כרגיל איריס חייבת להיות יוצאת דופן

כרגיל איריס חייבת להיות יוצאת דופן

ולבשל בשר עם גבינה איכס עליה הלוואי שיעיפו אותה כבר מהתכנית

pix37

New member
כבד את האחר

אין סיבה שכולם יבשלו כשר - ולא צריכה להיות בעיה שחלק מהמשתתפים מבשלים גם אוכל שאינו כשר. (מרבית מסעדות האיכות בארץ אינן כשרות)

ברור שיש סיבה - תכנית טלוויזיה יהודית

למה הציבור הדתי שגם משלם אגרה כמו החילונים צריך לראות בפריים טיים את הטיפשה הזאת מבשלת בשר עם גבינה?תכבדו אתם את האחר עשית איזה סקר שאת קובעת שרוב המסעדות האיכותיות אינן כשרות - תנסי את אלימלך בת"א לדעתי היא עוברת את רוב המסעדות הפלצניות שמגישות אוכל לא כשר

Superboi

New member
כי אין שום קשר בין ערוץ 2 לאגרה

האגרה מממנת את ערוץ 1.

לא מדוייק

מתוך וויקיפדיה - אגרת הרדיו והטלוויזיה היא אגרה המוטלת על כל תושב ישראל המנהל משק בית ומחזיק בו מקלט טלוויזיה. http://he.wikipedia.org/wiki/אגרת_הרדיו_והטלוויזיה בקיצור אין בעיה שיאכלו שרצים מצידי שיאכלו גם חרא של גמלים רק בביתם הפרטי בטח לא בתכנית פריים טיים שמיועדת לכל הציבור.

Superboi

New member
ואיך המשפט הזה סותר את מה שאמרתי?

האגרה מממנת את ערוץ 1 ומספר תחנות רדיו. אין לה שום קשר לערוץ 2.

Haad Yao

New member
שוב התחלנו?

כיצד הטענה שהציבור הדתי משלם אגרת טלוויזיה מצדיקה את הדרישה, שעל מסך הטלוויזיה יוצגו אך ורק פעולות המתיישבות עם אורח חיים דתי? יש עוד הרבה ציבורים שמשלמים אגרה, שצופים מדי יום בקשת של תופעות, עמדות והתנהגויות המוצגות על מסכי הטלוויזיה, שחלקן תואמות את אמונותיהם וערכיהם, וחלקן לא. שום ציבור אינו זוכה להגנה של צנזורה טלוויזיונית, שמסננת כל מה שאינו מתיישב עם אמונותיו. מדוע הדתיים צריכים להיות יוצאים מן הכלל? ומדוע לחילונים ,שממנים את רשות השידור ואת החברות המפרסמות בערוצים המסחריים (באמצעות התנהגות הרכישה) לא מגיע לקבל מתכונים שתואמים את העדפותיהם הקולינריות? חוץ מזה, לא ברורה לי מתקפה על איריס דווקא. בגמר יש שישה משתתפים. מביניהם, ארבעה בישלו מנות לא כשרות לאורך התוכנית (עמנואל, שי, איריס, גילי), אחד לא (אבי), ואחד כנראה לא, לא זוכרת (אליהב).

niro62

New member
תיהיה בטוח שהדתיים הכבדים

לא משלמים גם את האגרה הזאתי, וגם אם כן, זכותה לבשל מה שבא לה, רוב מי שמשלם את האגרות האלה הם חילוניים, וחוץ מזה משתתפים גם ערבים בתוכניות ריאלטי וזה בגלל שלא כל דבר בטלוויזיה צריך לספק את הדתיים!

Superboi

New member
וברשותך,

אני לא אגיב על הקשר בין "לכבד את האחר" והציבור הדתי.

pix37

New member
תשובות

מאותה הסיבה שהציבור החילוני צריך לראות טבחים הורגים את הבשר בהמלחת יתר על מנת להכשיר אותו - או מתמודדים מנסים לעבוד על קינוחים עם קצפת צמחית
. מאותה הסיבה שמי שצמחוני רואה איך מטפלים לראות בבשר בטלויזיה ומאותה הסיבה שפמניסטיות יראו בחורות בביקיני בחלק מהתוכניות. קוראים לזה כבוד הדדי והרצון לחיות ביחד, אני לא כופה עליך כלום על תכפה עלי ושכל אחד יבשל מה שבא לו. כל כך פוגע בך לראות בישול אמיתי סגור את הטלויזיה או עבור ערוץ. אנחנו מכבדים מאוד את האחר ואיש אינו כופה על מי מהתמודדים לבשל טרף לא כל שכן לאכול טרפות (כנ"ל המשימות של פענוח הטעמים לעולם לא יכילו מזון שאינו כשר) והכל מתוך התחשבות בדתיים אבל התחשבות צריכה להיות דו כיוונית. אם אלימלך בעינייך היא דוגמא למסעדה טובה אז כנראה שבאמת הפער ביננו אינו בר גישור, מדובר במסעדה בינונית מינוס אפילו לסוגה, אשר מתמחה במטבח מזרח אירופי ודי משמידה את טעמיו. אם היית יכולה לאכול במקום שאינו קשר הייתי ממליץ לך לאכול "במעין הבירה" בחיפה ואז תביני מהו בישול מזרח אירופאי אמיתי. כאשר את מגדירה סוג מסויים של מסעדות כפלצניות את מעידה בדיוק מה רמת הידע ההבנה לא כל שכן האהבה שלך לאוכל, ובנסיבות אלה נראה לי שאת לא בפורום הנכון. יום טוב.

