כרטיסי תשלום

semuelf

New member
כרטיסי תשלום

השירשור הקודם שלי לא קופץ יותר, אז אני פותח חדש!

עברתי בקומביני לקנות כרטיס של iTunes עבור iKnow & Anki.
בכל מקרה, יש להם הרבה כרטיסים שם:
iTunes, Apple app store, Gree, Amazon, Wii
ויש גם איזו חברה של מוזיקה וסרטים ששכחתי את שמה, ובטח עוד.

אה, ולא לשכוח את הכרטיסים של החברות הסלולריות. (אם כי אלה עברו למגירה של הקופאי. לא מעניינים מספיק)

להרבה יפנים אין כרטיס אשראי

וחוץ מזה, כדי לקנות בתור מתנה או לתת לילדים "תקציב" לשירותים - אותן סיבות שגם בארה"ב מוכרים כרטיסי אייטיונס.

וכמובן, כתוצאת לוואי

זה מצוין למטורפים כמוני, שמדי פעם קונים אפליקציות או תוכן שנמכר רק בחנות היפנית, או שקונים משחקי וידאו יפניים בשרותים המקוונים.

fighterisr

New member
מה זה?! למה אין להם כרטיס אשראי?

זה דבר כל כך חשוב היום

innocence

New member
יש להם שיטות תשלום אחרות,

בטוקיו למשל יש את הסוויקה, שזה הכרטיס הנטען של התחבורה הציבורית, אבל אפשר לשלם איתו גם בקונביני וכאלו.

semuelf

New member
שיטות תשלום

אז כמו שאינוסנס אמרה, יש את הסוויקה.
ויש גם COD - cash on delivery. אתה מזמין באינטרנט, ומשלם לשליח כשזה מגיע.

יש גם תשלום-בקומביני, אתה מקבל גלויה איתה אתה הולך לקומביני ומשלם. באופן יפני למדי, המוצר לפעמים מגיע יותר מהר מהגלויה... (הגלויה נשלחת בדואר, והמוצר בשליחים)

וכמובן, תמיד אפשר לעשות העברת כסף מחשבון לחשבון. פה זו פעולה פשוטה וזולה למדי שאפשר לעשות בכספומט. (בארץ צריך למלא המון טפסים וזה יקר)

יצא לי כבר לשלם בכל אחת מהשיטות הללו, בנוסף לכרטיס האשראי. בהתחלה לא היה לי כרטיס, אז שילמתי הרבה ב-COD. וכשקניתי דבר גדול, קיבלתי גלויה במקום. וגם אחרי שהיה לי כרטיס, היה מקום שלא קיבל כ"א, ורצה העברת כסף.

herouth

New member
אני מבינה את זה כשמדובר במתנה

אבל נראה לי שהצורך ללכת כל פעם לקונביני, ועוד בשביל לקנות משהו שזמין אונליין, היה הופך את זה מיותר לכל שימוש אחר, ודי מפתיע אותי שזה פופולרי כל כך.

mishel s

New member
לא מסכים

קודם כל, "ללכת לקונביני" זה לא עניין ביפן, בדרך לתחנת רכבת אפשר לעצור. דבר שני, אפילו בארץ, אני זוכר כשהייתי נער ורציתי לקנות דברים מאמזון...הצורך בלבקש כרטיס אשראי מההורים שחששו מקניות אונליין היה בעייתי.
ובדיוק פה נכנס האלמנט השלישי, אין שום סכנה בלהשתמש בהם כיוון שאין שם שום פרט מזהה שיכול להוביל אליך ואל חשבון הבנק שלך, קנית כרטיס של אלף יין, את כונה באלף יין וזהו, אף אחד לא יכול לקחת לך יותר מזה.

די מושלם.

herouth

New member
להוביל אלי תמיד יש...

כיוון שמדובר באפל, ואפל לוקחים ממך פרטים.

זה אולי "לא עניין", וגם כאן אפשר לרדת לקיוסק ולקנות כל מיני כרטיסים, אבל עדיין, זה אומר שאתה צריך לחכות, לא לקנות את המוסיקה עכשיו כשנתקלת בה, אלא לצאת מהבית, לנעול נעליים, לרדת לקומביני, לקנות, לשלם, ואז להשלים את העיסקה. זה די מנוגד לאופי של קניה אונליין.

היה הרבה יותר הגיוני לי אם היפנים היו יכולים לקנות באפל סטור באמצעות מכשירי הטלפון הבלתי-נלאים שלהם, שאפשר לקנות איתם... בקומביני למשל...

semuelf

New member
לא רוצה לחבר

את הטלפון לכרטיס האשראי.
מה שגם הילדים משחקים איתו. אני יודע על מה הם ילחצו ומה יקנו?
אז נכון, זה מוגן בסיסמה. אבל עדיין.
ככה קניתי כרטיס, וכבר בזבזתי 3000 ין, נשארו 2000. במקרה הכי גרוע - הלכו 2000 ין.

semuelf

New member
נצל"ש אנקי

המשתמשים באנקי היו כבר צריכים להכנס לאתר ולהסכים לתנאי השימוש החדשים.
למי שלא קרא אותם, הוא בעצם אומר שמכירות הגרסא הסלולרית והתרומות לא מכסות את עלויות השרתים, ולכן כנראה בעתיד הוא יצטרך למצוא דרך לגבות כסף.
ככל הנראה הוא ילך על מודל הפריי-מיום, בו משתמשים קטנים לא משלמים ומשתמשים כבדים יצטרכו לשלם.
בכל מקרה, הוא מצהיר שתמיד תוכל להוריד את המידע שלך מהשרת, בין אם אתה משלם או לא.

herouth

New member
לא ראיתי שהיה שינוי, אבל בכל מקרה תרמתי לו

לפני מספר חודשים.

