כרטיס ביקור - Saskia Weishut-Snapper

ayala26

New member
כרטיס ביקור - Saskia Weishut-Snapper

לכבוד פתיחת הפינה הדו-שבועית החדשה קודם הסבר קצר על הפינה. בפינה "כרטיס ביקור" אציג אחת לשבועיים אמנית קווילט מחו"ל. כבר הכנתי רשימה ארוכה של אמניות אך מפאת אילוצי זמן בינתיים הפינה תוגש אחת לשבועיים בימי רביעי. כל מי שרוצה מוזמן לפנות אלי במסר עם שם של אמן שהוא רוצה שאכתוב עליו. אך אני רוצה לציין שאני לא מתכוונת לתרגם את אתרי האינטרנט של האומנים או כתבות שלמות שהתפרסמו עליהם בכתבי עת, אלא אציג אותם ואת יצירותיהם. אספר על סגנון עבודתם ואקשר למקורות ולגריות באינטרט. המקורות הם כמובן באנגלית. האומנית הראשונה שבחרתי היא Saskia Weishut-Snapper. נתקלתי בשמה בגליון Quilting Arts של חורף 2005 כשחיפשתי שמות לרשימה לפינה. שמה מיד מצביע שהיא הולנדית ולכן שמחתי על הסמליות. אני עצמי כותבת מהולנד אז זה מתאים. באתר שלה התברר לי שיש גם קשר יהודי! לא מוזכר אמנם שססקיה עצמה יהודיה (אך משתמע מן הכתוב) אך ביצירותיה אוירה יהודית כך נכתב והיא אף עצבה חופה שמוצגת באוסף הקבוע במוזאון היהודי בברלין. את החופה ניתן לראות פה: http://www.saskia.weishut.com/eng/content/cereeng.htm המשך בהודעה הבאה

ayala26

New member
המשך

ססקיה היא בת לאומנים. אביה צייר ואמה מאיירת ספרי ילדים וכך האומנות לא היתה זרה לה. בגליון של Quiliting arts מספרת ססקיה שבשנת 2002 היא התנסתה בקווילט מסורתי לתליה על הקיר ולא עבר זמן והיא התחילה ליצור בלוקים בגדלים שונים ולחבר אותם שכבות שכבות איך שיצא ללא תוכנית מראש. ססקיה משתמשת בהרבה חומרים ביצירותיה: היא צובעת קטיפה, רשתות, תחרה, אורגנזה ועוד ומפסלת בבד. היא מחברת את השכבות בתיפורים במכונה (free motion ) ורוקמת עליהם. במקומות מסויימים ביצירה היא מגיעה אפילו ל-6 שכבות שונות ואפילו יותר. היא גם משתמשת בחימום כדי לשנות את המרקם של החומרים. הצורות שמעסיקות אותה הן חלונות, גדרות, חומות אבנים בכל הצורות והגדלים וסמלים יהודיים. היצירות שלה מעניינות ונראות באמת כמו כפר עם בניינים וחלונות ואפשר שעות להסתכל ורק לעבור מחלון לחלון ואולי לגלות משהו או מישהו מציץ. היצירה שצרפתי היא בית כנסת יצירות נוספות בגלריה: http://www.saskia.weishut.com/pics/peint/peint2/peint2.htm ניתן ללחוץ על כל תמונה ולהגדיל אותה. כדאי!

moron1205

New member
../images/Emo39.gifכל הכבוד

זה נותן השראה לכאלה שרוצות להבין את משמעות טכניקות הטלאים ועל השיטות השונות והמגוונות הקיימות. כל הכבוד לך על היוזמה הברוכה.

נ אוה

New member
תודה איילה, האתר מעניין מאד

בדרך כלל אנו רואים עבודות טלאים מסורתיות והעבודות שלה אמנותיות ויפות

chayahd99

New member
ברכות לפינה החדשה ../images/Emo140.gif בחירה מעולה../images/Emo70.gif

בחירה מעולה לאמנית הראשונה. העבודות שלה מרהיבות והטכניקות המיוחדות באמת מעניינות ומסקרנות. איילה, המון הצלחה בפינה החדשה
בשם הפורום כולו, אנו מאוד מעריכים את ההשקעה ומודים לך כבר מעכשיו.

chayahd99

New member
ותודות...

בנוסף לתודה ענקית לאיילה, רציתי להודות גם לכרמלה2 שהעלתה את הרעיון. אני חושבת שאולי עוד מישהי ביקשה פינה שכזו, אני לא זוכרת מי, אבל תודה גם לה.

כרמלה2

New member
באמת אמנית מיוחדת

והחופה הזאת משגעת. סוף סוף פורום טלאים בעברית! נראה לי שחיכינו לזה אלפיים שנות גלות
איילה רוצה להודות לך על הפינה הזאת.גם אם אני לא יודעת אנגלית לפחות ההפנייה לאתרים מלווה בהסבר וגם זה משהו. חיה קיבלתי את המסר שלך אשתדל להראות יותר נוכחות.

ayala26

New member
תודה

אם יצא לי במגבלות הזמן לפתוח את הפינה פעם בשבוע אעשה זאת, לא חסרים לי אומנים
זה פשוט הזמן דוחק...

ayala26

New member
תודה על הפידבקים וגם תודה ממני

בזכות ההזדמנות שניתנה לי לכתוב את הפינה הזו גם אני עצמי מרחיבה את אופקי בנושא אז תודה גם לכן!

יאמה

New member
אילה, מצטרפת לתודות

בנתיים הספקתי רק לרפרף, אבל העבודות שלה בהחלט נראות מעניינות. תודה !

למעלה