כרטיס גרפי

motke800

New member
כרטיס גרפי

שלום, מבחינת צרכים גראפיים אני מעוניין להשתמש במחשב לטובת צפייה בסרטים ופוטושופ. האם הכרטיס המשולב (T61 לנובו) Intel GMA X3100 GM965 יספיק או ששווה להשקיע בכרטיס נפרד NVIDIA Quadro NVS 140M 128MB ?? תודה!
 

bar666xp

New member
צפיה או עריכה?

פוטושופ דורשת מעבד חזק+- {גם לא חובה יותר מדי חזק}.... אהא וזיכרון איך לא
לגבי צפיה בסרטים אין דרישות חומרה מיוחדות כלל... אם זה עריכת סרטים ברמה גבוה אז כדאי לשקול כ.מסך מסדרות הQUADRO או FIREGL.... גם לא תמיד חובה תלוי בצרכים.
 

motke800

New member
שאלת תם

תודה, כלומר איכות סרט למשל (צפייה) מושפעת אך ורק מאיכות המסך ואין לה שום קשר לכרטיס הגראפי?
 

חובב1

New member
כשמדובר בסרט High Definition

ובמיוחד בפורמט BLU-RAY הבא עלינו לטובה, אזי חשיבות כרטיס המסך הופכת להיות קריטית. אחרת, המעבד פשוט לא מצליח להתמודד עם עיבוד הוידאו באבחנה גבוהה. בדוגמא המצורפת מתואר כרטיס למחשב שולחני, לניידים יש גרסאות קצת שונות.
 

bar666xp

New member
אני מעוד ממליץ לך ללמוד טוב טוב מה זה HD....

בשורה התחתונה זה רזולצית המסך!!! שכל מחשב כבר שנים מסוגל להוציא אגב... באשר לקידוד אני עוד לא ניתקלתי אפילו בX3100 שלא עמד במשימה של צפיה בסרט ולא חשוב איזה!!! איפה באמת יש יתרון לכ.מסך בנוגע לסרטים... בעריכת סרטים שם הכרטיס יכול לשנות הכל... כאשר המעבד נשאר פנוי והGPU הוא שעסוק בפעולות הקידוד מחדש... וקידוד מחדש זאת משימה מעוד כבדה שעשויה אפילו למעבדים חזקים להזיע
 

חובב1

New member
נסה לנגן סרט Blu-ray

או סרט High Definition אחר בקצב נתונים של 30mbp/s על כרטיס המסך שלך, הלוואי שה- X3100 יהיה מסוגל לנגן אותם. אתה צריך להבדיל בין שני דברים: רזולוציית המסך: קובעת האם ניתן יהיה להציג את הסרט באיכות המקורית שלו. רזולוציית הסרט + Bitrate : קובעת עד כמה כוח עיבוד נדרש עבור פענוח וניגון חלק של הקובץ.
 

Y. Welis

New member
זה תלוי בקידוד הסרט. MPEG2 כמו ב-DVD

אין שום בעיה לנגן עם מעבד סביר וכרטיס מסך מינימלי. אבל VC-1 או משהו מבוסס MPEG4 אחר, כבר צריך מעבד רציני ו/או כרטיס מסך עם תמיכה בעיבוד, שיקח את המעמס על עצמו (כמו PureVideo בכרטיסי NVIDIA, ומשהו דומה ב-ATI). לא ידוע אגב מה יהיה הפורמט המועדף בדיסקי BR. תיאורטית יש להם די נפח על הדיסק (פי 10 מ-DVD) לתצוגה ענקית. סביר גם שלא ירחק היום שבו היכולות האלה ימומשו במעבדים הגראפיים כברירת מחדל, כמו שאחרי 2001 ה-MPEG2 מומש בדור הג'יפורס השני.
 

חובב1

New member
בוודאי שידוע הפורמט

סרטי Blu-ray, רובם המוחלט מגיע בקידוד H.264 (שבאיכות 1080P, לא מאמין שה- X3100 יצליח להתמודד איתו). רק הסרטים הראשונים של בלוריי יצאו ב- MPEG2, אח"כ עברו ל- H.264
 

Y. Welis

New member
זה תלוי גם במעבד - הוא הפורש הראשי

בהעדר תמיכה של כרטיס גרפי. אני מניח שסידרת ה-7000 ומעלה תעמוד במשימה.
 

bar666xp

New member
אז בוא אני קצת יחדש לך....