לא כי בישול טרף זה הבישול האמיתי

ההמלחת יתר של דגים ובשר - נועדו בין היתר לצמצם את כמות הג'יפה הנוזלית שמופרשת מהבשר או הדג. העובדה שאת מתענגת לאכול את אותו נתח ככה כמו שהוא הוא לגמרי בעיה בריאותית שלך שמתמודדת אחת בלבד מבשלת כפרובוקציה בשר עם גבינה כשלכל השאר אין בעיה לבשל כשר ( ואני בטוחה שחלקם הגדול גם אוכל לא כשר פשוט הם מכבדים את המעמד שבו הם נמצאים ) זה מעצבן ודוחה.מישהו אמר לה לא לאכול/לבשל לא כשר?שתעשה את זה כמה שבא לה בביתה הפרטי לא בתכנית טלוויזיה בצפיית שיא. ואכן אלימלך אחת המסעדות הטובות ביותר שיש שמתמחה בבישול אוכל יהודי נכון הם לא מגישים טרף אבל זה לא אומר שהם פחות איכותיים מכל מסעדה אחרת.תנסי להכנס לשם ביום שישי בצהריים או בכל אחד מימות השבוע נראה אם תצליחי.

pix37

New member
תשובות

א. בוא נתחיל מהסוף אני לא אוכל (זכר לא נקבה) בשר או דגים בכלל אז זה שאתה בוחר את כמות הג'יפה שאתה מכניס לגוף זו הבעיה שלך. ב. לידיעתך מרבית העולם לא אוכלת כשר ומיטב ידיעתי לא הוכח שיהודים שומרי כשרות בריאים יותר מאחרים (למיטב ידיעתי דווקא להפך) כך שגם תאוריית הג'יפה שלך לא ממש מחזיקה מים. ג. הרבה מתמודדים בישלו מנות לא כשרות במהלך התוכנית ולא רק אחת וגם אם זו היתה רק אחת עדיין זו היתה זכותה וזה לגיטימי לחלוטין. בדיוק כמו שמגעיל אותי לראות שמבשלים בשר (נניח) כך זכותך להגאל מלראות מישהי מבשלת משהו שלא כשר - אם זה מגעיל אותך יותר מידי אתה תמיד יכול לכבות את הטלויזיה. ד. למיטב ידיעתי ערוץ 2 אינו בית כנסת והתוכנית נועדה לחגוג על אוכל טוב ולא על שמירת המסורת היהודית (בשביל זה יש ערוץ 1 עבורו אתה משלם אגרה והרייטינג בהתאם). ה. להזכירך דמוקרטיה אינה שלטון הרוב אלא שלטון העם - ועקרון היסוד של הדמוקרטיה הוא הגנה על חופש הפרט והמיעוטים, כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה במסגרת החוק ולמרות נסיוותיכם לייבא לכאן את אירן עדיין מותר בארץ לאכול ולבשל אוכל שאינו כשר. ו. לעניין אלימלך - זה שמסעדה היא פופולרית לא אומר שהיא טובה - גם במקדונלד'ס תורים אימתניים אך האוכל שם אינו אוכל טוב. ז. על העובדה שאלימלך היא מסעדה בינונית מינוס יעיד הקישור הבא: http://www.mathamim.co.il/wt/wtsubqrylist.asp?key_m=1283 מדובר לקישור לאתר "מטעמים" אשר הינו רובוט האוסף את כל הביקורות שהתפרסמו על מסעדה מסויימת וכפי שתראה שם המסעדה זוכה לביקורות רעות רבות (כמו גם כמה טובות). בקיצור - למד לכבד את האחר ולהבין שלמרות שה' מדבר איתך באופן אישי שלוש פעמים ביום יש די הרבה אנשים שבחרו לחיות את חייהם אחרת ממך והבחירה שלהם לא פחות לגיטימית משלך.

pix37

New member
כרגיל, כשאין לך טיעונים עוברים לגידופים

די מאפיין את אופן הויכוח של הדתיים בישראל. אני מקווה שאין בקרבתך הרבה קירות (שלא יכאב לך הראש).

פיקסי בוא נתערב שאתה מצביע מרץ/קדימה/עבודה

אשכנזי - אקדמאי - וגר במרכז ?

peporain

New member
אז אתה עדיין לא אבוד לגמרי

לגבי האשכנזיות יהיה יותר קשה לתקן
אצלי גם שלוש מתוך ארבע, גרה בדרום. איך ברחנו מהגטו התל אביבי, אה?

למעלה