כרטיס קול

כרטיס קול

הנני מתנדב עם המחשב האישי שלי ומקליט עבור סטודנטים כבדי ראיה חומר לימוד טקסטואלי לקבצי אודיו. הקלטתי עד כה עם כרטיס הקול ON BOARD של לוח האם. לצערי אני נמצא בתקופה כלכלית קשה ואין לי את היכולת להשקיע בכרטיס קול ומיקרופון מקצועיים במיוחד. לאחרונה רכשתי
כרטיס קול של חברת קריאטיב שכתוב עליו כך: SOUND BLASTER AUDIGY SB1394 EAX ADVANCED HD אין לי מושג מה המשמעות של הדגם הזה רק שאמרו לי שהוא שההקלטה תהיה באיכות גבוהה יותר מאשר כרטיס הקול ה ON BOARD.
קניתי סטנד גדול למיקרופון. כמו כן,
רכשתי גם מיקרופון עם אריזה מקצועית שלעולם לא חוויתי. כתוב עליו כך: PRO TECH PRO 58 SUPER CARDIOID MICROPHONE. באריזת המיקרופון מצויים כבלים אבל החיבור (ששכחתי כיצד המוכר קרא לחיבור בשפה הטכנית שאתם מכירים) אשתמש במונח "חיבור" לתאר את החיבור שבין קצה הכבל (כבל=חוט) של המיקרופון לבין כניסת המיקרופון של כרטיס הקול. הדילמה שמתעוררת ושעליה אני זקוק את עזרתכם היא בגלל שהחיבור של המיקרופון הוא חיבור גדול שמתאים למערכות סטריאו ולמגברים גדולים. ולעומת זאת, בכניסת המיקרופון של כרטיס הקול אי אפשר להכניס חיבור כזה גדול ולכן יש אי התאמה בין החיבור של המיקרופון לבין הכניסה בכרטיס הקול. שכחתי לשאול את המוכר מה עושים אבל בחנות אחרת שלא ראו ולא מכירים את הכרטיס קול הספציפי ואת המיקרופון הספציפי שקניתי ושם אמרו לי שאם יש אי התאמה, עלי לקנות "מתאם". השאלה שלי היא לאותם אנשים שמכירים את הדגם של כרטיס הקול שקניתי וכניסותיו ומכירים את החיבור הגדול של המיקרופון. ואני מבקש לדעת האם באמת עלי לקנות "מתאם" או שיש בכרטיס הקול הזה כניסה מיוחדת עבור "חיבור" גדול של מיקרופון גדול ? ואם אין כניסה אחרת מלבד כניסת המיקרופון שמצריכה חיבור קטן יותר של מיקרופון ועלי לקנות "מתאם" אז האם ה"מתאם" לא יכל לגרום להפרעות חשמליות שיורידו את איכות ההקלטה ביזמן שאני מקריא ומקליט למיקרופון ?

4Z1PF

New member
מיקרופון

בגלל מחסור במפרט טכני יתכן ותשובתי אינה מושלמת/מדויקת. 1. להבנתי רכשת מיקרופון מסוג דינמי/אלקטרודינמי. נסה לברר זאת מדף הנתונים או האריזה של המיקרופון. 2. מיקרופון מסוג זה לא יפעל כלל על רוב כרטיסי הקול. 3. כרטיסי הקול שבמחשבים דורשים מיקרופונים מסוג אלקטרט. 4. המיקרופונים הזולים שמחירם נע בים 10 שקלים ועד 50 שקל מצויינים למטרה זו, ואיכותם בהקלטת דיבור היא מעולה. גם רגישותם מצויינת. 5. המיקרופון החדש שלך קולט מכל הכיוונים, האם זה מה שאתה צריך? למשל בהרצאה, אם תכוון את המיקרופון למרצה, ישמעו בברור גם את כל הסטודנטים באולם ויתכן והרעש המתלווה להרצאה יהיה רב. 6. אם הבנתי נכון ותשובותי נכונות אזי בדוק את התקע של המיקרופון שקנית ותראה שיש לו רק שני מגעים, לעומת המיקרופון הקודם שבתיקעו הקטן ישנם שלושה מגעים. לכן כל מתאם שתמצא לא יתאים.

למעלה