העין שלך לא תזה הבדל בין 100FPS ל300FPS ואפילו לא ל35FPS אולי ורק אולי תתחיל להרגיש הבדל אם תהיה ירידה מחתחת ל28-25FPS וברוב המקרים זה לא יהיה ביגלל בעיה של קידוד הסרט אלה בעיה של זיכרון {שימוש יתר בזיכרון וירטואלי} וכדומה. אבל יקח עוד הרבה זמן עד שאנשים יבינו כמה הHD קיים כבר שנים בכל מחשב עתיק... ועוד יותר חשוב שהרבה יותר חשוב מהירות תגובת המסך כדי שלא תקבל גלים וריצודים דווקה ביגלל שהכ.מסך שלך מהיר מדי בישבילו.
 

חובב1

New member
אתה מתבלבל

לא מדובר כאן על FPS אלא על BITRATE קבצי HD איכותיים מגיעים עם BITRATE גבוה פי כמה בהשוואה לקבצי DivX קיימים.
 

bar666xp

New member
בוא נעשה סדר קטנטן...

BITRATE זה קצב הנתונים... אותם מתרגם המחשב לתמונה... מה שהעין שלך רואה זה FREAM PER SECOND פריימים בשניה... אתה לא רואה ביטים אתה רואה תמונות!!! איפה הקאצ... אם למחשב לוקח יותר זמן לעבד את המידע כלומר הBITRATE נמוך יותר = הFPS ירד גם הוא.. אם יוצא כי קיבלת 30-35 פריימים בשניה כל מה שיהיה מעל לזה אתה כלל לא רואה!!! העין האנושית לא מסוגלת! אם יוצא שהמידע לא מספיק להיות מעובד הFPS ירד נגיד ל... 20-25 FPS כאן כבר תרגיש הבדל... {אגב לא כל האנשים רגישים לכך והרבה לא ירגישו בהבדל עד שתהיה ירידה אל ה17 FPS ומטה}. אגב קח את הGPU או CPU הכי מהירים שתמצא ותרכיב לזה מסך 12MS או 8MS אפילו ותיראה אם אתה לא רואה את הגלים יותר גרוע מבים סוער. איכות התמונה = רזולוציה במקרה של HD. מהירות מעבד או מעבד גרפי {תלוי מי יטפל בקידוד} = עד כמה FPS תקבל = תנועה חלקה יותר בסרט עצמו {העצמים המצולמים}. אגב אני עוד לא ניתקלתי בסרט אחד שידרוש מאיזה סלרון/סמפרון לעבור את ה50% {או אפילו להגיע לזה} כדי לפענח את הקידוד של הסרט וגם אז חשיבות לא קטנה לתוכנה! אולי לא הדגשתי מספיק כדאי ללמוד טוב טוב טוב טוב טוב טוב את הנושא.
 

חובב1

New member
רק בעיה קטנה

לא מדובר כאן במשחקי מחשב. FPS של סרטים הוא 25FPS (ב- PAL) ו- 30FPS ב- NTSC יותר מזה, הפורמט החדיש ביותר הוא 1080P / 24, זה הסטנדרט החדש של סרטי Blu-ray. ברגע שהמעבד לא מצליח להתמודד עם ה- BITRATE, אתה תראה קפיצות וגמגומים. אני מניח שפשוט לא ניגנת קבצי 1080P ב- H.264 ולכן לא נתקלת בתופעה. "ללמוד טוב טוב את הנושא" ? אני דווקא מלמד את הנושא, אבל זה לא הענין כאן. אני מציע שתעיין בכתבה שבלינק, לקראת סוף הכתבה תמצא בדיקות של קבצי וידאו HD-DVD ובלוריי ותראה איך הם משפיעים על המעבד.
 

ymwd

New member
לכבוד הוא לי (לנו) ../images/Emo13.gif

נהנה לקרוא ולצפות במאמריך ברחבי הרשת! יוני
 

חובב1

New member
הכי חדש = 1080 / 24p

זה פורמט שממיר את הפורמט הקולנועי של 24 תמונות בשניה לדיגיטל, כך צופים בצורה הנאמנה ביותר למה שצולם.
 
למעלה