כרטיס אשראי נוסף

Fellowship

New member
כרטיס אשראי נוסף

כחודשיים לאחר המעבר לארה"ב הוצאנו כרטיס Secured של Discover,
המתנו שנה (בהמלצתכם) והוצאנו כרטיס נוסף (MasterCard Cash Rewards דרך BofA).
כל כרטיס הכניס לנו כמה מאות דולרים כל אחד כבונוסים (כל כרטיס והתנאים שלו) רק על כך שהצטרפנו,
אני מניח שהנושא מוכר ויש גם אמנים המתמחים במקסום הטבות וצבירת כרטיסים

אנחנו לא באמת צריכים עוד כרטיסים או קווי אשראי, אבל הבונוסים הללו נחמדים, אז מדוע לא?

1. את הכרטיס השני הוצאנו לפני כחודשיים, האם אפשר להגיש בקשה לכרטיס נוסף, או שכדאי להמתין?
ואם להמתין, כמה זמן?

2. האם יש המלצה לכרטיס? חובה שהוא יהיה ללא דמי מנוי שנתיים (בכלל, לא רק פטור לשנה הראשונה),
אין שום צורך בצבירת מיילים, הטבות טיסה וכו', אלא בונוסים כספיים/Cashback

תודה.

Fellowship

New member
מבחינת הזמן

הכוונה היא המתנה נוספת(?) לאחר שהציון יעלה חזרה לאור הירידה הקלה לאחר הנפקת הכרטיס האחרון.
&nbsp

Boston Guy

New member
הפכתם כבר את הכרטיס של דיסקובר לכרטיס רגיל?

כלומר - קיבלתם כבר את הדיפוזיט חזרה והכרטיס כבר אינו "סקיורד"?
מה הגיל של הכרטיס הכי ותיק שלך (למיטב זכרוני - פחות משנתיים?).
בנוסף - מה סדר הגודל של קווי האשראי שלכם כרגע במצטבר - מאות דולארים? אלפי דולארים בודדים?
עשרות אלפי דולארים?
אני מניח ש"מאות אלפי דולארים" עדיין לא רלוונטי.

Fellowship

New member
קיבלנו את הדיפוזיט חזרה לפני מספר חודשים,

הגיל הכי וותיק הוא שנה ושלושה חודשים,
לכל אחד מאיתנו יש 5K$ בכל כרטיס, כלומר לכל אחד מאיתנו יש 10K$ קווי אשראי.
(אני מניח 20K$ יחד זה לא רלוונטי, אלא כל אחד על ה SSN שלו עם הציון והנתונים שלו).
&nbsp
מה דעתך?
וספציפית, הציון ירד מ 770 ל 730 לאחר הנפקת הכרטיס החדש, פשוט לחכות כשהוא יחזור לקדמותו?

Boston Guy

New member
לא הבנתי מה כתבת.

מה זאת אומרת "לכל אחד מאיתנו יש 5K$ בכל כרטיס"?
יש לכם ארבעה חשבונות אשראי נפרדים - ארבעה כרטיסים שלכל אחד מהם יש מספר כרטיס אשראי שונה, ואתם מקבלים ארבעה סטייטמנטים בסוף כל חודש?
כי זה מה שאני מפענח ממה שאתה כתבת.
כלומר - ממה שכתבת ניתן להבין שמחר אתה יכול לעשות הוצאה של 5,000$ על כרטיס הדיסקובר שלך, ואישתך יכולה יום למחרת לעשות הוצאה של 5,000$ על כרטיס הדיסקובר שלה...

אני משער שהמצב אצלכם הוא לא זה אלא הוא מצב "קונבנציונאלי" - כלומר יש לכם שני חשבונות אשראי (אחד בדיסקובר ואחד ב BOA), שבכל אחד מהם הנפיקו לכם כרטיסים לשני משתמשים. שני הכרטיסים ביחד כפופים לאותה תקרת קו אשראי - כלומר אם יש לכם קו אשראי של 5K$ בדיסקובר זה המקסימום שאתם (גם אתה וגם אישתך ביחד) יכולים להוציא.

לשאלתך: כמו במקרים קודמים, נראה כאילו אתה מנסה לפעול בחיפזון מוגזם ומיותר. "רץ מהר מדי"... זה לא עניין ציון האשראי - זה עניין מרווח הזמן בין כרטיס לכרטיס.
חברות האשראי מודעות לתופעה מוכרת אצל "שוהים זמניים בארה"ב" - סטודנטים זרים\ אנשים על ויזות NON IMMIGRANT ארעיות אחרות:
כמה חדשים לפני "סיום הקדנצייה" בארה"ב האורח מנסה לקבל כמה שיותר קווי אשראי - על ידי הגשת הרבה בקשות לקבלת כרטיס אשראי בזמן קצר יחסית.
ואז בכמה שבועות שלפני החזרה לארץ מולדתו האורח פוצח במסע רכש למילוי המכולה \ מילוי המזוודות שאיתן יחזור לכור מחצבתו, עושה MAX OUT של כל קווי האשראי שהצליח לקבל - ועולה לטיסה חזרה לטימבוקטו \ ניגריה \ אפגניסטן \ ישראל בלי שום כוונה לשלם אי פעם את חשבון האשראי הזה.

