כרוב ממולא נוסח מיזרח ארופה

YAKOVLER

New member
כרוב ממולא נוסח מיזרח ארופה

שלום אני אשמח לקבל דחוף מתכון לכרוב ממולא .עדיף פולני. תודה .
 

clcl

New member
כרוב ממולא פולני (גולומקי)

כרוב ממולא פולני הנה מתכון קליל לכרוב ממולא. מרתיחים סיר גדול עם מים ומכניסים לתוכו כרוב שלם. אחרי שרתח מקלפים את העלים ומצננים. לוקחים קילו בשר טחון ומוסיפים חצי כוס אורז מבושל חלקית. מוסיפים בצל קצוץ, כף רסק עגבניות, מלח ופלפל, ומערבבים. מניחים כל עלה כשצדו החיצוני כלפי מטה, שמים בשר בקצהו התחתון, מקפלים קיפול אחד קדימה, קיפול מהצדדים, ומגלגלים עד שהעלה נגמר. מטגנים בסיר 2 בצלים חתוכים, 5-4 שיני שום כתושות, 4 גבעולי סלרי ו גזר מרוסק עד לריכוך. מוסיפים 4 כפות רסק עגבניות, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל. מוציאים חצי מהירקות, שמים את העלים הממולאים ומכסים בירקות. מבשלים על אש קטנה כשעה. טעם של פעם. הערות: מקור המתכון: שפית דדי שאולסקי מהמסעדה היהודית הנהדרת "מול עדן" שבנוה צדק. כרוב ממולא בנוסח פולני חומרים: 1 כרוב בינוני 1 כוס אורז 250 גרם בשר בקר טחון, רצוי דווקא מעט שמן, לטעם "אותנטי" 2 בצלים גדולים 1/2 כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל קופסת רסק עגבניות כף קמח אופן ההכנה: 1. מרככים את עלי הכרוב: חולטים אותם במים רותחים, מקפיאים את ראש הכרוב כמה שעות קודם לבישול או מאדים במיקרו. 2. קוצצים ומטגנים את הבצל עם מלח ופלפל ומעט פפריקה. כשהבצל שקוף, מוסיפים את האורז ומטגנים מעט ואז את הבשר הטחון עם 1/2 כוס מים וממשיכים לבשל עוד כ-10 עד 15 דקות. 3. מרפדים את תחתית הסיר בכמה עלי כרוב קרועים (יש מי שמשתמשים בגלדים החומים של הבצל). 4. ממלאים את הכרוב במלית: מניחים מעט מהמלית בקצה העבה של עלה הכרוב, מכניסים פנימה את שני הצדדים ומגלגלים. מניחים את הממולאים בסיר, זה לצד זה, קרובים ככל האפשר. 5. מערבבים את רסק העגבניות עם מעט קמח, מוסיפים מים, מערבבים ויוצקים לסיר. 6. מכסים ומבשלים (או אופים בקדירה בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס) כ-40 עד 45 דקות. הערות: מקור המתכון: שף שגיא קופר
 

clcl

New member
כרוב ממולא רומני (סרמלה )

סרמלה - כרוב ממולא רומני מצרכים: 24 עלים מכרוב כבוש 100 גר' בשר מעושן פרוס עבה למילוי: 1 קג' בשר טחון מעורב (חצי כבש חצי בקר) 2 בצלים קצוצים 5 שיני שום כתושות 5 כפות שמן 1.5 כוסות אורז שטוף ומושרה במים קרים למשך שעה מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כף פפריקה מתוקה 1 ביצה לרוטב: 2 כפות רסק עגבניות 1 קופסה של עגבניות מרוסקות 1.5 כוסות מים מלח, פלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה: את העלים הגדולים חוצים לאורכם, מסירים את הגבעול העבה שבמרכזם. פורסים את הגבעולים לאורכם לשימוש מאוחר יותר. מאדים את השום והבצל בשמן עד שהם רכים ושקופים. מערבבים את השום והבצל עם שאר חומרי המילוי לתערובת אחידה. מניחים כשתי כפות גדושות מהמילוי בקצה עלה כרוב. מגלגלים את העלה סביב המילוי, מהדקים מעט ותוחבים את קצוות העלים פנימה. כך עושים עם כל הכמות. מניחים את העלים בסיר בכמה שכבות, כשבין השכבות שמים מעט פרוסות בשר מעושן ואת גבעולי הכרוב הקצוצים. מערבים את חומרי הרוטב,יוצקים את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות לעוד אפיה של כשעתיים, עד שרוב הרוטב נספג בכרוב הממולא. הערות: מקור המתכון: דרך האוכל סרמלוצה = מוקטנים של סרמלה, שהם עלי כרוב או גפן ממולאים ומבושלים ברוטב עגבניות.
 

ק א סי

New member
אמא שלי מטרנסילבניה ומכינה כרוב ממולא

בלי רוטב עגבניות ועם הרבה לימון (או כרוב כבוש) כמו שלמדה מאמא שלה. אם לזה אתה מתכוון, שלח לי מסר ואקח ממנה את המתכון.
 

clcl

New member
מתכון: כרוב ממולא מכרוב כבוש (מתכון רומני)

מתכון: כרוב ממולא מכרוב כבוש 2 כרובים כבושים שלמים למלית: 1 ק"ג בשר טלה צעיר, טחון 2 כפות שומן אווז 1/2 כוס אורז שטוף 2 בצלים קצוצים 2 ביצים מלח ופלפל לרוטב: 1 קופסה רסק עגבניות 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כף סוכר מתכון ל - 50-40 יחידות אופן ההכנה: מכינים את המלית: מזהיבים את הבצל בשומן אווז, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי הפרדתו לפירורים. מוסיפים את האורז ומתבלים. מצננים, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מפרידים את הכרובים לעלים, שוטפים ומייבשים. עלים קרועים או רבע מכמות העלים חותכים לרצועות ומניחים בתחתית הסיר. מרכיבים את המנה: ממלאים את רוב העלים בשיטת הסיגרים (קיפול מהקצוות הצדדיים פנימה וגלגול) ומסדרים אותם צפוף-צפוף בסיר בשתי וערב. מכסים בעלים הנותרים. מכינים את הרוטב: מדללים את רסק העגבניות במים חמים, מוסיפים אבקת מרק וסוכר ומערבבים. יוצקים את הרוטב מעל הכרוב הממולא ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה בערך כשעה. מגישים עם מיץ לימון סחוט טרי. הארות: הטעם של הממולאים הוא חמוץ-מתוק - כמו שהרומנים אוהבים. מקור המתכון: אמא של דרור פילץ/על השולחן
 
למעלה