כרובי בקשת עזרה...

כרובי בקשת עזרה...

ראיתי את האופנוע שלך עם השיפצור הקרבי במקום הפיירינג. אני שוקל לעשות דבר דומה עם הדיוורז´ן, משתי סיבות 1) הפיירינג שלי מעוך ושבור מהתאונות 2) היום בעודי מקרצף את האופנוע החלטתי לפרק את הפיירינג כדי ליראות איך האופנוע ניראה בלי ו... אני לא מצליח להרכיב בחזרה... אז אם תוכל לפרט את כל התהליך של השינוי כולל מקומות לעשות את זה, איזה רכיבים ועלויות משוערות. כמו כן, וזו שאלה כללית, האם הנסיעה ללא הפיירינג במצב הנוכחי עלולה ליגרום לבעיות, כיוון שמערכת החשמל קצת חשופה. בברכה, גילי

Easy_Rider

New member
תיסע ככה בינתיים, אין שום בעיה.

יש לך פנס אני מקווה
...

המממ...לא עשיתי זאת בשום עסק..

את כל השינוי עשיתי לבד (פחות או יותר...) בהתחלה נתתי למוסך לעשות זאת אבל זה יצא מכוער והראה על חוסר חשק משווע של המוסך להכנס לסיפור הזה.. בעיקרון זה די פשוט .. עלות המסיכה החליפית אותה תבחר לרכוש נעה בין 250 ש"ח (של POLYSPORT פנס גדול בודד - כמו שלי) ל600 ש"ח (מסיכת אצ´רביס כפולת פנסים שאומנם נראית קרבית ביותר אך נאמר לי שהיא שורפת מנורות בקצב של אחת לשבועיים , שהאור אינו מספק לנסיעה בין עירונית ושהאופנוע לא עובר בצורה כזו טסט) המסיכה מגיעה עם צמדנים מגומי שמאפשרים להצמיד את המסיכה לכל קוטר טלסקופים שתרצה. הבעיה היא : לוח השעונים. הלוח לא מאפשר לך להצמיד את המסיכה לאופנוע מבלי שהיא "תעמוד בזווית" לכביש. בחור עם בנדיט 600 שעובד לידי , הסיר את לוח השעונים כדי שהמסיכה תצמד בצורה מלאה לטלסקופים (הוא שם ספידומטר דיגיטלי על הכידון במקום הלוח שהורד). אני אומנם שוקל לעשות דבר דומה (להסיר את לוח השעונים) רק בשביל להשיג מראה ערום וספרטני יותר לאופנוע אך בוא נודה שזה פחות פרקטי לרכב בלי לוח שעונים (שאצלי גם מכיל שעון דלק מפנק).. כדי לפתור את בעיית הלוח שעונים , בניתי יחד עם דוד שלי (12 שעות עבודה !!) שילדה ש"מרחיקה" את המסיכה מהטלסקופים אך מייצבת אותה בצורה ישרה ונורמלית לכביש.. הבעיה המרכזית בהכנת השילדה היה מציאת מקום לכל הכבלים והחוטים מאחוריה (ספידומטר,סל"ד,דלק,ווינקרים,2 צופרים,כבלים של הפנס ושל האינדיקציות של לוח השעונים) זו הסיבה שהכנתה והרכבתה של השילדה לקחו זמן רב כל כך (וזו גם הסיבה שחבל לי לפרק אותה כעת
) בסופו של דבר , התוצאה היא יציבה מאוד (למרות שהברגים שמחברים את השילדה לאופנוע מחזיקים גם את לוח השעונים) ו"נקייה" - אין חוטים שמשתרבבים מהצדדים.. לגבי עמידות במים.. לא יודע !עוד לא עברתי איתו את החורף הראשון שלו בתצורה הזו.. עד כה , רחיצתו של האופנוע בכמויות אדירות של מים לא "הזיזה" בכלל למערכת החשמל כך שיש לי יסוד סביר להניח שאנחנו נחצה את החורף בשלום.. עוד משהו ?

הקטע של הלוח שעונים

זה נישמע כמו באלגן רציני, אי אפשר להדק את המסיכה ולהשאיר את הלוח שעונים כמו שהוא? אצלי ראיתי שיש מרווח מסויים בין הלוח שעונים לשילדת הפיירינג, האם לא ניתן להרכיב את המסיכה עליה? איפה קונים את המסיכה הזו, ואם אני יכל להתקשר אליך כדי לישמוע עוד כמה פרטים בזמן אמת?

תראה...תשמע...

צירפתי ציור קטן (נראה כמו אופניים עם לוח שעונים)
שים לב : המהדקים של המסיכה "מכריחים" אותה להיות צמודה לטלסקופים באותה מידה גם בחלק העליון וגם בתחתון - בגלל שהשעונים מרחיקים את חלקה העליון של המסיכה מן הטלסקופים - לא ניתן להשתמש במהדקים המסופקים עימה (הם אמורים להדק את חלקנה התחתון לטלסקופים למטה אבל הם לא יגיעו אליהם בחלקה העליון של המסיכה - בגלל הנוכחות של לוח השעונים) בתמונה הדגמתי לך מצב בו מרכיבים את המסיכה מתחת לשעונים - זווית התאורה המודגמת שם היא קיצונית ולא מייצגת את שיקרה במציאות - אבל היא תהיה נמוכה מדי ותפריע למהלך המתלה הקדמי של האופנוע. זה לא כזה סיפור אם תרכיב את המסיכה הזו על שילדת הפיירינג הקיימת של האופנוע (העניין הוא - שהמסיכה תהיה ממקומת יחסית רחוק מן האופנוע).. את המסיכות החליפיות הללו ניתן לרכוש בכל חנות שמוכרת ציוד לאופנועים.. (מסיכה כמו שלי ניתן לרכוש אצל בני בייקר בצ´לנוב בת"א - לא מכיר ירושלמיים) לגבי שיחת טלפון - אין שום בעיה רק תתקשר בשעות הערב (אחרי העבודה) אני יעביר לך את הטלפון שלי באיי סי קיו ) והכי חשוב - אל תתיאש - זה לא כזה סיפור..

