כרובי

• פותח הנושא kle
  • פורסם בתאריך

kle

New member
כרובי ../images/Emo40.gif

על פי השמועות יש בידך תדריך למורכב אודה לך אם תישלח לי במייל או פה בפורום KLE - שחברה שלו בינתיים יושבת מאחורה בנחת... ועדיין לא יודעת מה מצפה לה - יש תדריך בדרך.....

אני לא חושב שזה הפתרן עבורך

המאמר , שתורגם על ידי אנע RF , נועד להוות את הבסיס לתדריך שיש להעביר למורכב הטרי...זה שלא עלה מעולם על אופנוע וזוהי רכיבתו הראשונה... ובכל זאת : ננסה.. טיפים וטכניקות תדרוך טרום-נסיעה למורכב הטרי: לפני שאני מרכיב נוסע על האופנוע שלי (שלעולם לא הורכב קודם על אופנוע) אני עורך לו תדרוך קצר. אני מסביר לו שכל עוד הוא על האופנוע שלי, הוא הבוס - אם הוא רוצה להאט, או לעצור, מכל סיבה שהיא, כך אעשה. אני מסביר לו שאין בכוונתי להפחיד אותו, לעולם, כל עוד הוא על האופנוע שלי, אלא לעזור לו להנות מהחוויה. עליו להבין שהוא יכול לרדת מהאופנוע או לעלות עליו רק אם ניתנה לו רשות ממני. אני גם מסביר למורכב הטרי שהוא יכול לרדת מהאופנוע או לעלות עליו רק אם אני יושב עליו והוא בהילוך סרק (NEUTRAL), שתי רגלי על הקרקע והרגלית מורמת (על מנת למנוע מצב שבו המורכב קופץ על המושב האחורי והמתלה האחורי שוקע עד שהאופנוע נזרק לכיוון ימין). לבסוף, אני מסביר לו שכשהוא עולה על האופנוע עליו "לדחוף" את עצמו אל האופנוע ולא למשוך את האופנוע אליו. אני מסביר לו גם שבמהלך נסיעה איטית הוא יכול לדבר איתי, אך במהלך נסיעה מהירה אני מעדיך שהוא יתנהג כמו שק תפוחי אדמה (למען האמת אני אומר לו שהוא יכול לזוז קצת, אך לא בפתאומיות) ושלעולם לא "יעזור" לי בפניות - שלא יטה את גופו לתוך הפניה ושכמובן לא ינסה את ההיפך. אני אומר לו שלא משנה מה יקרה במהלך הנסיעה, שלא יוריד את רגליו מהרגליות ושלעולם, אבל לעולם, לא ייגע עם רגליו בכביש על מנת לנסות למנוע מהאופנוע ליפול. ועכשיו לחוקים הפרטיים שלי כשאני מרכיב מישהו:  הדבר היחידי שאני רוצה "להשוויץ" בו הוא העובדה שרכיבה על אופנוע יכולה להיות בטוחה ומהנה.  אני מאתגר את עצמי להעביר הילוכים בצורה כזו שהנוסע לא יבחין בכך (בלי דפיקות של קסדה בקסדה).  אני רוצה להתחיל בנסיעה או לעצור כך שהנוסע לא ישים לב אם אנחנו בתנועה או לא, כלומר נסיעה חלקה לחלוטין. תוספת המתרגם: אני יודע שתדרוך המורכב לפני הרכיבה כרוך בקצת מאמץ מצדכם הרוכבים אבל תנסו להיזכר לרגע בפעם הראשונה בה הורכבתם על אופנוע של חבר או חברה. הרגשת חוסר האונים המלווה את הנסיעה היא בלתי נשכחת. אתם לא יכולים למשוך את בלם היד או להטות את ההגה במקרה חירום. אתם כמעט לא יכולים לעשות כלום כדי למנוע תאונה. אם תזכרו בהרגשה הזו לפני כל פעם שאתם מעלים מישהו "חדש" על האופנוע, בהנחה שאינכם משוגעים וחסרי אכפתיות, אתם תעשו הכל בכדי שהנסיעה תהיה כמה שפחות מפחידה עבור המורכב. אני לא אומר שתעשו הכל כדי שהנסיעה לא תהיה מפחידה. אין דבר כזה "נסיעה ראשונה על אופנוע שהיא לא מפחידה עבור מורכב". לסיום, טיפ קטן משלי, שקשור לרכיבה בכלל ולאו דווקא להרכבה. אסור להיות פחדן, אבל לפחד זה בריא. פחדנות מובילה למעשי שטות בכביש. פחד גורם להכרת המגבלות ולאי-עשיית שטויות בכביש. KEEP THAT IN MIND. מאמר זה נכתב על ידי ג´יימס ר. דייויס. מותר לתרגם מאמר זה ו/או לפרסמו בתנאי שאין הדבר נעשה לצורך עשיית רווחים ובתנאי שיצויין שהמאמר מוגן בזכויות יוצרים יל ידי ה- Master Strategy Group. המאמר תורגם על ידי שי נוה לצורך פרסומו בידיעון "מועדון האופנועים הישראלי". לתגובות ו/או הערות, ה-e-mail שלי הוא: [email protected].

kle

New member
../images/Emo51.gif ו............

האם קיים פתרון עבורי כלומר האם מורכב שהוא אינו מורכב טרי יכול להתנהג באופן שיסייע לנהיגה בטוחה יותר על האופנוע וישתף פעולה עם המתלים, פניות וכו´

למעלה