כרום/ניקל/ברזל?

כרום/ניקל/ברזל?

אני רוצה לקנות קסטה חדשה וראיתי שיש כמה סוגים של חומרים אני מבין שטיטניום זה הכי טוב אבל בשביל האנשים הפשוטים: מה ההבדל בין הchrome / NIC / SILVER? משקל לא כ"כ חשוב לי העיקר שההילוכים יעברו חלק גם כשאני מפעיל עומס ברור לי שבקסטה חדשה הילוכים עוברים אותו דבר, אבל ההגיון אומר שלאורך זמן יהיה הבדל בקסטות מחומרים שונים כי בחומר חלש יותר השיניים יתכהו (כהה=פחות חד) יותר מהר וזה יגרום שהשרשרת לא תתפס כמו שצריך, במיוחד בפעמים שאני מעביר הילוך תוך כדי פידול חזק. תודה לעונים

nintense

New member
טיטניום כלל לא הכי טוב...

לקסטה, שגם שם רק חלק מהגגשי"ם עשויים TI והשאר מפלדה. TI נשחק מהר יותר מפלדה ועולה הרבה יותר. אם אתה ממש רוצה להתפרע, אז יש ל IRD קסטות מאלומניום במחיר סמלי של $200. ונחזור למציאות.... הקסטה בעלת התמורה הטובה ביותר היא ה XT שעשוייה פלדה עם ספיידר מאלומניום, ואם אתה רוצה להרגיש טיפה יותר מיוחד, אז לסרם יש את ה 990 עם ספיידר אדום והמחיר עדיין שפוי.

תודה אבל

למה אתה אומר שה-XT תתן לי את התמורה הכי טובה? ולמה ה990 של סרם תעזור לי יותר? ודגמים יותר פשוטים מה-XT? למה הם לא טובים? בכוונה פירטתי את השאלה כי אני לא מחפש המלצה לקסטה ממישהו אחר, אני רוצה להבין את ההבדל ולבחור ע"פ שיקול דעתי את מה שהכי טוב בשבילי. בכל זאת, זה פורום טכני לא?

nintense

New member
להלן הסיבות:

ב XT אתה מקבל איכות העברה של XTR מבלי לשלם יותר מכפול עבור גרמים בודדים, הסרם 990 פשוט יפה יותר. ה LX כבדה מאוד ובעלת ציפוי שאינו דוחה לכלוך, גלגלי השיניים גמישים יותר בשל העדר ספיידר ולא הרבה יותר זולה מה XT, הדאור דומה לLX אך טיפה יותר כבדה ולמיטב זכרוני אינה מיוצרת עם 34 שיניים. שאר הקסטות של שימנו מיוצרות ל 8 הילוכים ומטה. לסרם יש את ה 980 שזהה ל990 רק עם ספידר שחור במקום אדום ועם טבעת נעילה מפלדה (גם ב XT), ה 970 ו 950 דומות בתכונותיהן ל LX ודאור. אלו היו 60 שניות על עולם הקסטות.

משקל לא כל כך חשוב?

הקסטה תורמת הרבה למומנט האינרציה של הגלגל. ובמילים פשוטות, כאשר אתה מדווש, עליך לגרום לתנועה סיבובית של הגלגל האחורי עליו מורכבת הקסטה. ככל שמשקל הקסטה גדול יותר, יהיה עליך להשקיע יותר כוח בסיבובה. הבדלי המשקלים בין קסטות הינם גדולים. אני החלפתי באופניים שלי קסטת כניסה של SRAM לטובת XT והרווחתי 200 גרם. אין לכך כמעט כל משמעות במשקל הכללי, אבל הבדל משמעותי לגבי מומנט האינרציה של כל הגלגל.

nintense

New member
דניאל דקל היקר...

הרשה לי בבקשה לתהות על דבריך.... 1. אין שום קסטה של סרם ששוקלת 200 גרם יותר מ XT. 2. עם כל הכבוד לתאוריות היפות אני בספק רב אם אתה מסוגל להבחין ברכיבה עם קסטה XT לעומת XTR עם 40 גרם הפרש (גם אני לא בטוח מסוגל להבחין).

לצערי אתה טועה

אתה מוזמן לבדוק בעצמך קסטת סראם שדיברתי עליה שוקלת 460 גרם http://shop.harim.co.il/default.php?cPath=61_92 קסטת XT שוקלת 260 גרם http://shop.harim.co.il/default.php?cPath=61_92 ואגב, אין שום טעות בנתונים. שקלתי את 2 הקסטות בחנות אופניים עם משקל אלקטרוני.. כפי שכבר רשמתי, מדובר על 200 גרם הפרש (זה כמו לחבר חבילת שוקולד של 200 גרם לגלגל) תסכים איתי ש 200 גרם זה כבר חיסכון ניכר במשקל הגלגל וניתן בהחלט להרגישו... ..

nintense

New member
200 גרם זה הפרש גדול...

עדיין נראת לי תמוהה השקילה שעשית. שימנו XT שוקלת ע"פ שימנו 264 גרם עם 32 שיניים, גרסת ה 34 אף שוקלת יותר. קשה לי להאמין שה PG-950 שוקלת 460 גרם, בשקילה זהה לזו שנעשתה ל XT, אך אם אתה מרוצה מהשדרוג... תתחדש ותהנה.

זה הנתון הטכני המוכרז עבור ה PG-950

460 גרם. ראה לינק לשופ-הרים ששמתי מקודם... השקילה רק נועדה לודא את הנתון.

psycho killer11

New member
הוא לא דיבר על הבדל של 40 גרם.

אלא הבדל של 200 גרם, שזה כבר יותר משמעותי.

oren_hershco

New member
לקסטה תרומה אפסית למומנט האינרציה

משום שהיא יושבת ממש על הציר, וקוטר חלקיה זניח ביחס לקוטר הגלגל. חיסכון במשקל באזור הקרוב לציר הוא ככל חיסכון בחלק סטטי. אורן

למעלה