

Etty101

New member
כרטיס EHIC

היי

בעוד כחודשיים אני נוסעת לאיטליה והבנתי שצריך להוציא כרטיס ביטוח בריאות או משהו כזה שמקנה לי את הזכות לשירותים רפואיים במדינות האיחוד
חיפשתי קצת בפורום ומצאתי את ההודעה הזו :
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1588&MessageId=166317758
ואני קצת מבולבלת .. ראשית לא הצלחתי ללינק שנוביליס נתן
שנית, האם זה הכרטיס שאני צריכה? אני נמצאת באנגליה עם ויזת spouse , עדיין לא תושבת ובטח שלא אזרחית.
הבנתי שאני לא יכולה להגיש אוןליין אבל האם אני יכולה להגיש בכלל?
If your nationality is not one of those mentioned above you’ll have to provide evidence that you are ordinarily resident in the UK. Proof of entitlement could be your visa, a letter from the Home Office, a letter from your employer or an approved A1, S1, E101, E106 or E109 form. You cannot apply online.

ושאלה נוספת- האם מומלץ לעשות ביטוח נסיעות בנוסף? אנחנו נוסעים לשבוע בצפון איטליה לפגוש חברים, טיול רגיל בלי ספורט אתגרי או משהו כזה.

תודה

יעלי9

New member
כבר ראית את התשובות שקיבלתי

ראשית, הבהרה. בוודאי שאת תושבת. את אומנם לא אזרחית אבל את שוהה בבריטניה באופן חוקי בזכות הויזה שלך.
הסיבוך מבחינתנו (כישראליות) הוא, שאי אפשר למלא טופס בקשה אלקטרוני אלא צריך להגיש בקשה בכתב, עם הוכחת הויזה.
הכרטיס מראה שאת מבוטחת בבריטניה בביטוח הציבורי והוא אמור לעשות את החיים קלים יותר אם תצטרכי טיפול ראשוני באירופה. כל דבר מעבר לא יכוסה ולכן לדעתי כדאי להוסיף ביטוח נסיעות.
לנו יש פוליסה דרך חשבון הבנק אז אולי שווה לבדוק מה שלכם מציע.

Etty101

New member
היי יעלי

זו בדיוק הסיבה שהתבלבלתי
אני לא יודעת איזה ויזה יש לך ולכן לא ידעתי להשוות
אז אני נחשבת תושבת ? טוב לדעת .. איך שהוא הבנתי שהיא לא מקנה לי תושבות ורק אחרי שנתיים אני יכולה להגיש בקשה ל Residency

אני אגיש את הבקשה דרך הדואר, לא מבינה את הבריטים האלו עם ההתעקשות לעשות כל דבר דרך הדואר
כמה זמן לקח עד שהכרטיס הגיע? האם היו בעיות ?

והבנק - פחחח ... זה יצריך מהם למצוא את המסמכים שהגשתי (פעמיים !!!) להוספת השם שלי לחשבון של בעלי
אוףף!! הבריטים ! הבירוקרטיה כאן תהרוג אותי מתסכול

forglemmigej

New member
נראה לי שתיכן בסטטוס שונה

את על ויזת איחוד משפחות של אזרח בריטי ויעלי (נדמה לי) על אזרחות של האיחוד אולי זה תנאים שונים.
אישור שהיה זו תושבות ,זמנית אבל תושבות

יעלי9

New member
זה נכון אבל לא משנה במקרה הזה

מי שזכאי לשרותי הnhs, זכאי לכרטיס.

אתי, זאת ההגדרה הרישמית של תושב, מהאתר של הHMRS,שהאתר של הnhs מפנה אליו:
A person is ordinarily resident if they are normally residing in
the United Kingdom (apart from temporary or occasional absences), and their residence here has been adopted voluntarily and for settled purposes as part of the regular order of their life for the time being.
כלומר, את תושבת.
אני רק רוצה להגיד שכל הידע שלי תיאורטי, מפני שכרגע אין לי נסיעה בקרוב, טרם הגשתי את הבקשה.

Etty101

New member
מעולה ! תודה

אגיש את הבקשה בשבוע הקרוב
אעדכן אם יהיו לי בעיות

Asya

New member
אני הצלחתי דרך האינטרנט...

אני פה רק שלושה חודשים, בשל בן זוגי האירופאי, ואין לי שום ויזה קבועה (רק חותמת בדרכון לחצי שנה, שווה ערך לEEA Family Permit). הגשתי בקשה באינטרנט בחינם עם מספר הNHS שלי ומהר מאד קיבלתי את הכרטיס הזה בדואר.
אין לי מושג עד כמה הוא באמת שימושי אבל לא יכול להזיק :)

mussya

New member
רק לגבי הביטוח

כדאי להזכיר, כמו שיעלי9 אמרה, שהוא יכסה טיפול רפואי אבל לא החזרה רפואית הביתה. לדוגמא, אם חלילה תפצעי ותשברי את הרגל ותצטרכי לטוס בחזרה במחלקת עסקים, או שתצטרכי להישאר מאושפזת לתקופה ארוכה, הביטוח הזה לא יכסה חזרה שלך לבריטניה, או שהות של מלווה איתך שם.

למעלה