בקשה לעוד קו אשראי זמן כל כך קצר אחרי שקיבלת כרטיס אשראי מ BOA בהחלט עלולה לצבוע אותך בצבע של "חשוד" מבחינת אלגוריתם ההחלטה של הבנק שממנו תבקש את הכרטיס.
הבעייה בזה היא לא זה שלא יסכימו לתת לך את קו האשראי הנוסף.
הבעיה היא שהפרופיל שלך בלשכת האשראי יפגע אנושות מה DECLINE הזה - כי כל נותן אשראי אחר שאליו תפנה בבקשה לקו אשראי יבחין מייד ב PATTERN - מה שיחזיר אותך מבחינת CREDIT WORTHINESS יותר משנה ושלוש אחורה...

ההמלצה היא שתחכה חצי שנה - מינימום. ואז תבקש הגדלת מסגרת אשראי בדיסקובר ל 10K או 20K.... וכמה חדשים אחרי שתקבל כזו יהיה יחסית בטוח לבקש קו אשראי חדש מנותן אשראי אחר.

Fellowship

New member
דווקא הבנת יפה

כן, יש לנו ארבעה כרטיסים, ארבעה מספרים שונים,
ארבעה חשבונות, ארבעה סטייטמנטים כל חודש.
לכל אחד ואחת מאיתנו יש כרטיס דיסקבר וכרטיס מאסטרכארד משלו ועל שמו,
לא Joint ולא Authorized User,
לכל כרטיס יש קו אשראי של 5K$,
כלומר, לכל אחד מאיתנו יש קו אשראי של 10K$.

לא נשמע סביר לבקש כרטיס אשראי חדש בעוד 3-6 חודשים?

תודה!

Boston Guy

New member
זה מזכיר נורא את הסיפור "עבד זורק רימון למרחק 80 מטר"

בספר "ילקוט הכזבים".

"עבד זורק רימון למרחק של שמונים מטר. פעם היה צריך להכניס רימון לתוך חלון של בית במרחק של חמישים מטר, הוא הלך שלושים מטר אחורנית וזרק." ~

אתה התעקשת לשלם כפליים (לשים פעמיים דיפוזיט) כדי לקבל בדיוק את אותה תוצאה ב"קרדיט היסטורי" שהיית מקבל עם חשבון אשראי אחד ודיפוזיט אחד.
וזה באספקלרייה של "אני בכלל לא צריך אשראי או קווי אשראי" - משפט שכתבת כאן לא פעם.

Fellowship

New member
כך אתה מודה שפקפקת בי בטעות?

לא היתה לנו בעיה לשים דיפוזיט כפול, גם אם אפשר להגיע לאותה התוצאה בדרך שונה.

לא שזה באמת קשור לשאלה, אבל שיהיה.

Fellowship

New member
אגב, בנוגע לתרגיל שתיארת שאנשים עושים

אני יכול אולי להבין שקשה לרשויות בארה"ב לחפש בעלי חוב שנמלטו לחלק מהמדינות שציינת,
בנוסף, ברור לי שישראל היא לא מרכז העולם, אבל ציינת את שמה,
האם זה אומר שישראלים יכולים לגנוב כסף מחברות האשראי ולהעלם בישראל?
מעבר לכך שזו בושה וחרפה ויחד עם זאת שברור לי שפושעים יש בכל מקום,
אין אפשרות חוקית לחברות האשראי לרדוף אחר החייבים מחוץ לארה"ב?

Boston Guy

New member
ישראלים עושים דברים הרבה יותר גרועים ובורחים לישראל

אנשים שביצעו מעשי רצח, אנשים שביצעו עבירות אלימות פליליות חמורות, פדופילים, חוטפים, עברייני מס... ועוד ועוד.
לא ניכנס בכלל לעניין האוליגרכים שמסתתרים בישראל.
הסיבוך והמאמץ שנדרש כדי לרדוף אחרי עבריין בחו"ל הוא עצום אפילו כשהרודף הוא רשויות החוק של המדינה הרודפת. גדודים של עורכי דין צריכים לעבוד על כזה פרוייקט.
חברות האשראי הן גופים מסחריים - והן עושות את החשבון הפשוט של "כמה יעלה לי לרדוף אחרי החייב" לעומת גובה החוב. אם מדובר בחוב 5 ספרתי - ה"נקמה" פשוט לא משתלמת כלכלית.
האנשים האלו שבורחים - לא מתכננים לחזור לארה"ב אי פעם (לפחות לא באותה זהות...) ולכן לא מזיז להם שהם השאירו מאחורה אדמה חרוכה.