דוגמה

זהו מצב בו הבעלים של האופנוע , מיקם מסיכת האצ´רביס מתחת ללוח השעונים של האופנוע.. (בנדיט 1200) אבל הוא נאלץ לבצע הרחקה מלאכותית של החלק העליון של המסיכה מן האופנוע כדי שהיא תאיר בזוית ישרה (יחסית) על הכביש..http://www.bandit-1200.demon.co.uk/public_html/thumpers_bandit_page.htm

נראה כאילו הוא הצליח..

למצוא מקום לכל החוטים והצופרים וכו´.. אבל האופנוע הזה מלכתחילה הגיע בגרסת N שהיא גרסת הNAKED של הבנדיט (לא שווקה בישראל - עם פנס עגול בודד מקדימה) ולכן היה לו קל יותר (הכבלים כבר היו קצרים ומתוכננים להראות כמה שפחות - שלא כמו בגרסה עם החצי פיירינג)

ניראה לא רע אבל

השעונים בתמונה ואצלך, הם מעין קופסאות כסופות. אצלי השעונים הם גוש אחד שחור. דבר אחר, למה המסיכה הזו לא עוברת טסט? עוד שאלה, האם המסיכה מגיעה עם פנס או שקונים אותו בנפרד וזה עוד כמה עשרות\מאות שקלים?

אומרים..

רק אומרים - אני לא יודע אם זה נכון - שהתאורה חלשה מדי ולא משכנעת את הטסטר שזה אכן נועד לשמש כתאורה המרכזית של האופנוע.. המסיכה מגיעה עם הפנס - הכל כולל הכל (אבל לא כולל את הווינקרים - ראית אותם על האופנוע שלי לצד הפנס המרכזי ?) ולגבי לוח השעונים שלך - אם הוא אכן גוש שחור - ייתכן ובכלל צריך לבחון את האופנוע שלך בעיניים אחרות ( בעצם , חייבים לעשות כך..אולי אצלך יהיה יותר קל להתאים את המסיכה החליפית)

לא יודע לגבי הדוירז´ין..

בבנדיט , נתמכו הווינקרים המקוריים על ידי שילדת הפיירינג ולאחר הסרתה , לא היה היכן לחבר אותם בצורה חזקה ויציבה..

בדיוורזן, לפחות בזה שיש לי

הוינקרים מחוברים לשילדה ללא קשר לפיירינג (מתחת לפיירינג אם לדייק) ראיתי דיוורזנים בתמונות ששם כמו שאתה אומר הוינקרים אכן מחוברים לפיירינג אבל אצלי לא. מה שכןאני צריך להשיג וינקר ימני חדש במקום הקודם שהתרסק. הוינק הוא כמו של FZR600 (קצר) ככה שאם אתה מכיר ואולי יש לך אז דבר איתי

הקצר מתייחס למוט הוינקר, כלומר

לFZR 600 יש וינקר אחורי עם מוט קצר ווינקר קדמי עם מוט ארוך (הבדל של כ5-6 ס"מ) אז אני צריך את הקצר. מקורי עולה 200 שקל וזה ממש לא משתלם.

גילי - אתה נעול על מסיכה??

כי אצלי בעבודה יש גם כן דיוורז´ן, שהוריד את המסיכה, אז אני יודע איך זה ניראה, כנ"ל לגבי הגוש השחור של לוח המכוונים. חשבת אולי על משהו אחר? לי ניראה ממש מדליק פנס כפול מלפנים, במקום הפנס המקורי. לגבי לוח המכוונים, כדי שיהיה מושלם, אולי ניתן לבנות משהו צנוע מפיברגלס, כמו שמוצע בספיד-טריפל החדש(bikini screen), או כמו שיש ב-S4. הבנתי שבנייה של דבר כזה מפיברגלס לא אמורה לעלות הרבה- אולי מישהו אחר יודע כמה זה אמור לעלות...

סיפור יקר...

מאוד יקר.. מעל 1300 ש"ח עבור פנסים ייעודיים לאופנוע.. חבר המועדון שהתקין במקום המסיכה הקדמית 2 פנסי 4X4 של ג´יפים אותם רכש באוטו דיפו , שילם על ההסבה שיתאימו לאופנוע - סכומים דומים.. (אבל אין ספק שזה מדליק..)

ידוע לך איפה עושים כזה דבר

והאם ניתן ליקנות לבד ולעשות את זה לבד. האם המצבר ומערכת החשמל יהיו מספיק חזקים לצורך העינין. תיקון הפיירינג כמו שאמרתי (או לא) עולה כ2000-2500 שקל אין לי כ"כ הרבה להוציא על זה. אז האופציות שלי הן או לשפצר את זה או להשאיר את הפיירינג עם הדפיקות שלו כמו שהן. הפיתרון השני לא יעלה כלום, אבל האופנוע ישאר מכוער, הפיתרון השני יעלה (אני מקווה שפחות) וייתן לאופנוע מראה קרבי\מיוחד, דבר שיסייע לי במכירתו כאשר ארצה לימכור. אלו הלבטים שלי.

ofnik

New member
אני מאמין שריסוס בWD40 ימנע

בעיות חשמל-לזה הוא מיועד-(בין השאר)

למעלה