אולי באמת אמליץ לו על המודל של ניאו אופיס (גירסה של אופן אופיס למק) - הורדת הגירסה האחרונה מותנית בתרומה (יש ויכוחים בקרב המשתמשים אם זה נקרא תרומה או תשלום), ואילו גירסאות ישנות יותר ניתן להוריד בחינם. כך שמי שרוצה ליהנות מהחידושים ברגע שהם קורים, צריך לשלם.

יהיה חבל אם אנקי תיחסם לגמרי כתוכנת חינם, כי הרבה מהלומדים הם סטודנטים תפרנים.

semuelf

New member
לא נשמע פרקטי

אם אני לא טועה, הפיתוח של אנקי די נעצר - לא קיבלתי הודעה להוריד גרסא חדשהכבר הרבה זמן.
אבל אולי באמת אפשר לעשות גרסאת פרימיום - עם פיצ'רים ללומדים כבדים.
(סטיסטיקות? איתור כרטיסים בעייתיים? לא יודע)

semuelf

New member
נצל"ש אי-קנו

אני מחבב את התוכנה הזאת - לפעמים נחמד ללמוד לפי הסדר של מישהו אחר.
אני לומד "Core Japanese", מהתחלה.
דברים נחמדים:
הוא תוקף ישר עם קאנג'י מלא. ולכן זה לא מתאים למתחילים. רק מי שכבר מכיר המון קאנג'ים יסתדר עם התוכנה.
לי זה טוב, כי קודם כל זה תזכורת ללמוד כמה קאנג'ים שהתעלמתי מהם, וגם אני רואה את הקאנג'ים בפעולה, ולומד איפה הם משמשים.
שמתם לב ש- 直ぐ ו-直す משתמשים באותו קאנג'י?

אני לומד לפי הסדר שלו - אז משלים כמה מילים פה ושם, למרות שאני מתחיל עם מילים בסיסיות.

הוא תוקף בכל החזיתות - גם שואל מה הפירוש של מילה, נותן לי לכתוב את הקאנה מהקאנג'י, את הקאנה מהפירוש, את הקאנג'י מהפירוש, וכן הוא אומר את המילה, ונותן לי לבחור את הפירוש, לכתוב את הקאנה, ולבחור את הקאנג'י.

מינוסים:
לפעמים הוא אומר מילה קצת מוזר. משום מה כשהוא אומר 次 -つぎ אני שומע つに.

מיקלדת של איפון... צריך לכתוב את הקאנה, אבל כל כך קל לפספס אות במקלדת של האיפון... אני חייב בכל פעם לפני שאני לוחץ על האוקי שהמילה כתובה כמו שהתכוונתי.

מנוע המספרים האקראיים שלו קצת דפוק. שמתי לב שתמיד בשאלות אמריקאיות אחרי שאני בוחר "אף תשובה אינה נכונה", בשאלה הבאה אני אבחר את אותו הדבר. מוזר.

הוא לא מפריד בין האספקטים של הכרטיסיה. אם צריך לחזור על כרטיסיה, אז נחזור על כל האספקטים שלה. וגם זה הכרטיסיה היחידה שצריך לחזור עליה, נחרוש אותה מכל הכיוונים. קצת מגוחך לכתוב את אותה התשובה שבע פעמים ברצף.

אה, זהו בנתיים.

herouth

New member
זו לא הגיה מוזרה. זה ככה ביפנית תקנית.

בעיקרון, עד כמה שאני יודעת, ההגיה הסטנדרטית של ג' באמצע מילה היא מאנפפת (בטח לבלשנים יש מונח יותר מקצועי) - כלומר, ג' עם אף סתום, ולכן זה נשמע לך כמו נ'.

לא כל היפנים עושים את זה - יש בהחלט כאלה שאומרים ג' גם בהתחלת מילה וגם באמצעה. עבדת פעם עם הערכה של פימסלר? באחד השיעורים די קרוב לסוף הם עוברים על המילה "קאגי" (מפתח), ומציינים שיש שתי דרכים להגות אותה - אחת עם הג' המאנפפת, ואחת לא.

החסרונות האחרונים דומים באופן מפתיע לחסרונות שמצאתי בעבר בתוכנת רוזטה סטון - רנדומליות לא באמת רנדומלית, והצורך למצות כל סצנריו מכל הכיוונים כדי "להשלים" שיעור. יכול להיות שזה אותו יצרן?

semuelf

New member
אני לא רואה קשר ישיר

מעבר לזה ששני החברות יושבות בשיבויה.

למעלה