Fellowship

New member
אתה צודק, אבל השאלה התייחסה יותר לאמריקאים ולא לישראלים

אני מבין שכלכלית בד"כ לא שווה לחברות האשראי לרדוף אחר עבריינים, תודה.

klemiki

New member
בו אסביר לך מה קורה ברגע שאתה בורח לארץ

1. החוב עובר למחלקת גבייה.
2. ברגע שהם מבינים שעזבת את הארץ הם מוכרים את החוב שלך לחברת גבייה.
3. אם חברת הגבייה בעלת תושייה, ונגיד היא מניו יורק, ל״א או משהו כזה, כלומר יש סיכוי שיש שם אנשים המכירים את ישראל, אז החוב נמכר לחברת גבייה ישראל.
עכשיו בשלב הזה החוב נמכר בשווי של כמעט 30-20 אחוז מהערך שלו.
כלומר מ 50000 החוב עולה לחברה הישראלית 10000$. לא שווה לאף אחד. החוב צריך להיות יותר גדול מזה.
&nbsp
ברגע שהוא נמכר לחברה הישראלית הוא ידפקו לך בדלת , לא פחות, ויבקשו את העלות של כל החוב, בית המשפט הישראלי יתמוך בבקשה שלהם לקחת לך הכל, כי זה כבר חוב ישראלי ולא אמריקאי.
&nbsp
קיים סיכוי שיבואו אליך ישירות בלי לדלג חברה בארהב, כלומר הבנק ימכור את החוב ישירות לחברה ישראלית, אבל זה לא סביר כי הם מוכרים את החוב בחבילות ולא אחד אחד.
&nbsp
אם במקרה יש עובד ישראלי עם מוטיבציה בחברת גבייה האמריקאית, הוא ימצא למי למכור את זה בישראל, ואז אתה בצרות צרורות.

טל ר

New member
המלצה לכרטיס

ממליץ בחום על double cash של Citi
- אין דמי מנוי שנתיים
- בכל סטייטמנט אתם מקבלים cashback של אחוז אחד מהקניות באותו חודש + אחוז אחד מהתשלום שלכם על הסטייטמנט הקודם, הווה אומר שבעצם על כל קנייה אתם מקבלים 2% חזרה.
- תקלונת אחת היא שהסכום לא מגיע אליכם אוטומטית, אלא צריך לחכות שיצטבר משהו (נדמה לי $25) ואז אפשר לקבל את זה כצ'ק הביתה או כזיכוי לחשבון האשראי.

חסרונות נוספים (לאחר ששקלנו אותו גם וויתרנו)

1. הכרטיס הוא של מאסטר כארד. ככרטיס של general purpose, שאמור היה לשמש אותנו ל grocery, אי אפשר להשתמש בו ב Costco, שמהווה חלק נכבד מרכישות המזון שלנו.
2. לכרטיס אין בונוס הצטרפות
3. הוא נחשב לכרטיס שקשה יותר לקבל אותו ביחס למקביליו בשוק (לדוגמא: Chase Freedom Unlimited).
&nbsp

טל ר

New member
תשובה

א. אני משער שלפותח השרשור לא היתה מגבלת ה-Visa only של Costco - אחרת הם היו מציינים זאת... לפני כמה שנים Costco עברו מ"רק AMEX" ל"רק Visa" - היה קצת מעצבן/מייאש אותי אם הייתי מכייל את החיים שלי על פיהם.

ב. בונוס חתימה - לטעמי מתקזז/מורד על ידי ההטבה המשמעותית של ה-cash back.

ג. אכן קשה לקבל אותו, ויש לזה סיבה...

תשובות

א. נכון. אבל אם Costco מהווה חלק מהותי מההוצאות היומיומיות, יש לזה משמעות כספית. אגב - נראה ש Citi Double Cash מנסים להסתיר את העובדה שמדובר במאסטרכארד. צריך לחפש בנרות כדי לגלות את זה.
ב. אתה אכן מקבל 0.5% יותר (2% במקום 1.5%), אבל מקבל $150 בונוס חתימה. זה מתקזז רק לאחר הוצאה של $30,000, שזה לא מעט, במיוחד אם יש לך בנוסף כרטיס/ים אחר/ים שהם יעודיים לסוגי קניות מסוימים.
ג. פותח השרשור מתייחס להיסטורית האשראי הקצרה שלו, ולכן זה משמעותי עבורו.

Fellowship

New member
אני לא בטוח שהבנתי מה הסיבה שקשה לקבל אותו

אם התייחסת להטבות, אז נראה שהן לא מדהימות.

הם דורשים credit history/score גבוה

וזה לא מתבטא רק במספר הבודד (כפי שכבר נאמר כאן בהקשר אחר).
ההטבות שלהם הן 2% גורף, ללא בונוס חתימה.

למעלה